kahverenk8
profili

  • 31 mart 2024 büyükşehirleri kaybetme ihtimali

    istanbul'da ve ankara'da kemal kılıçdaroğlu bile önde tamamladı. o nedenle ekrem imamoğlu ve mansur yavaş farkla kazanacaklardır.

  • imamoğlu'nun süleyman soylu'yu 29 kez araması

    ekrem imamoğlu aramadım demedi, "chp genel merkezi beni sevmiyor diye bir şey demediğini" söyledi.

    şuan dezenformasyon yapıyorsun, yanlış bir bilgiyi yayıyorsun.

  • 14 haziran 2022 türkiye litvanya maçı

    stadyumda neden erdoğan'ın bir resmi asılı bunun sebebini merak ediyorum. milletin baba dediği rahmetli süleyman demirel cumhurbaşkanıyken milli maçlarda veya lig maçlarında stadyumlarda fotoğrafı asılıyor muydu? veya özal'ın? veya ahmet necdet sezer cumhurbaşkanıyken (benim yaşım buna yetiyor) onun resmini ne bir stadyumda ne de herhangi bir yerde asılır olarak gördüğümü hatırlamıyorum.

    bunu siyaseten yazmıyorum, önceki ak partili cumhurbaşkanı abdullah gül'ün resmi de asılmıyordu stadlara.. gerçekten merak ediyorum; neden recep tayyip erdoğan'ın resmi stadlara asılıyor? önceki cumhurbaşkanlarının asılmadığı için anlıyoruz ki bu ülkenin geleneklerinde böyle bir şey de yok.

    sadece atatürk'ün resmi asılabilir ki o da ülkemizin birinci kurucusudur, normaldir.. ikinci cumhurbaşkanımız ismet inönü'de türkiye'nin kurucularındandır onun bile resmi stadyumlara asılmaz.

    gerçekten bu akp zihniyeti anlayamıyorum. stadyumda türk bayrağı olur milli figürlerimiz olur ancak bu çağda bir ülkenin cumhurbaşkanının resmini stada asmak olumsuz bir çağrışım yaratır o ülke hakkında..

    burada mesele rte değil, kim olursa olsun bu yanlıştır.

  • ankara'da suriyeli mültecinin bir türk'ü öldürmesi

    medyanın talimat almışcasına görmediği olaylardır.

  • bülent aydemir'in habertürk'ten kovulması

    gazetecileri kovduran siyasiler eskiden başka başka vesayetlerden bahsederler demokrasinin önemini topluma anlatırlardı. şimdi eski günleri aratıyorlar bize. dik durabilecek medya kalmadı mı türkiye de?

    abd medyası başkanken trumpla rahatlıkla dalgasını geçebiliyordu. gelişmişlik farkı budur.

  • patlayan fişek fabrikasında isg uzm. tutuklanması

    iş güvenliği uzmanı a.b. sanki olayın sorumlusu gibi çoktan gözaltına alınıp tutuklanmış bile. ilgili savcı ve hakim 6331 sayılı kanunu açsın okusun; işletmelerde iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin alınmasından "işveren sorumludur". daha işveren ifade bile vermemiş deniliyor. işin ciddiyetine bakar mısınız?

    adamın sahibi olduğu fabrikada deprem etkisi yapan bir patlama oluyor, insanlar ölüyor ama daha ifadesi bile alınmamış.. bu nasıl bir hukuk sistemidir, nasıl bir adalettir acaba? bu kişinin dokunulmazlığı mı var?

  • öğretmenlerin ateş ölçmekle görevlendirilmesi

    imamlar yapsın bu işleri, devlete millete yük olan onlar

  • beyaz tv'de atatürk'e mülteci denilmesi

    kaynak

    beyaz tv'de sözde suriyeli mültecileri savunmak adına memleketi düşman işgalinden kurtaran ve bu ülkeyi kuran mustafa kemal atatürk'e selanikli olduğu için "mülteci" diyebilecek kadar cahil insanların televizyonlarda yaptığı provokasyondur. aklım almıyor nasıl bu ülkeye bu kadar düşman olabiliyorlar?

    selanik bir zamanlar osmanlı toprağıydı ve nufusunun çoğunluğu türklerden oluşuyordu, türkiye cumhuriyeti kurulunca anadolu'daki rumlar selaniğe, selanik'teki türkler türkiye'ye geldi. bir nufus değişimi yaşandı. bu olayı suriyelileri mültecilerle aynı kefeye koyabilecek kadar bilgisiz olan birisinin televizyonlarda millete akıl vermesi sadece türkiye'de olabilecek bir şey muhtemelen.

    bu kepaze konuşmayı yapan kişi tuğrul selmanoğlu diye birisiymiş. ne diyelim yazıklar olsun!..

    edit: kaynak uçurulmuştu, yenisini ekledim.