cannotbenamed3
profili

  • 8 eylül 2022 kraliçe ikinci elizabeth'in ölümü

    vefat etti ise şunlar olacaktır:

    kraliçe'nin ölümünden sonraki saatlerde kraliçe'nin özel sekreteri tarafından ilk aranacak kişi başbakan'dır (şu anda liz truss). "londra köprüsü çöktü" kod ifadesini paylaşır. kabine sekreteri (birleşik krallık'ın en kıdemli memuru) ve diğer üst düzey bakanlar ve memurlar daha sonra öğrenirler. ardından saray halkı ve dünya kamuoyunu bilgilendirmek için resmi bir bildiri yayınlar.

    kraliçe ıı. elizabeth'in ölümünün ertesi günü saat 10.00'da st james sarayı'ndaki üst düzey yetkililerin prens charles'ı yeni hükümdar ilan etmesi bekleniyor. "politico"ya göre "yüzlerce özel meclis üyesi" bir araya gelecektir. siyah kravat zorunludur. madalya takmak yasaktır.

    kralın bildirisi okunur ve charles'ın kral olduğu onaylanır. parlamento taziye mesajı kabul eder ve meclis çalışmalarını on gün süreyle askıya alır.

    12 gün yas, bayrakların yarıya inmesi ve televizyonlarda komedi yasağı söz konusudur. cenaze günü ise tüm ülke 2 dakikalık bir saygı duruşunda bulunur. 3 gün boyunca cenazesi 23 saat ziyarete açık olur.

    10. günde gömülür kraliçe.

    edit: bazı enrtylerde laf atmışlar “prosedürleri ne çok bilen varmış” diye, özelden dahi yazan oldu dert edip. sözlük seviyesi 10 yıl öncesine göre düşük ve “göt am” muhabbetleri havada uçtuğu ve herkes “amına koyduğu“ için birinin bir konuyu araştırıp ilginç bilgiler vermeye çalışmasını bazı bünyeler kaldırmadı tabi. bence “kadınlar neden şort giyer” başlığına uğrayın dostum. hatta bak şu başlığıda öneririm entrymi eleştirenlere (bkz: starbucks'ta grande boya orta boy diyen insan). hadi yallah başka başlığa.

    edit: editsiz bilgi yazıma özelden hakaretler almışken ve tam buraları sonsuza kadar terk etmeyi düşünürken “kısa bir edit gireyim içimi dökeyim öyle çıkayım” dedim. tekrar hesabımı iptal etmeye girdim. yarım saat içinde 500+ beğeni nasıl oldu? beni mutlu ettiniz, buralarda yalnız olmadığımı anlamış oldum. sağolun var olun. burdayım hep yazacağım. çok duygulandım çünkü ben 15 yıldır buradayım.

    bana yaşadıklarım şunu hissettirdi: işte vatanın elden gittiğini düşündüğümüzde, kafayı toprağa gömdüğümüzde ülkeyi böyle ayağa kaldıracağız biz sanırım. el ve gönül birliği ile.

  • dünya ile ay'ı kablo ile bağlamak

    dünya bitti ayıda sikip atın amk

  • türkiye'den siktir olup gitmek

    hiçbir yere gitmiyoruz kardeşim...bu ülkeye ve istanbula sahip çıkma vakti şimdi. bu sefer yedirmeyeceğiz....