selimsivad3
profili

  • johann sebastian bach vs antonio vivaldi

    versus olaylarına yazmayı saçma bulurum ama birisi bach'a vivaldi'ye göre sade besteler yapan düşük profilli besteci deyip üstüne favorileri toplayınca dayanamadım ahah. bach dediğin adam müzik tarihinde kimsenin yapamayacağı en karmaşık besteleri doğaçlama yapabilen (bkz: #104509443), neredeyse tüm bestecilerin taptığı (atonal bestecilerden tut cazcılara kadar), her enstrumana hakim, konservatuvarlarda bile en merkeze yerleştirilmiş bir adam. yani müzik teorisi, tarihi ve armoni bilen biri için -popüler müzik armonisi/teorisi değil:)- cevap tartışmasız sorgusuz sualsiz 1+1=2 netliğinde bellidir (bkz: johann sebastian bach)

    popçu, rocker ve film müziğini klasik müzik sanan tayfa vivaldi'yi en büyük bestecilerden sanmaya devam edebilir. vivaldi öyle kötü falan demiyorum ama yanlış adamla mukayese ediyorsunuz. vivaldi bugün biliniyorsa o bile bach sayesinde. evet bach onun eserlerini incelediği için bugün vivaldi diye birini tanıyorsunuz, yoksa tamamen silinip gitmiş kimsenin kaale almadığı bir besteciydi. müzikloglar bakmış bach bir sürü besteci üzerinde çalışmış bunlardan biri de vivaldi diye bir adam, vivaldi'ye de öyle derin saygı duyduğundan değil kendi zamanının italyan stilini öğrenmek için popüler bestecileri bakıyor, neyse sırf bach el atmış diye kimdir bu vivaldi diyerek bakmışlar araştırmışlar, o sırada dünya savaşı çıkıp orkestralar da küçülünce de vivaldi küçük çaplı basit besteler yaptığı için şansı yaver gidip oradan yürümüş. yani bach'ın göz ucuyla baktığı adam bile müzikologların, müzisyenlerin deli gibi araştırma sebebi oluyor.

    anlaşılan klasik müziğe çok yabancısınız vivaldi'ciler, şimdi yüzlerce bach eseri verip anlatmak zor o yüzden bach'ı küçümsemenizden ötürü kenan doğulu'dan rütbeni bileceksin şarkısını adıyorum sizlere.

  • oytun erbaş

    hala bu adamı savunanlar katıldığı programları izlemiyor herhalde, adamın salladığı/bilmediği ama kesin konuştuğu konulara doğru cevaplar gelince olayı nasıl saptırdığı programlardaki gerçek diyolaglardan örnekleyelim:

    oytun: virüs dediğin şey küçücüktür, corona virüs her türlü maskeden geçer, hepa filtreden bile geçiyor, yani ben maskenin hiçbir koruyuculuğu olmadığını biliyorum.
    prof ateş kara: oytun... korona virüs virüsler arasındaki en büyük virüslerden bir tanesi, hepa filtreden geçmesi imkansız, maskelerin koruyucu özelliği vardır.
    oytun: hepaların boyutu değişebilir hocam tabii. bir de eliyle maskeleri oynuyor insanlar, ondan geçirebiliyo bazen

    oytun: deniz suyu ya da tuzlu su corona'ya iyi gelir, virüsü öldürür.
    prof mehmet ceyhan: tuzlu suyun corona'ya hiçbir etkisi yok, öyle bir yayın da yok (who da önermiyor ek bilgi)
    oytun: hocam zaten corona için demiyorum, burnu açar temizler rahatlatır... di mi?

    oytun: ...hepatit a'da bu çok sıktır, yüzde 5-10'lardadır.
    prof ateş kara: oytun, aksine hepatit a'da bu çok nadirdir, rakam 1000'de birin altında.
    oytun: tamam hocam, sözlüde sorsanız kalırdık ehehe.

    kaan yılancıoğlu: dediklerin akademik değil
    oytun: akademik tartışmaya gerek yok, halkımız ciddiye almaz, dinlemez.

    mehmet ceyhan: türkiye ile iran'ın genetik faktörler farklı dediniz ama türkiye'deki insanların yüzde kaçının dna'sının iran'la büyük benzerlikler gösterdiğini biliyor musunuz?
    oytun: hocam şöyle zaten öyle bir çalışma yok zaten, öyle bir çalışma yok.
    mehmet ceyhan: nasıl yok? var öyle bir çalışma yok demeyin, benim kızım (kızı genetikçi ve ödüllü bir çalışma) yaptı, var.

    ender saraç: demir eksikliği varsa kişinin demir takviyesi yapması lazım, şunları yemesini tavsiye ederim...
    oytun: yok buna katılmıyorum demir fazlalığında 'şöyle şöyle' olur!
    ender: evet de zaten demir eksikliği olanlar için dedim en başta
    ateş kara: evet demir eksikliği olanlar için uygulanabilir takviyeler
    oytun: demir tamamlanmalı evet eksik olan için

    oytun: ben eve gidince hep çeşme suyuyla beş kere ağzımı çalkalıyorum, mekanik önlem.
    mehmet ceyhan: onun hiçbir faydası yok, virüs öyle gitmez, temizlenmez.
    oytun: hocam ağız sağlığı için faydalı en azından!! (konuyla alakasız bir manevra gene)

    dara düşen bonus oytun: hocammm bilimde doğru yanlış yoktur !!! yorum vardır yorum!! bir kere de olumlu bakın!

  • kyk borçlarının silinmesi kanun teklifi

    kyk almamış biri olarak şuna verilen tepkinin %1'ini özel şirketlerin tek bir kalemde silinen milyon dolarlık borçlarına veya futbol takımlarına yapılan inanılmaz yapılandırmalara verilmemesi gerçekten ilginç buluyorum. kyk'yi geri ödemeli değil burs olarak alan zengin çocuklarına da tepki verilmiyor, asıl enayilik burada. görünmez kast sistemi var adeta, zenginlerin abuk sabuk şımarıklıklarına ve hatalarına gıkını çıkaramıyorken zor geçinen kendine yakın statüdeki kişilere bir tekme de ben vurayım kafası enteresan...

    yani silinmesi çok normal bulmuyorum ama ülkede o kadar problemli yer varken buna kıyamet koparmak bir açıdan komik. toplam kyk borcu ankara'da yapılan abuk sabuk ankapark'in maliyetinden azdır muhtemelen.