1attaya9gidelim3mi83
profili

  • 40 yaşına geldiğimizde bekar olursak evlenelim

    bir amerikan dizisi/filmi klişesi.

  • ekşi itiraf

    gözlerim dolu dolu yazdığım bir sözlük itirafı bu. hayatın kötülüğünden çıkardığım bir anlamsızlık. az evvel bir merdivenin başında, yürümekten aciz yapyaşlı bir adam vardı. oradaki iri yarı, vücut geliştirmelere falan gittiği belli olan adamın yanına gitti. “valizimi taşır mısın yukarıya?” dedi ona. adam, “taşıyamam amca!” dedi. ben bu cümleleri biraz sonra adamın yanına gidince anlayabildim, öncesinde su falan istediğini sanmıştım, anlamlandıramamıştım. 20 saniyede ayağa kalkıp, bir 10 saniyede bavulunu eliyle kavrayan bu yaşlı adam yürümeye başladığında ben anlamlandıramadığım bu insansızlığın içinde düşünedurmaktaydım. kendime geldim ve merdivenin başına gelmeden önce yanına doğru hızlıca yürüdüm, ne istediğini sordum, işte orada yukarıda yazdıklarımı kelimesi kelimesine anca kavrayabildim. “bir ucundan sen tut, bir ucundan ben...” dedi, olmaz deyip kendim kaldırıp götürdüm tüm merdiven boyunca. ben merdivenin sonunda bıraktığım valizden için koymamı istediği yere yerleştirip geriye dönerken o hâlâ merdivenin yarısına bile çıkamamıştı. yanına gittim, gülümsedim, ellerine baktım madenî paraları almış bana vermeye çalışıyor. uzattı, “olur mu öyle şey amca?” dedim. utandım, utanıyorum, içim ürperiyor bu dünyadan uzaklaşıp giden iyiliği gördükçe. “bir su parası bari vereyim.” dedi, teşekkür ettim. su gibi aziz olsun da bu insansızlığın insanları, ben susamaya razıyım. ne olduğumdan kim olduğumdan çok daha uzunca bir susuzluk hissettiysem eğer, tüm bu olayları kabullenemeyişimden.

    dua et dedim, gönüller birmiş ya o da tam o sırada bir dua cümlesi kurdu. rıza en büyük dileğim, umudum ve tutunacak dalım.

  • sözlükteki kızlara askıntı olmayan erkek yazar

    birine mesaj attığımda ve kadın olduğunu anlayınca bir bacı demediğim kalıyor korkudan. erkek olsa bile korkar hâle geldim bu sözlük yüzünden.

    psikolojim bozuldu deyip yolcuları indiren şoför misali takılıyorum.