mehtapta demlenen hamsi13
profili

  • oruç tutmak

    eskiden tutan ve yobaz olup millete "saygı duyacaksın tamam mı?" diyen tipler ağırlıktayken, bugün oran tam tersine değişmiş, "ben ramazan da içerim, saygı da duymam, bana ne, bana mı tutuyorsun?" diyen tipler ağırlık kazanmıştır.
    oğlum kimse sizden saygı da beklemiyor, oruç tut da demiyor. ama adam gelmiş oruç tutan adam ses etmese de kafa tutuyor "oruç tuttun da bana mı tuttun! ben saygı duymam! bak elimde viski!" diye kendi kendine siftiniyor. gelip buraya yazanların eminim hiçbirinin etrafında kimse ramazan diye yobazlık yapmıyordur ve saygılıdır. adamın dinle alakalı problemi var. nasıl ki ayetlerdeki başlıklara en çok ateistlerin yazması gibi.
    not: uzun zaman önce konya'da yaşadım. zorla oruç tutturmaya çalışan yobazlarla arada pek bir farkınız yok, diyeyim. madalyonun sadece iki farklı yüzüsünüz. bunu da bilin istedim.

  • migros'un dilim karpuz satmaya başlaması

    migros veya herhangi bir süpermarket dilim karpuz satabilir. çekirdeğini bile satabilir. ancak ben ömrümde ilk defa pazarda yarım karpuz gördüm. işte bu çok daha dehşet verici bir şey.

  • cüneyt arkın ve orhan gencebay arasındaki tartışma

    cüneyt arkın'ın sevmediğini biz de sevmeyiz. nokta.

  • ceylan ertem'in sapığı

    valla yazıyı okurken direkt aklıma, ulan il il köy köy takip edecek, her sahnesine gidecek, hediye yollayacak parayı nerden buluyor bu insanlar düşüncesi geldi.
    edit: arkadaşlar ekleme yapmış "zamanı da nasıl buluyor" diye. haklılar. onu da buraya ekleyelim.

  • bitcoin

    yemin ediyorum şu başlığı takip etseydim zamanında çok zengin olurdum. ne zaman ponzi, aha batıyor, ağlayın amklarım, dendi mi basacaksın parayı -ki kesinlikle yükselecek demektir. ne zaman ki gördünüz mü ebenizin ponzisini, ath yapacak, arşa çıkacak, mayıslar bizimdir dendi mi satıp köşede bekleyeceksin -ki kesinlikle düşecektir.
    yeminle o kadar indikatör var, sinyal var, grafik var. hiçbiri ekşicilerin bu al/sat sinyalinden kuvvetli değil. fibonacci'nin cesedini mezarında ters döndürürsünüz.
    not: bana göre beklenenin aksine bir yükseliş yapacak ama 40lara geri dönecek. yt değil tabi ki de. netice de ben de bir ekşiciyim :)

