dots10
profili

  • alaylı yazılımcıların ünv'lilerden başarılı olması

    böyle böyle insanlara umut satıyorlar udemye sikko kurslar çekip böyle yalanlara inanan kitleler üzerinden para kazanıyorlar hatta bazı real kurslar böyle yalanlara inanan insanlar üzerinden ciddi para kazanıyor(8 aylık eğitim için kişi başı 100k civarı para ve sınıflar 15 kişilik hemi de online ) ve boş umut satıyor, bu insanlar da gerçeği anladığında çok geç olmuş oluyor.

    buraya paragraflar dolusu yazılar yazardım da siz kandırılmak istediğiniz için inanmayacağınızı biliyorum. ne ben yorulayım ne siz yorulun diye burada bitiriyorum bu sikko entryi de

    edit: siz sanırım bu bölümü okuyanların kendini geliştirmediğini mesai içinde ya da dışında araştırma yapmadığını, okumadığını mı sanıyorsunuz yok çok çalışarak üniversite okuyanlardan daha iyi olunabilinirmiş de, saçma sapan mesajlar atmayın gözünüzü seveyim :)) bir de level soran var leveliniz ne diyor sanki metin2'de çar açmışım da item satıyorum bana leveliniz ne diyor ya şaka mısınız siz ya :)) abi oku geç entry'i bu kadar ciddiye almayın bu hayatı tamam en kral sizsiniz tamam en çok maaşı siz alıyorsunuz ya sakin olun az :)) maaşlarını yazıyorlar bana seninki kaç diyor ölçelim diyorlar hadi yiyor mu diyorlar :)) birisi de karısından bahsediyor yok avrupadaymışlar da yok o alaylıymış ama hanım üniliymişte biz ortdağuda sürenmeliymişiz de :)) hepinizin psikolojisi bozulmuş siz iyi değilsiniz gerçekten :((

  • 15 sn yüzünden kpss sınavına giremeyen kız

    kızın sikinde bile olmayan olay.

  • boş sokaklara timsah ve komodo ejderi bırakacağım

    kadın haklı, köpeğin sırtlandan ne farkı var birisi bana açıklasın

    aç kalınca ikisi de aynı etkiyi vermeyecek mi o zaman sokaklarda sırtlanlar da olsun doyurduk mu sorun olmaz.

    şu da şurada kalsın; video

    buraya çok çocuğun ölüm sebebi sokak köpekleri olan haber de koyabilirdim de karşımızda anlamamak için farklı bir çaba sarf eden bir topluluk var.

  • 2022 yazılımcı krizi

    edit: millet junior title'ını bi kücümsüyor da ben sizin junior'dan ne kastettiğinizi anlamıyorum bakın 0-3 yıl arası çalışan bir developer junior'dır bu bazı ülkelerde 0-4 bile oluyor onu geçtim yeni mezun title ise new-graduated'dır (benim için daha farklıdır herhangi bir open-source kütüphaneye committi merge olmamış her adam henüz junior'dır orası ayrı). bununla beraber 2 yıl sonunda kendini mid olarak tanımlayabilirsin ve mid ilanlara başvurabilirsin fakat bunların mülakatı ile junior'lara yapılan mülakatlar aynı değildir bunun yanında junior'lara yapılan mülakat ile new-graduated lara yapılan mülakatta aynı değildir. kaldı ki 25 30k maaş çeken junior'lar öyle sizin gibi anadolu'nun apartman dairesinden bozma ünilerinden mezun insanlar değil bunlar genelde odtü, boğaziçi, hacettepe, itu, tobb, koç, bilkent gibi ilk 1k 10k sıralama ile öğrenci alan sayılı üniversitelerinden mezun olan çocuklar. yani bir junior nasıl bu kadar alır gibi yanılgıya kapılmayın bu çocuklar siz piyasada 5 yıldır çalışıyor da olsanız parmağında oynatır sizi. kaldı ki piyasadan giden yazılımcılarda bunlar ve bunların okullarından mezun olanlar. bu ünilerden mezun olup da burada kalanlar ise çeşitli nedenleri olanlardır iş bulamamalarından değildir götlerine güvendikleri için bu fiyatları çekiyorlardır ve alıyorlardır zaten. onun için kendinizle kıyaslamadan önce bir kere daha düşünün, hayatında bir tane bile ingilizce mülakatı geçip ücret pazarlığı aşamasına gelmemiş insanlar zehir gibi çocukların aldığı fiyata şaşırıyor. öyle kurslara giderek, dersler alarak, ya da youtube'dan css html öğrenerek bu fiyatların yarısını bile türkiyede zor alırsınız boş hayallere de kapılmayın. bu arada fiyatlar net'tir bürüt değil. bu işin okulunu okumadan da yazılımcı olunmaz olunur diyenler size boş umut satan udemy eğitmenleridir. okulunu okuyup bile olamayan var.

