turkce karakter sorunu1
profili

  • kyk borçlarının silinmesi kanun teklifi

    devletin sildiği borçların ortak özelliği devlet kasasından para çıkmamış olmasıdır. trafik cezaları, köprü cezaları, vergi afları, faiz afları bunlara birer örnektir.

    kyk borçları öğrencilerin devlet kaynağından aldığı paralardır ve anaparaların silinmesi adil bir yaklaşım olmaz. faizler silinse ve sadece anapara talep edilse o zaman akla uygun olur çünkü devlet verdiğini geri alacaktır.

    zaten kyk borçları, burs değil kredi borçlarıdır. burs karşılıksız olur, kredinin karşılığı vardır. dediğiniz gibi borçlar silinse, devlet yüzbinlerce öğrenciye karşılıksız burs mu vermiş olacak? bunun yerine sizin borcunuzu sileceğine, "500 bin üniversiteliye karşılıksız burs vereceğiz" diye propoganda yapmaları çok daha etkili ve hukuka uygun bir politika olur.

    kyk borçlarının bu şekilde silinmesi başka konuları da gündeme getirir. mesela çiftçi destekleri, kobi destekleri gibi. bu adamlar da demezler mi kyk borçlarını sildin, hadi bizimkileri de sil, bizim başımız kel mi?

    sözün özü: devlet verdiği paranın karşılığını her türlü alır sayın yazarlar. o yüzden boşuna hayal kurmayın, gidin ödeyin borcunuzu.