  • 20 haziran 2021 isviçre türkiye maçı

    genç arkadaşlar bilmez orta yaşlılar daha iyi anımsar. biz bu hallerden çok daha kötüydük. çok daha ağır yenilgiler de alıyorduk. ancakkk insanlar daha sıkı bağlıydı milli takıma. takoz recep'in orta sahada attığı gole tüm apartman sevinirdi ve skor anca 3-1 gelmişti. o da bir isviçre maçıydı. yenilsek bile "ne gol attı be recep" derdik. peki neden bu hale geldik? çünkü milli takım herkesin takımı olmaktan çıktı. ulan referandumda "sen de var mısın ardacığım" diyen adamın oynadığı takım mı herkesin takımı olacak? ne yani ben yokum referandum da o zaman bizden değilsin diyor adam. siyaset takımın iliklerine kadar işlemiş. hal böyle olunca zaferlerde sevinenler azaldı, mağlubiyetlerde öfke kat be kat arttı. en son burak'ın açıklamalarına bir bakın. milletimiz hakkını helal etsin. bu cümle size tanıdık geldi mi? bir düşünün!
    eskiden milli takımda prim vs konuşulmazdı. şimdi çaycı bile prim almadan çay dağıtmıyor. alınan paralar da dudak uçuklatıyor. biliyor musunuz, ülke de yüzlerce müzisyen intihar etti. parasızlıktan. e şimdi biz bunları göreceğiz, hadi tamam primi de kabulleneceğiz, sonra sen rezil oynayacaksın, e biz de bizim çocuklar diyeceğiz. bizim çocuklar nesli hırvatistan'dan 119. dakikada gol yiyince "kalkın çocuklar maç daha bitmedi" diye milleti ayağa kaldıran rüştülerle bitti. skor 2-1 olmuş golü atan dahil tüm topçular götünü kaleye dönüyor.
    e haliyle bir de suçlu lazım. onu da şenol hoca bulmuş. kamu oyunda oluşan negatif baskı ve medya demiş. haklı tabi ki. aslında türk halkı 10-0 da yenilse alkışlamalı hatta üstüne 10milyon euro daha ekleyip teşekkür etmeli takıma.
    ya kokuşmuşluğa bakar mısınız? adam milli takım teknik direktörü, takımı başıboş bırakmış, en az koşan takım olmuşuz, istatistiklerde yerlerdeyiz ama adamın derdi yabancı kısıtlaması. ve bunu savunana adam maaşını euro ile alıyor. şimdi biz sahip çıkmalıyız değil mi? evet, tabi ki.
    hadi bir şey daha diyeyim içim rahatlasın. 2002 dünya kupasını hatırlayanlara sorun. oğlum ben galatasaraylıyım kendimi bildim bileli. ulan ben yırtındım hakan şükür çıksın ilhan mansız oynamalı diye. yok, inadım inat. oynatmadı i.mansız'ı. az buçuk futbol bilen, ister fbli, ister gsli ister bjkli olsun.bir sorun o döneme. biz şenol hoca ile mi 3. olduk, yoksa onun inadına rağmen mi 3. olduk? iyi hoş hocadır ama delirtir insanı.
    velhasıl ligler başlayacak. döndük başa. eyyamcı hakemler, kafasına göre var sistemi, ehli keyf tff... bu lig benim ligim diyen var mı içinizde. millet izleyecek yine. neden mi? iki küfür edecek buralarda kafa dağıtmak için. zira fatih terim'in bir ara dediği gibi "galatasaray üst üste 20 kez şl şampiyonu olsa borcun faizini anca öder" yani takımlar bile boktan durumda.
    ama çözüm basit. burak kardeşimizden gelsin.
    "halkımız hakkını helal etsin."
    birileri birilerine hakkını helal edecekse, gece gündüz bu ülke için çalışan, 3 bin yazıyla üç bin lira ile evini geçindiren anne-babaya, doğuda elinde silah tavşan uykusuyla sınırı koruyan mehmetçiğe, milleti iyileştireceğim derken ölen veya ölmeye yaklaşan sağlıkçıya, iki öğrenci yetiştireyim ülkeye faydası olsun diye bekçiden daha az maaşa çalışan öğretmene, her gün yaşam ünitesiz madenlere inen madencilere ve bu insanlar gibi alacakaranlıkta işe çıkıp zifiri karanlıkta evine dönen garibanlara etsin."bizim çocuklar" bu listenin yemin ederim en sonuna bile yazılamaz.

  • ankara soğuğu

    ölüyü bır daha öldürür amk.

  • bir toplumun çökmeye başladığını gösteren detaylar

    adaletin bitmesi... gerisi zaten gelir.

