ucantosbagayoshi3
profili

  • aleksandr dugin

    aleksandr dugin isimli zat, 2020 şubat ayında rusya destekli rejim güçleri tarafından rusya kontrolündeki hava sahasında 36 tane evladımız kahpece şehit edildikten sonra türkiye'nin idlib'e harekat düzenlememesi (bkz: bahar kalkanı harekatı) için türkiye'yi açık açık tehit eden bir rus faşistidir. üstteki yazar kahpelik arıyorsa 2020 idlib saldırısına baksın. ve en can alıcı nokta türk silahlı kuvvetleri tarafından askerlerimizin saldırıya uğradığı bilgisi rus yetkililere haber verilmesine rağmen hava saldırısı artarak devam etmiştir. hulusi akar'ın o dönemki açıklamasını aynen ekliyorum. kahpelik görmek isteyen balık hafızalılar tekrar hatırlasın diye.

    --- spoiler ---

    milli savunma bakanı hulusi akar "önceden rusya federasyonu'nun sahadaki yetkilileriyle koordine edilmesine rağmen bu saldırı gerçekleştirilmiş; ilk atışa müteakip bir kez daha uyarı yapılmasına rağmen bir saldırı daha gerçekleştirilmiştir. bu saldırılarda ambulanslar dahi vurulmuştur"
    --- spoiler ---

    eeee aleksandr efendi bizim ulusumuz kan ağlarken, şehitlerimizin anaları - babaları her gün ama her gün aynı acıyla yanıp tutuşurken sen kızınla bir ömür kahkaha mı atacağını sanıyordun.

    kimse yaşattığını yaşamadan ölmez.

    ek olarak hala bazı taş kafalar anlamıyor amerika türkiye'nin çıkarlarına ne kadar düşmansa rusya da o kadar düşman.

  • odatv'nin ikçü mülakat rezaletini haberleştirmesi

    üst edit: olayı cumhuriyet gazetesi de haberleştirdi teşekkürler ekşisözlük yazarları.
    http://www.cumhuriyet.com.tr/…mulakat_skandali.html
    (bkz: sıralamada 53. olan adaya 95 mülakat puanı vermek)
    tanım: 06.07.2019 günü açtığım başlığa yazarların destekleri sayesinde duyurduğum rezaleti odatv.com haber sitesinin haberleştirmesi. haksızlığa susmayan tüm yazarlara teşekkürlerimi iletiyorum. geçen seneki adaylar susmuş ama ben bu sene susmayacağım çünkü gelecek sene başvuracak insanların da hakkı yenmesin. bu düzene dur diyelim. insanlar artık bırakın tanıdık olmadan iş bulmayı eğitim bile alamıyor ülkede. ales-yabancı dil-diploma notunuz 100 olsa bile hiç biri önemi yok mülakatta 49 altı alıyorsunuz ve sıralama dışı kalıyorsunuz. özelden mesaj atıyor bazıları ales önemli değil diye o zaman niye %50'si alınıyor? mülakat önemli madem o %50 olsun. sizin ahbap-çavuş zihniyetiniz batsın.
    https://odatv.com/…e-mulakat-skandali-08071930.html

    (tam bkz: 56 kişinin girdiği sınavda 70 ales 63 diploma puanlı ve yabancı dil puanı olmayan mülakatsız sıralaması 53. sıradaki adaya 95 mülakat puanı verilerek 19. olarak asil listeye sokulması)

    bu sene özet tablo:
    https://pasteboard.co/in9qapc.png / https://eksiup.com/p/ho480236ngox

    geçen sene de aynı bölümde benzer şekilde insanlar saf dışı bırakılmış özet tablo:
    https://pasteboard.co/in8cefh.png / https://eksiup.com/p/ga492857p5sa

    üst edit: bazı arkadaşlar özelden bu düzeni savunuyor hocalar istedikleri öğrencileri alabilir diye adaylar birbirine eşittir dersin kendi öğrencisini tercih etti ama adaylar arasında ciddi puan farkı var. bu mantıkla okuduğu şehirden başka bir ile taşınan kimse yüksek lisans eğitimi alamasın o zaman hocalar hep kendi öğrencilerini tercih etsin çok daha düşük puanlı olsa bile? böyle bir zihniyet olabilir mi?
    anayasa çok net;
    madde 10: hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.
    madde 42: kimse, eğitim ve öğretim haklarından yoksun bırakılamaz.

    mülakatsız notlarıyla ve mülakatıyla birinci olmayı hak eden adaya da 95 mülakat puanı veriliyor, mülakatsız 56 kişi içinde 53. olan adaya da 95 mülakat puanı veriliyor ve 19. asil olarak listeye sokuluyor bu iki aday için de nitelik farkı yok mu yani?

    adı üstünde akademik lisans eğitim sınavı ama puanınız isterse 100 olsun hiç bir önemi yok mülakatta 49 ve altı aldığınız an sıralama dışısınız.

    madem mülakatsız puanların hiç bir önemi yok o zaman insanları ales'e niye sokuyorsunuz? mülakat %70 ales %10 diploma notu %10 yabancı dil %10 yapın..