    trendyoldan junior developerlar 26k istemeye başlamış bile ben ülkeyi terk ettiğimde 14k teklif ediyorlardı 6 ay önce yani.

    çok fazla mesaj geliyor arkadaşlar şöyle söyleyeyim size trendyol getir firmalarında insanlar ne koparırsa alıyor 26k ya giren junior tanıyorum 2 ay önce 20k ya giren 3.5 yıllık yazılımızcı tanıdığım var.

    trendyol ve getir remote pozisyonlar açarak son 1 içerisinde ankara savunma sanayisinden çok mühendis kopardı.

    ikların ağlamasına bakmayın piyasayı düşürmeyin sakın. hepsi dolarla kazanıyor çoğunlukla. getir trendyol bunlar çok ciddi büyüyor ve yazılımcıya ciddi derecede ihtiyaçları var.

    hepsiburada yemeksepeti ben gittiğimde az veriyordu şimdi onlar piyasayı nereye çekmiş bilemem. aselsan havelsanın maaşları zaten belli bilmeyen yoktur.

    edit: aselsan yılbasında geçen sene 12k veriyordu 16 maaş havelsan 8 ya da 9 du tam hatırlamıyorum o da 16 maaş bu sene ne olmuştur bilemem havelsanin bi 10k da hedice ceki vardi gerci yillik yanlis hatirlamiyorsam.

    elimde olsa varya tüm şirketlerin herkesin maaşını burada yazardım da bilmiyorum işte böyle böyle gizleye gizleye bizi sömürüyorlar zaten.

    edit3: yemeksepeti mid mühendise 26 civarı veriyormuş bundan emin değil mesaj ile bi yazar söyledi sadece. yukarıda yazdıklarım ise bizzat şahit olduklarımdır.

    edit4: arkadaşlar bazıları junior nasıl 26k alırken mid birisi 20k alıyor diye soruyorlar açıklayayım, mid 20k alan kişi 2.5 ay önce işe başladı teklifi 3 3.5 ay önce sundu o zaman dolar kurunu biliyorsunuz juniorlar ise 26k istiyor diyorum bakın şimdiki zaman, şu an dolar kurunu biliyorsunuz zaten. bir de dediğim givi daha çok kulağıma gelen bir yıldır trendyoldan koparan koparana. bu arada yemek sepeti bir kaç kişi daha 24-27k arası aldığını söyledi mid developer, bu firmaya 9 ay önce 14-15k teklif etmiştim reddetmişlerdi o kadar küfür etmiştimki sonra nasıl ahım kaldıysa hacklendi site. yakında iş bilmez ezberci hintli developerlara kalacaksınız kötü türk developer bile bulamayacaksınız o zaman göreceğim sizin o maaş ve işçi sömüren politikanızı ben.

  • galerindeki çektiğin son fotoğraf

    neden

  • rusya'nın 218 ton mandalinayı geri göndermesi

    yaz kızım, bu kış türk askeri, türk öğrencileri, türk hastaları mandalinaya doyacak.

  • alınmış en ahlaksızca teklif

    merhabalar beyfendi, ak partiye üye yapmamızı ister misiniz?

  • kavala sorosçudur demirtaş teröristtir

    türkiye cumhuriyeti anayasasına göre, terörist olmayan birisine terörist diyerek hakaret etmektedir. kısacası suç işlemektedir.

  • yazılımcılığın çok da zor bir meslek olmaması

    zor olan neyi kopyalayacağını bilmek

  • illuminati mensubu yazarlar

    örgütte pirzola 10 lira, çay 25 kuruş.