kim philby2
profili

  • 31 ekim 2021 beşiktaş'ın tweet'i

    "ben gerizekalıyım" demek yerine en ikna edici aksiyon ne olur deselerdi bu olurdu herhalde. beşiktaş'ın golünde top montero'nun ayağına geliyor montero son anda ayağını kaldırıp topun geçmesine müsade ediyor. bu kısa sürede montero topa vuracak mı diye kararsızlık yaşayan kaleci topa geç çıkıyor. kaleci hiç etkilenmese bile montero topun tam geliş yönünde olduğu için ve zamanında oradan çekilmediği için ofsayt oluyor. galatasaray'ın pozisyonunda oyuncu hem tamamen pasif hiçbir hareketi yok, hem de topun gittiği köşenin tam zıttında duruyor.

    cidden yakışmıyor. yani bu tarz adaletsizlikler olmuştur galatasaray lehine de olmuştur ama bu pozisyon böyle tvit atılacak bir pozisyon değil gerçekten. beşiktaş'a hiç yakışmıyor, taraftar öfkelenir saçmalar ama koca koca yöneticilerin bu düzeyde futbol cahili olmaları anlaşılır değil.

  • onur ünlü'nün fatih terim hakkında sözleri

    onur ünlü denilen arkadaş maç üzerine konuşmuyor fakat sosyolojik bir analiz yapıyor ise neden analizini paylaşmak için bu maçı bekledi merak ettim doğrusu.

    ikincisi fatih terim sağcılık değil türk toplumudur, ve türk toplumu genel olarak fatih terim'e atfedilen olumsuz özelliklere sahiptir. kırk yıllık sosyalist olarak söylüyorum solcuların da önemli kısmı böyledir çok edepli düzgün sağcılar da vardır. mal olmaya lüzum yok, solcuyuz diye kör değiliz. hatta solculuğumuza dair övüneceğimiz en önemli şeylerden biri başkalarında olan iyiliği de görebilmektir.

    ama kimse şenol güneş'in bedava penaltıyla kazandıkları maçta "bir penaltı üzerinden galibiyete laf söyletmem" ya da ali koç'un "mahalle kabadayısı" sözlerine bir şey demez. çünkü fatih terim tüm toplumda görülen, pek de hoşumuza gitmeyen özelliklerinin yanında gerçekten başarılı biridir.