praestantia1
profili

  • 24 haziran 2019 teb kiralık kasa rezaleti

    çok yakın bir abimin başından geçenleri aynen alıp rica üzerine paylaşıyorum .

    “22.06.2018 tarihinde teb diyarbakır şubesindeki hesaplarımdan 30 yıllık birikimimi nakit olarak çekip aynı gün kiralık kasa sözleşmesi yaparak kiraladığım kasaya bu meblağı koydum . arkadaşlar bilindiği üzere kiralık kasalar ancak bir adet bankada bir adet müşteride bulunan iki anahtarla(altını çizerek belirtiyorum) aynı anda denenmesi sonucu açılan kasalardır.

    bu bir yıllık süreç içerisinde dört defa kiraladığım kasaya uğrayıp birikimim üzerine eklemelerde bulundum . kiralık kasa sözleşmesinin sona erdiği 22.06.2019 tarihi hafta sonuna denk geldiği için takip eden ilk işgünü olan 24.06.2019 tarihinde kasada bulunan bütün birikimimi çekip tekrar hesaplarıma aktarmak amacıyla eşimle beraber teb diyarbakır şubesine geldik. her gelişimde olduğu gibi bir banka personeliyle kasayı açmak amacıyla kiralık kasanın bulunduğu bölüme girdik. ancak her zaman ilk denemede açılan kasa personelle beraber 4 denememiz sonucunda açılmadı. bunun üzerine içerden başka bir personel kasanın açılması amacıyla bulunan bölüme geldi ve o personelle ikinci denememizde kasa açıldı. kasanın açılmasıyla birlikte içinin tamamen boş olduğunu fark ettim ve büyük bir şok geçirdim. bunun üzerine derhal 155’i arayıp polise durumu ihbar ettim. bu esnada banka personelleri zaten olayın şoku içerisinde olan ben ve eşimle hiçbir şekilde ilgilenmeyip gayet sorumsuzca bir tavır takındılar. hatta birkaç gün sonra şube müdürü ile görüşmeye gittiğimizde olayla alakalı olarak “biz kasanın içindeki parayı nerden bilelim” beyanında bulunarak sanki hiçbir sorumlulukları yokmuşçasına lakayt bir tavırla bizi başından savmaya çalıştı . olay yerine gelen polis ekiplerince kasa üzerinde inceleme yapılarak tutanak tutuldu ve olaylara şahit olan ben ve iki personelin ifadeleri alındı.

    polisler tarafından yapılan inceleme sonucunda kasanın üzerinde boya aşınmaları ve kilitte zorlama tespit edilmiştir. aynı zamanda bu birimden sorumlu yetkili personelin kiralık kasa sözleşmesinin bitim tarihi olan 22.06.2019 tarihinde yıllık izne ayrılmış olduğu anlaşılmıştır. kimseyi suç isnadı altında bırakmamakla birlikte altını çizerek belirtmek gerekir ki böyle bir eylemin herhangi bir banka personeli olayın içinde olmadan gerçekleşmesi olanaksızdır. yine altını çizerek ifade etmem gerekir ki olay günü alınan ifadelerinde benimle aynı doğrultuda ifade veren iki banka personeli olaydan iki gün sonra karakola giderek ek ifade talebinde bulunup tamamen birbiriyle uyumlu olarak , asılsız ifadelerle yalan beyanda bulunarak olayların seyrini değiştirmeye çalışmışlardır. verilen bu ek ifadelerin tamamen banka yetkililerinin emriyle verildiğini , kiralık kasa bölümünde kamera kaydının bulunmaması durumunun da fırsat bilinerek hareket edildiğini düşünmekteyim .

    olayın hemen ertesi günü teb teftiş kurulu başkanlığı ve teb takip inceleme soruşturma departmanlığına olayın özetini içeren , mağduriyetimizin giderilmesi talepli şikayet maili attık . buna rağmen tarafımıza bu gönderdiğimiz maille ilgili hiçbir dönüş yapılmadı . yine aynı gün teb teftiş soruşturma kurulundan yetkililere telefonla ulaşarak mağduriyetimi anlattım ancak kendileri olayın içeriğiyle ilgilenmekten ziyade telefon numarasına nasıl ulaştığımızı daha büyük bir sorun addederek ve mağduriyetimizi küçümseyerek hiçbir tatmin edici diyalog veya çözüm yolu sunmadan şikayet hattına yönlendirdiler.

    olaydan sonraki 3. gün teb’e zararımın giderilmesi talepli bir adet ihtarname çektim . bir sonraki gün teb genel müdürüne de mail atarak durumu bildirmeme rağmen tüm bu girişimlerimin hepsi sonuçsuz bırakıldı .

    internet sitesinde misyonları hakkında “teb hizmet mükemmeliyetine ve müşterilerine kendini adamış, tüm paydaşlarına aynı şeffaflık ile yaklaşan...” yazan teb, sürecin başından itibaren açıkladığı bu misyon ve vizyona tamamen aykırı olarak olaydan tam bir ay geçmiş olmasına rağmen yaşadığımız bu ağır trajediyi adeta ben ve aileme reva görmüş, bütün girişimlerimi sonuçsuz bırakmış ve tarafıma bir çözüm önerisi sunmamıştır.

    bünyesinde bulundurduğu kiralık kasaları koruma ve gözetim yükümlülüğü altında bulunan banka bu yükümlülüğü ihlal etmiş , tarafımıza ve kamuya karşı hukuki ve cezai sorumluluğu doğmuştur. tekrar ediyoruz ki yaşanan bu ağır mağduriyet ile ilgili olarak her türlü hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanmaktayız . 30 yıllık emeğim bu olayla birlikte hiç edilmiştir. arkadaşlar bu başlığı açma sebebim ben ve ailemin yaşadığı bu büyük mağduriyetin hiç kimsenin böyle bir şey yaşamaması adına türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından olan ekşi sözlük’te sesimizi duyurmak , kurumsal adı altında müşteri gizliliği , memnuniyeti gibi yükümlülüklerin nasıl sorumsuzca ihlal edildiğini sizlere bildirmektir.

    okuyan ve derdime ortak olan, ilgilenen herkese teşekkür ederim.”

    edit: paranın neden hesaptan çekilip kiralık kasaya konulduğu sorulmuş.
    cevaben : " biriktirdiğimiz para ile ev bakıyorduk. geçen yıl gerçekleşen döviz kurlarındaki dalgalanmalar nedeniyle bankaların döviz işlemlerinde sıkıntı yaşadığını görmemiz üzerine bu parayı düzgün bir ev bulduğumuz zaman hesapta bulunan paranın o an bankada bulunmama binaen parayı hazırda bekletmedik istedik, paramızı bu şekilde güvende tuttuğumuzu zannediyorduk."