dusunen hayvanin onde gideni3
profili

  • schengen vizesi

    ben bu vize meselesinin erdoğan'ın isteğiyle zorlastirildigini düşünüyorum. maksat da zaten az olan dövizin bu yolla yurtdisina çıkışını engellemek.

    zaten kendi kitlesinin vizeyle mizeyle işi yok. kesin avrupayla sen türkleri alma ben de suriyelileri burada tutarım diye anlasmistir.

  • sözlükteki kahve bağımlıları

    alkolle aranız yoksa ama özellikle şarap içenlerin rafine damak tadına öykünüyorsanız kahve çok doğru bir tercih.

    tüm dünyada olduğu gibi bizde de kahve serüveni nescafeyle başladı. ardından starbucks ve nero kahve alışkanlığını bir adım ileriye taşıdı. hatta ilk olarak gloria jeans'le başladı da diyebiliriz.

    beş altı sene önce julius meinl ve illy gibi italyan roast yapan kahveciler iyi kahvenin önünü açtı. bana göre iyi kahveleri yok ama kahve alışkanlığının oturmasında büyük emekleri var.

    son dönemde açılan üçüncü dalga kavurucular ise türkiye'yi iyi kahveyle tanıştırdı.

    ülkedeki lümpenleşmenin sonucu olarak üçüncü dalga kahvecilik de küçümsense de türkiye'de dünya standardında iş çıkaran bir çok kavurucu var.

    probador collectiva, boxx coffee roasters, coffee department, montag ve petra bayrağı elinde taşıyan kavurucular bunlara izmir'den roast and found'u da dahil edebilirsiniz.

    gerçek anlamda dünya standartlarında kahve kavurup satıyorlar. onlardan aldığınız kahveye alıştığınızda bir daha eskiye dönmeniz zor. nescafe, jacobs gibi instant coffee denilen kahveleri ömür billah içemiyorsunuz zaten starbucks ve nero'nun kahvesini de ancak zorda kaldığınızda içiyorsunuz.

    kahve de şarap gibi içinde komplike tadlar barındıran bir içecek. ve bu tadları farketmeye başladığınızda cidden kahveye bakışınız da aldığınız tad da değişiyor.

    eğer sözlükteki kahve bağımlılarındansanız bu yukarıdaki saydığım kavurucuları mutlaka deneyin. bana teşekkür edeceksiniz.

  • yunanistan'ın milli düşman olduğu güzel yıllar

    ne yazık ki tarih oldu. demirin tuncuna, düşmanın piçine kaldık.