katsumoto853
profili

  • 30 mart 2020 covid-19 vaka sayısının 10827 olması

    sözlük üzerinden uzun zamandır tanıdığım bir çaylak yazar ablam, bir anne çalıştığı ünlü bir marka börek işletmesinden ücretsiz izine gönderilmiş ve evde engelli çocuğu ile birlikte süreci geçiriyor. bir başlık açmamı istemedi ancak sakarya'da yaşayan yazar arkadaşlar bu ablamıza en azından erzak alma, engelli çocuğunun ihtiyaçları için yardım etmek isterse bana ulaşsınlar ablamıza yönledireyim.

  • katsumoto85'e iş buluyoruz

    üst edit: sevgili arkadaşlar, dün geceden itibaren yüzlerce mesaj aldım. iş teklifi yapan, iş öneren, dua eden, yardım etmek için çabalayan insanlar gördüm. herkese dün geceden itibaren ayıp olmasın diye tek tek cevap yazmaya çalıştığım için bu saate kadar uyuyamadım. arada atladığım olduysa kusura bakmasın lütfen. daha önce belirttiğim gibi arkadaşlar, maddi olarak yardım etmek isteyen çok yazardan mesaj geldi. herkesin iyi niyet ve samimi olarak yazdığına hiç şüphem yok. ancak bu yardım isteğine kesinlikle tavrım.net, iş amacı dışına çıkmasın. sözlükte daha önce bir çok kez bu tarz kampanyaların amacı dışına çıkıp, suistimal edildiğine hepimiz şahit olduk. iş para, pul borç gibi konulara geldiğinde, başlık altında yazılabilecek şeyleri tahmin edebiliyorum. şakacı sözlük yazarlarının " vay anasını adam iş bulmak istedi, holding kuracak zuhahaasfad" tarzı şeyler görmek mümkün. şaka bir tarafa, burada benim adım önyargı ile olumsuz değerlendirilip en ufak maddi açıdan kirlenirse, su an ki yaşadığım durumdan daha acı olur benim için. destek olan herkese çok teşekkür ederim tekrar. iyi ki varsınız.

    sevgili arkadaşlar, öncelikle adıma açılan başlıktan an itibari ile haberim oldu. arka arkaya gelen mesajlardan kuşkulanıp, yaptığım araştırmalardan sonra başlığa ulaştım. başlığı açan arkadaşa öncelikle teşekkür ederim. çok sayıda gelen destek mesajları ve iş teklifleri oldu. inanın şu an çok mutluyum. evinde kaldığım arkadaşa gereksiz bir özgüvenle "kalk lan çay demle" dedim.

    böyle bir başlık açmak istemiştim ancak korkularım sebebi ile açamadım. mağduriyetten fırsat çıkarmaya calisan biri olarak görünmek istemedim. açıkça buraya yazmak istiyorum. ben sadece iş istiyorum arkadaşlar. iyi niyet ve samimiyetle maddi olarak destek olmak isteyenlere olumlu cevap vermedim ve vermeyeceğim. iş bulmak benim için yeterli ve düştüğüm yerden kalkmam için yeterli. hafta içi bir yazar arkadasın daveti oldu ve iş görüşmesine gideceğim. hepinize destekleriniz için teşekkür ederim. uzun zamandır kendimi tutuyordum duygu patlaması yaşamamak için ama yavaş yavaş ağlama noktasına getirdiniz. canınız sağolsun.

  • 13 temmuz 2019 bekçinin vatandaşı azarlaması

    bekçiler ilk göreve başladığı dönem geceleri 2-3 kişi yanyana dolasıyorlardı. bir gece saat 01:00 civarı bir arkadaşla halı sahadan dönerken bekçi arkadaşlarla karşılaştık. iclerinden biri "gençler bu saatte hayırdır" dedi. diyen bekçi en fazla 24-25 yaşında, ben 34 arkadaş 42 yaşında bu arada. yanımdaki arkadaş dalga geçerek " bekçi amca halı sahadan dönüyoruz. kimlik verelim gbt yapın isterseniz" dedi. diğer bekcilerden biri "gerek yok arkadaşlar. iyi geceler" dedi ve uzaklaştılar. maalesef iletişim eğitimi vermeden ve yaptığı işin sorumluluğunu tam olarak öğrenmeden ve eğitilmeden göreve başlatırsan, hem vatandaşa hem kendisine yarar değil zarar getiriyor.