tuldila4
profili

  • borsa istanbul

    "büyük" abiler güzel güzel yazmışlar. ağlama duvarı olmuş diye şikayet etmişler. hiçbir şey sürekli artmaz demişler. kar zarar kardeştir demişler.. demişler de demişler..

    biz salağız dimi canım ? evet bunu da demişsiniz..

    güzel kardeşim, senin yirmi yıllık borsa yatırımcı profilinin yirmi yılındaki her bir güne ayrı ayrı anlatıyorum.

    şu "yanlışlıkla" satılan işlemler mideni bulandırmıyor mu ?
    naci ağbalın görevden alındığı günün sabahındaki düşüş ve o gün ortalamanın üstünde fazladan alınan 400milyon dolar canını sıkmıyor mu ?
    birileri kayrılarak yapılan işlemlerin olduğunu düşünmüyor musun ?

    hadi bunları geçtik. yatırımcısın, beklediğin tek şey belirsizlik azalsın, önümüze bakalım. biz bunun için bu borsaya giriyoruz. elbette dönemsel etkileri olacak, kar zarar olacak bunlar hisse fiyatına yansıyacak. ama bir bankanın %50 değerinin altına düşmesinin sebebi borsadaki kar/zarar kardeşliği ile açıklanamaz minik kuşum.

    yanlış bir politika var, yanlış izlenen bir siyaset var. yatırımcının küstürüldüğü bir ortam var. kimse yüzde 5-10 kaybetti diye şikayet etmiyor. önümüzü göremediğimiz için şikayet ediyoruz. komple borsa çökecek diye düşünen bile var. %1 bu ihtimal dahi yok diyebiliyor musunuz ? bu bile inanılmaz bir belirsizlik değil mi ?

    sen olayı para kaybettik diye ağlıyoruz diye yorumluyorsun ki burada çok büyük hata yapıyorsun. bundan iki ay önce borsamız 2000leri geçecek 3000 olacak diye bir motivasyon oluştuğu zamanla aynı mıyız şu anda ? değişen ne ? ky nin iştahı mı yoksa uygulanan siyaset mi ?

    güven duymak istiyoruz. güven. inanmak istiyoruz. bugün kaybedersin yarın kazanırsın, kimsenin her gün kazanmak gibi bir derdi yok. böyle bir dünya da yok zaten. ama yarın acaba hangi bakan görevden alınır, berat geri mi döner, acaba bugün hangi amiral ne yazacak, yarın kaç milyar dolar satacaklar, bu düşünceler artık yıldırdı. koltukları boşaltsalar kendi kendimize dengemizi bulacağız zaten. hiçbir şeye müdahale etmeden bizi bir serbest bıraksalar piyasa kendine gelecek. ama sürekli bir müdahale edilmesi seni de yormuyor mu ?

    yormuyor aksine range alıyorum ben ev alıyorum diyorsan, sebebini ikimiz de biliyoruz canım kardeşim.

  • eşini ve çocuğunu kaynar suyla yakan ali ay

    olayın siyasi tarafını kamu vicdanını her şeyini geçiyorum kenara...

    bu kararı veren hakimin hiç vicdanını sızlamıyor mu ? 1,5 yaşında kendi kızına bunu yapan, başkalarına neler yapmaz diye düşünemiyor mu ?

    barolar için ortalığı birbirine katan sevgili hukukçular bu konuda ne zaman toplu bir açıklama yapacaklar.

    bu tip kararları gördükçe avukat-hakim olmaya utanıyoruz diyemiyor musunuz ?

  • borsa istanbul

    klavyesi olanın yazdığı platform. görsen herkes kral herkes ahkam kesiyor. amarikalardan tesla alan kendini profesör sayıyor.

    kesin düşecek denen arkadaşlar balon diyenler madem iddialısınız vadeli işlemler opsiyon borsasında short kontrat satın alabilirsiniz. kaldıraç etkisiyle paranızı çok kısa sürede katlayabilirsiniz.

    bu kadar eminseniz muhakkak yapıyorsunuzdur da...

    koysanıza güzel screenshotlarda hepimiz görelim. borsaya balon diyip 50-100 kontrat shortlayan delikanlı var mı ?

    şayet cesaret edemiyorsanız kapatın çenenizi. insanları yıllardır yanlış yönlendirerek ellerindeki avuçlarındakini aldınız. hala 42lerden aselsan alıp bekleyen var, 550lerden kent alanlar var. yalandan bir hikaye uydurup otellerin kapalı olduğu bu dönemde x otelin kağıdını defter değerinin yüz katına çıkardınız.

    yeter sevgili küçük yatırımcı. telegramlardan twitterlerden hisse almaktan vazgeçin siz de. bin kere bin yerde yazıldı. şu aldığınız alacağınız hisselere bir bakın. kuru meyve satanlar yıllardır zarar ediyor hala neyin peşindesiniz ? nasıl bir beklenti bu ?

    bu adamların bir kısmı elindekini size kitlemeye çalışıyor. bunu artık anlamanız için kaç değişik dilde anlatmak gerekiyor. zamanında almış 50 den 100den.. şu anda fiyatı 30 olmuş. parasını kurtarmak için yapıyor bunu.

    ya da balon diyp korkutup elinizdekileri sattırmaya çalışır, kendisi almak için. bist 30daki balon hisse nedir ? hangisinin fiyatı yüksek ? bankalar zaten nerdeyse şubelerinin gayrimenkul değerine düştü. thy desen uçakları satsan hisse değerinin iki katı eder. balon hangisi ? adı sanı duyulmamış günlük 3-5 milyon liralık işlem hacmi olan kağıtları kastediyorsanız onlara cesaret edenler için balon olup olmamasının önemi yok ki ! onlar işin eğlencesinde kumarında zevkinde..

    doğru kağıtları doğru fiyatlardan alan için balon söz konusu değildir. borsa düzeltmeye girebilir fiyatı düşebilir satış yer fiyatı düzelir. 1300 e de geri gelebilir 1200 e de. hepsi normaldir. normal olmayan balon denmesidir.

    bu ülke türk lirasıyla türk şirketlerine yatırım yapmasını illa ki öğrenecek. bütün ekonomistlere inat öğrenecek. kendisi kandıranları da yalan yanlış yönlendirenleri de hepsini ayıracak.

    balon nedir diye öğrenmek isteyenler lehmann brothers krizine googledan bir baksın.. okumaya üşenenler big shortu seyretsin.. yok onu da yapamam diyorsanız doğru twittere koşun yarın yüzde 500 artacak bir kağıt var... (!)

  • türk ve ermeninin birlikte yaşaması imkansızdır

    yüz yıl savaşmış fransa ve ingiltere avrupa birliği çatısı altında ortak kurallarla yaşamayı kabul etmiş.. her dünya savaşında almanya ile fransa birbirine girmiş her seferinde taş üstünde taş bırakmamışlar, bugün birbirlerinin ülkelerinde rahatlıkla yer değişimi yapıyorlar..

    medeniyet başka birşeydir.. sizden tarihe bağlı kalan sabah akşam tarih düşünen beyin hücrelerinizi değiştirip artık gelecek için vizyonlar üretmenizi rica ediyorum..

    edit: gelen eleştiriler üzerine düzeltme istiyorum.. sizden diye kastım entry sahibi değil, bu fikre sahip olan ermeni rum türk arap ingiliz her türlü insanlardır..