the blue bus is calling us1
profili

  • canada okulları'nın maaş ödememesi

    "hayatı boyunca bir tane personel çalıştırmamış hıyarlar tarafından taşlanan okul" diye savunulan durum. yönetenler sanki keyfinden yatırmıyormuş hajsja o sikik okulun yıllık ücreti ne kadar haberi yok tabii. okulun sahibi gökyar karşit nasıl bir adam onu da bilmiyor. kendisi de patron sanırım adamla empati kuruyor aklınca. şu kraldan çok kralcı tipler kadar mide bulandırıcı bir güruh yok galiba dünyada.
    neyse okula gelirsek eğer, anaokulu için bile veliden hayvan gibi para alır. derslere giren türk hocaların yaş ortalaması 22 falandır. hepsi yeni mezun. yabancı hoca olarak da artık o an için türkiye'ye dış ülkelerden kim turistik geziye geldiyse derse onu sokarlar. sürekli hoca değişir. bu açıdan prekarya nın köpeği olan okullardandır. nereden mi biliyorum? evet maalesef ben de bir zamanlar bu okul bünyesinde çalıştım.
    bir de bunlar 1-2 yıl önce lise de açtılar. kanada sisteminde eğitim veriyorlar ya güya ap dersleri vermeye başladılar. bir tane arkadaşım ap kimya bölümü için iş görüşmesine gitti. meb müfredatı için kimya hocası sokakta bir sürü vardır. kolayca bulursunuz. ama ap kimya hocası bulmak zordur. hoca dersi ingilizce anlatmak zorundadır vs. arkadaşım hem tecrübeli hem de ap sertifikalı bir hocaydı. çocuğa maaş olarak çok komik bir rakam teklif ettiler. tabii kabul etmedi. o ap dersleri için de yine veliden eşşek yüküyle para alıyorlar bu arada. amerikan sistemi çünkü. meb ile hiç alakası yok sistemin. yurt dışında okumak isteyen öğrenciler rağbet ediyor. neyse sözün özü, savunulacak bir tarafı yoktur bu rezillerin. alırken kepçeyle verirken de çay kaşığıyla verirler ki onu bile vermiyorlarmış artık. aylarca maaş almadan çalışan hocaların verdiği eğitimi de siz düşünün.