simokingdaznatmeykyukuul1
profili

  • imamoğlu'nun isbak'a yaptığı skandal atama

    yahu imamoğlu liyakatla atama yapılacak diyor, üstteki entrydeyse atanan adamın siyasi görüşü üzerinden atamanın yanlışlığı argümanlaştırılmış.

    atanan kişinin layık olup olmadığı ile alakalı tek tespit yok.

    kusura bakmayın, belki hak ediyordur belki etmiyordur ama eleştirdiğiniz şey liyakatle atama yapılmamasıysa, ona göre argümanlar kullanın. kalkıp "bu onlardan, bunu niye atadı?! pis, kaka" demeyin pls.

    not: atanan adamı tanımam etmem, imamoğlunu da ne severim ne sevmem ama net bir şey var ki, üstteki entry sahibinin fikirlerinin arkasındaki nedenlere baktığımda kendisine saygımı güçlükle koruyorum.

    ldpliyim: not2

    zerzevat notu: öncelikle benzetmeniz beni derinden üzdü. derdimi anlatamıyorum sanırım.

    bakın, varsayalım ki bir uçağa bineceksiniz ve önünüzde iki tane pilot seçeneği var.
    birincisinin a sınıfı lisansı var, 3000 saat uçuş tecrübesi ve bu alanda kanıtlanmış başarıları var ama tam bir x destekçisi (x=ayrıştırıcı, toplum tarafından sevilmeyen, fatih camii'nde lokma dağıtanları alkışlayan bir tip. ancak bu destekleyici eylemleri işi sırasında yapmadığını belirtmeliyim. çünkü işi sırasında yapması suçtur.)
    ikincisi ise yeni lisans almış, henüz 100 saat uçmuş ve lisansı c sınıfı (varsayalım ki tek motorlu uçakları kullanabiliyor) ancak y yi destekliyor. (y de dünyadaki sizin için en iyi kişi olsun)

    ailenizle bineceğiniz çift motorlu uçağa pilot olarak hangisini almalısınız?
    kusura bakmayın ama benim için cevap net. (üzgünüm, lisans sistemini uydurdum. a en iyi, c en kötü varsaydım.)

    bana göre birinci pilotun seçilmemesi ülkemizi bu durumlara getirdi. ve bence bu bakış açısı değişmeli. kim seçilirse diğer taraftaki yetkin adam bir şekilde uzaklaştırılıyor sistemden. daha ne kadar kan kaybedeceğiz?

    bu yazdıklarımdan atanan adamın yetkin olduğunu düşündüğüm çıkmasın. araştırmadım, bilmiyorum. belki gerçekten yetkin değildir. benim derdim aynı ülkeyi paylaştığım kişilerin bakış açılarıyla.