raumohir9
profili

  • geceye z kuşağının bilmediği bir bilgi bırak

    trt'de rock market isimli bir program vardı. her türlü metal müzik grubunun video klipleri ve konser görüntüleri gösterilirdi. "aman insanlar tepki göstermesin" kaygısıyla daha ılımlı gruplar da seçilmezdi. hayatımda ilk kez bir black metal şarkısını o programda dinlemiştim. emperor'ın klibiydi.

    internetten video izlemek gibi bir olanağı olmayan bizler için inanılmaz değerli bir programdı. bugün işi gücü gerici siyasi propaganda olan trt'nin eskiden böyle bir program yayınlıyor olması inanılmaz değil mi?

  • libido yükselten şeyler

    2005 opel corsa şarj dinamosu

  • onur ünlü'nün güldürmeyen stand up gösterisi

    arabayı kalfalara verip müşteriyi sıkmamak için komik hikayeler anlatmaya çalışan araba tamircisi bu, nerede görsem tanırım.

  • yazarların 15 temmuz gecesi yaşadıkları

    darbe haberini duymamla sokağa koştum. ilk gördüğüm tankın egzosunu atletimle, ikinci gördüğüm tankın egzosunu şortumla tıkamak suretiyle etkisiz hale getirdim. altımda boxerımla deli gibi ordan oraya koşunca askerler bir ürktü, geri çekildiler. sonra baktım savaş uçakları alçaktan uçuyor hemen dama çıktım. kokpite lazer tutmak suretiyle bir tanesini uzaklaştırdım. bu sırada damda bayrak sallayan bir teyze "yavrum noluyor?" dedi. "darbe oluyor teyze!" dedim. "onu sormuyorum niye donla dama çıktın?" dedi. "teyze bi dur allasen zaten ortalık karışık" dedim. sonra baktım polisler tam otomatik tüfek dağıtıyor, hemen kaptım bir tane. sabaha kadar counter strike'da öğrendiğim tüm hamleleri uyguladım. en son gazi oldum, madalya taktılar ama bizim için toplanan paradan payımı alamadım hâlâ.

  • alevilerin sünnilere kız vermemesi

    #108248170

    kendin söylemişsin annesi ablasının oğluna sünni bir kız bulmuş diye. sorun kökenin değil akp'li olmanız. aleviler de bir zahmet akp'liye kız vermesin.

  • ateistlerin aleviliği hiç eleştirmemesi

    kim diyor bunu? alevi kökenliyim. anama, babama bizzat eleştiri yapıyorum. ali camide öldüyse camiye niye küsüyorsunuz diyorum. allah'ı mı protesto ediyorsunuz diyorum. yeterli mi sayın bilgisi olmadan fikri olan kişi?

  • avukat ücretlerinin abartı olması

    ülkemizde adaletin işlememesinin en büyük sebeplerinden biridir. bir kişi sizi 300 lira dolandırdıysa o küçük dolandırıcılığın cezalandırılması için 2000 lira civarı bir tutarı avukata ödemeniz gerekiyor. 3000 liralık bir mal zararına uğratıldınız diyelim, avukat sizden 10 - 15000 lira isteyebiliyor.

    astarı yüzünden pahalıya gelmesin diye dava açmadığınızda da insanlar "yaptığım yanıma kâr kalacak" diyerekten aynı kötü davranışlarına devam ediyor.

    avukat tutmak zorunluluk olmasa bu fiyatları kabul ederdim belki ama hukuk sistemi şikayet edip, ifade vermenizle işlemiyor ne yazık ki. savcının ve hakimin hukuki konularda ikna edilmesi gerekiyor. bunu da avukatlık sıfatı olmadan kendi başına yapabilecek insan sayısı çok az.

    avukatların işi kolay değil. elbette rahat yaşayabilecekleri, emeklerinin karşılığını alabilecekleri miktarda para kazanmaları lazım ama sistem bu şekilde olduğu sürece zenginler haklı çıkmaya, haklı çıksalar da kaybettikleri paranın daha fazlasını avukata vermeye devam edecek.

    ekleme: arkadaşlar verilen yanıtlarda "sen de tutma o zaman, siz eğitilmezsiniz" gibi saldırgan tavırlı yazılar var. eğer avukatsanız ve bu konuda yanlış düşündüğümü düşünüyorsanız uygun bir dille derdinizi anlatın lütfen. ben de hatam varsa düzelteyim. mesaj kısmından gayet nazikçe bilgilendiren avukatlar oldu. onlara da teşekkür ederim. bir avukat olaraktan böyle saldırgan bir tavır takınırsanız hem insanlar işin arka yüzünü öğrenemez, hem de bu konuda haksız da olsalar sizin hakkınızdaki düşünceleri değişmez. aksine daha da antipati kazanırsınız.

    ekleme 2: bu başlığı açmamdaki amaç avukatları kötülemek değil. avukatların mesleğine büyük saygım var. ben yaşanılan mağduriyeti dillendirdim sadece. mağduriyetin avukatlardan değil, sistemden olduğunu güzel bir şekilde açıklayan bir çok avukatla konuştum mesaj kısmından. linç etmek için çaba harcamayın arkadaşlar. bilginizi başlık altında paylaşın, insanlar sorunun neyden kaynaklandığını anlasın.

  • online eğitim esnasında küfreden öğrenci

    -do you need more explanation?
    -ya yok ama anasının a.. yaa!

    salak değiliz hocam demek istemiş.

  • dolgu dudaklı kalın kaşlı akp sevdalısı türbanlı

    birgün olur da akp iktidardan düşerse açılıp bikiniyle poz verme olasılığı %1000 olan kitleden sadece bir tanesi.