ineksavar3
profili

  • volvo xc90

    ne zaman bir yerde görsem, tasarımla ortadirek arasında gittikçe büyümeye devam eden boşluğa lanet ediyorum. tasarımlar güzelleştikçe, bizden hızla uzaklaşıyorlar. çünkü daha önemli vatandaşlık görevlerim var. geçmediğim köprünün parasını ödemek gibi, bayburt'a kütahya'ya havaalanı yaptırmak gibi, kalyon'a, cengiz'e ihalaler kazandırmak gibi... bunun için de vergi cennetindeki hurilerden biri olarak, daha fazla vergi ödeyip ne zaman yolda kalacağı belli olmayan bir arabaya binmek zorundayım.

    xc90'la da ilişkimiz bu şekilde. tam diyorum bu ay 1000 tl arttırdım böyle giderse, 1000 ay sonra 116. doğumgünü hediyesi olarak kendime bir tane alırım, binmesem de olur evin salonuna çeker iki lafın belini kırarım ama olmuyor. vergi tanrıları boş durmuyor. biriktirdiğim her tl'yi anında vasıfsız hale getiriveriyorlar.

    hal böyle olunca da, üretim bandından çıkmış bir üründen çok, sonsuz güçteki bir kudret tarafından tasarlanmış bir cennet dekoruna benzeyen xc90'a binmek de hava boşluğunda yok olup giden bir düşünce olarak kalıyor. bari her parası olana satmasalar. toefl, kpss falan sorsalar.

  • izin isteyen personele sebebini sormak

    bu nasıl rahatsız bir harekettir be kardeşim.

    izin kullanma hakkım var lan benim. işimi düzgün yapmıyorsam kov, iznin bokunu çıkardıysam çağır uyar. sanane ne işimin olduğundan, ben sana soruyor muyum sen kimi sikiforov diye! sanırsın adamdan canını istedik, alt tarafı pazartesi "10'da gelebilir miyim?" diyorsun, babasının bağını bağışlamış gibi triplere giriyor herifçioğlu. bir de bunu sanki sorun etmiyormuş gibi soran var, en çok da ona tavım. "hayırdır? kötü bir şey yok işallah?" derler. lan siktir git. bu ne biliyor musunuz? "ben birkaç ik eğitimi aldım, orada izin isteyene neden sormayın dediler. ben de sanki seni düşünüyormuşum gibi soruyorum ki iznin nedenini sormuş gibi olmayayım yoksa sikimde değilsin" demek.

    her sike de almanya'yı örnek veriyoruz ama iki ay almanya'da görevliydim. lan saat 15:00 olunca "çüüüüsss" deyip gidiyor millet. izin almak falan yok. "nereye gidiyorsun şıvaynşıtayger" diyen yok. almanya'da başlık da kalkmış gardaşlar. ağa bizi sömiriy. galkın ayaklanak puşt agaya. ulan şu başlık nasıl kibar feyzo'ya bağlandı ya. kelimeleri durduramadım resmen.

  • yerli otomobilin 4 lastiği var

    kendisini de sayarsak 5 tane oluyor. stepne de lastik sonuçta. ah siz kadınlar, bi öğrenemediniz şu araba donanımlarını...

    edit: ilave şaka ekledim.