segregate2
profili

  • fatih terim

    ezginler bir gecede play-off geldi dediği için hocaya laga luga yapıyorlar. mal bulmuş mağribi gibi saldırıya geçmişler.

    hocanın dediği doğrudur "bir gecede" play-off getirdiler. tıpkı bu sene bir gecede küme düşen takımları ligde tuttukları gibi. tıpkı 14 yabancı kuralını önce değiştirip, sonra yine aynı kurala bir gecede geri döndükleri gibi. yaptık oldu kafası yani.

    şimdi bu kamillere hocanın bir gecede play-off getirdiler derken ne demek istediğini anlatalım. gerçi anlamak istemez bu ibişler. işlerine gelmez yani. ama bu bizi göte göt demekten alı koymaz.

    şikeciler şike yaptıktan sonra, o sene lig bir ay gecikmeli başladı. ağustos ayında başlaması gereken lige eylül ayında start verildi. b12 eksiği olmayan herkes hatırlar, 2011 yazında ortalık yangın yeriydi. fb küme düşürülecek mi ? şeklinde yapılan tartışmalar, ana akım haber kanallarının bir numaralı gündem konusuydu. lig başlamadan önce şikecileri küme düşürmek istemeyen mehmet ali abileri, işi -9 puan ceza vererek halletmeye çalışıyordu. tüm çabası bu yöndeydi. liglerin başlaması gerekiyordu ve lig oynanırken puan silme cezası uygulanabilirdi. mızrak çuvala sığmıyordu yani.

    işte tüm bu gelişmeler ışığında ön almak için bir gecede play-off uydurdular. hesaplarına göre, şikeciler küme düşme yerine, puan silme cezası alacaktı. bu cezaya rağmen şikecileri korumaları ve yarışta tutmaları gerekiyordu. bu yüzden uydurdukları play-off sistemiyle sene sonu puanların ikiye bölünmesi sağlandı. böylece puan silme cezası alacak olan şikecilerin hem cezalarını çekmeleri, hem de play-off sistemiyle şampiyonluk yarışında tutulmaları sağlanacaktı. tiyatro buydu yani.

    tabi mehmet ali abileri gönderilip, yerine yıldırım demirören gelince, puan silme cezasından da yırttılar. şike sahaya yansımadı goy goyu. liseliler hatırlamaz belki.

    hoca bunların tillahını bildiği için lafı çakıyor ama adamlardaki yüz ayakkabı köselesi gibi. play-off bir gecede uydurulmadı diye akıllarınca boş yapıyorlar.

    ama yine, yaptıkları dalavereler bu eziklerin her zaman ki gibi ellerine ayaklarına dolandı. çok daha tatlı oldu. önce ışıklar açıkken kaydık, sonra ışıkları kapattıkları için loş ortamda kaydık. çimlerde yani.

  • beşiktaş'ın fener'den 2. büyüklüğü alma ihtimali

    bjk ve fb'nin toplam kupa sayıları neredeyse eşitlendi.

    günümüzde oynanmakta olan resmi kupalar üzerinden bakarsak; fb'nin toplam 34 kupası olduğunu görüyoruz ( 19 lig kupası - 6 türkiye kupası - 9 süper kupa* ), bjk'ın ise toplam 32 resmi kupası var ( 15 lig kupası - 9 türkiye kupası - 8 süper kupa ).

    bjk bir sezon kafayı kaldırsa direk fb'yi geçecek duruma geldi.

    farklı kulvarların oyuncusu olan galatasaray ise toplam 57 resmi kupaya sahip ( 22 lig kupası - 18 türkiye kupası - 15 süper kupa - 2 avrupa kupası )

    *ayrıca gs ağustos'ta birde süper kupa finali oynayacak.

    galatasaray 2-3 sene daha şimdiki ortalaması ile kupa alsa, bjk+fb nin toplam kupa sayısına tek başına sahip olacak.

    bjk ve fb'yi karşılaştırdığımız bu yazımızı bir final cümlesi ile bitirelim.

    ıq'sü 70'in üzerinde olan herkes kabul edecektir ki; tek büyük galatasaray.