  • sıralamada 53. olan adaya 95 mülakat puanı vermek

    özet tablo: https://pasteboard.co/imira1w.png / https://eksiup.com/p/ho480236ngox
    izmir katip çelebi üniversitesinde mülakat olmasa 56 adayın eşit şartlarda girdiği sınavlarla 53. olan aday mülakat sonrası 95 puan verilerek 19. asil oluyor. 9. asile kadar herkes hakkıyla girmiş ancak 9. asil kazanandan sonra diğer alınmak istenen 11 kişiye hep 80+ mülakat puanı verilmiş.(sözlü mülakatlar 2 en fazla 3 dakika sürdü ve genel geçer sorular soruldu akademik bilgi sorusu hiç yoktu) önü kesilmek istenen adaylara ise 50 ve altı puan verilmiş ve direk başarısız sayılmış.lütfen bu haksızlığa soruşturma açılması için hukuk@yok.gov.tr ve rektorluk@ikc.edu.tr konuyu ileten bir mail atın. bazı yazarlar hocalar kendi öğrencilerini almak isteyebilir yazmış o zaman ilana sadece medya ve iletişim çalışmaları mezunu öğrenciler başvurabilir yazsalardı bir sürü şehir dışından gelen iletişim fakültesi mezunu aday vardı o insanların emeklerine paralarına zamanlarına yazık değil mi?
    mülakatsız puan sıralamaları ve mülakat sonucu oluşan sonuç aynı tabloda: (kendim hazırladım)
    https://eksiup.com/p/2j48026yx75s
    https://eksiup.com/p/cb48027m4grq
    https://eksiup.com/p/d648028jsg5w

    tam başlık: (bkz: 56 kişinin girdiği sınavda 70 ales 63 diploma puanlı ve yabancı dil puanı olmayan mülakatsız sıralaması 53. sıradaki adaya 95 mülakat puanı verilerek 19. olarak asil listeye sokulması)

    üst düzenleme 2: sevgili yazarlar lütfen bu haksızlığa susmayın, alışmayın ve en önemlisi bu düzene boyun eğmeyelim. sosyal mecralar artık birer savcılık gibi hareket ediyor ve soruşturma açılmasını sağlıyor en azından konuyu yökün soruşturma açması ve adayların yazılı sınav kağıtlarının karşılaştırmalı olarak okunması için üstte tutmam amacıyla yardımcı olun ve yorum yapın.

    üst düzenleme: lütfen bu haksızlığa soruşturma açılması için hukuk@yok.gov.tr konuyu ileten bir mail atın.

    2 temmuz 2019 tarihinde izmir katip çelebi üniversitesi (ikçü) sosyal bilimler enstitüsü tarafından medya ve iletişim çalışmaları anabilim dalı medya ve iletişim çalışmaları tezli yüksek lisans alanında ales (%50)+ yabancı dil puanı(%15)+lisans not ortalaması(%15)+mülakat sınavı(sözlü ve yazılı %20) puanlama şeklinde sonuçlar sıralanarak 20 kişilik öğrenci alımı yapıldı.

    üniversite tarafından yapılan mülakat sınavları sonucu 5 temmuzda açıklanan sonuçlar şu şekilde: (19. asil adayın puanlarına dikkat edin lütfen)

    https://sosyalbilimler.ikc.edu.tr/…2e0795e9a2683d02

    bu da benim hazırladığım mülakat puansız sıralama:

    https://eksiup.com/p/2j48026yx75s
    https://eksiup.com/p/cb48027m4grq
    https://eksiup.com/p/d648028jsg5w

    açamayanlar için indirme linki

    https://s4.dosya.tc/…_mulakatsiz_sonuclar.xlsx.html

    benim hazırladığım listede görüldüğü üzere olması gerektiği mülakatsız başarı puanı en yüksek olan 10 adaydan 9'u iltimas geçildiği anlaşılmasın diye ilk 9 asil içerisinde kazanmış ancak daha sonrasında sıralamalarda çok geride olan adaylara 80+ mülakat puanları verilerek asil olarak yerleştirilmiş ve mülakatsız başarı puanı yüksek olan adaylara sıralamaya giremesin diye 50 mülakat puanı ve altı verilmiş. asil alınmak istenen adaylar 80 mülakat notu verilirken yedek ve kazanamayan adaylara gelince mülakat puanları birden absürt şekilde 50 ve altı notlara düşmüş.

    yazılı sınav 1'i zorunlu 2'si seçmeli olmak üzere toplam 7 soru soruldu 9:45'te başlayan sınav 11:45'te bitti. saat 14:00'da yazılı kağıtlar okundu(her adayın ortalama 4-5 sayfa yazdığı sınav sonuçları bu kadar hızlı nasıl okundu orası ayrı bir konu eğer farklı uzmanlık alanlarına sahip akademisyenler bölüm bazlı okuduysa her aday kendi bölümünden çözmek zorunda değildi soruları bu kağıt ayrımları nasıl yapıldı nasıl karşılaştırmalı puanlar verildi adaylar arasında?) denilerek sözlü mülakatlar başladı her adayın sözlü mülakatı 2 en fazla 3 dk sürdü. (kamera kayıtları ile kanıtlanabilir) mülakatlarda bir tane bilgi sorusu sorulmadı. zaten 2 dakikada bir adayın alanıyla ilgili yeterliliğine nasıl karar verilebilir ki? ve yazılıda 3 soruya 5 sayfa bilgi yazan adaylara hangi mantıkla 30-40 puan veriliyor?