  • memurlara yiyecek ve yakacak yardımı yapılması

    bir yerde yanlış yapıyorsunuz. amacınız ben alamıyorum başkası da almasın olmamalı. şu şekilde eleştirin mesela. yardım ne? herkese düzgün maaş verilsin yardım falan olmasın. sosyal haklar arttırılsın. bu arada devlet memurluğunun da eskisi gibi ahım şahım bir tarafı kalmadı.
    memura zam veya yardım kısmı tartışılacağına memurluk mesela istihdam olarak görülmekten çıkarılsın. ihtiyaç neyse o alınsın.
    edit: şimdi bir konuya ekleme şart oldu. gelen mesajlar hep şu şekilde. "asgari ücretliler dururken memura neden zam yapılıyor". bu cehennemde kuyularda her milletin ayrı ayrı yanması fıkrasına benziyor. bizim milletin kuyusunun başında zebaniye ihtiyaç yok çünkü birisi çıkarken öteki aşağıya çekiyor. burada belli konularda bazen fikir beyan ediyorsun. futbolla ilgili bir sorunu yazıyorsun öteki zıplıyor ekonomi daha önemli neden futbol, nafaka konusu açılır başkası zıplar ülke savaşta derdiniz bu mu. her bir şeyi başka birşeyle mukayese var. kardeşim daha açık yazayım. sen memurun 10bin maaş aldığını mı zannediyorsun. 3 bin maaş alan memur da var. asgari ücret ne kadar? 2bin tl diyelim. e ne yapalım asgariyi 3 bin yapalım memurla denk mi olsun. o zaman o adam kpss falan çalışıp girmesinin ne anlamı kaldı. şunu teklif etseler ülkeye eminim kimse kabul etmez (cehennem-kuyu fıkrası misali) asgari ücret 3 bin olsun memur maaşı 4 bin olsun. yok memura geleceğine hiçbirimize gelmesin denir. bu memuriyete bakış açısı ile alakalı. öğretmenlere mesela büyük bir kin var. öğretmene bir iğne fayda dokunsun istemiyor kimse. iyi de kardeşim tüm öğretmenler mi kötü, veya hepsi mi ölsün. bana da sorarsanız devlet elini eteğini çeksin herşeyden özelleşsin ama olmuyor. özelleşmiyor. memura zam konuşacağımıza iş dağılımını arttıralım ülkede. eski türkiye gibi kimse minnet eylemesin devlet memurluğuna. özeldeki çalışanın hakkı daha sağlam korunsun. sosyal medyada çalıştığı firmayı eleştiren birisini takip etti diye işten çıkarılan işçi var mesela (tazminatsız!!). e bu adam belki de 2 gün önceye kadar 657 kalksın diyordu. 657 kalkacağına neden özel firmada çalışanların hakları 657'yede benzemiyor diye hak arayışı olsun. ama yok. o cehennem kuyusunda beraber yanacağız. başka çare yok.

  • beşiktaş'ın sinsi gibi gelip şampiyon olması

    bak beşiktaşlı kardeşim. galatasaray'ı sevmiyorsun değil mi? merak etme biz de sana bayılmıyoruz. ama şu sözümden emin ol.samimiyetime güven.başakşehir şampiyon olacağına, sen ol. gerekirse 1 sene kafamı ütüle. zoruma giderse namerdim. o kupa arda ile emre'nin elinde yükseleceğine şenol güneş'in elinde yükselsin gurur duyarım.
    bu başlıkta veya şenol güneş başlığında aylar öncesinde dahi yazdıklarımda çelişen entry bulursan da gel burdayım. prototipler değil halkın takımları kazanacak inşallah. ister bjk ister gs olsun.

  • çanakkale savaşında yaşanan gizemli olaylar

    kazanılan bir savaşı doğaüstü olaylara bağlamak herşeyden önce o savaş için merminin önüne atılan askerinden tut, sabahlara kadar plan yapıp düşmanı durdurmak için strateji geliştiren subaylara haksızlıktır.
    olmayan gizemli olaylardır. hurafedir.
    edit: gizemli olay vardır diyenler olmuş. bir tane buldum mesela kurtuluş savaşıyla ilgili. tamamen gizem içerisinde olay. sarıklı evliyaların top mermilerini tutup düşmana attığı olayı gören son kişi anlatıyor. izlerken hep beraber aydınlanmış oluruz.
    sarıklı evliyalar

  • anadolu üniversitesi'nde cinsel istismar

    5-6 kez oral seks yaptılardan sonrasını okumasanız da olur. lan bişey soracağım.
    1-sokakta birisi seni çekip dudağından öpse ne yaparsın?yaygara koparırsın değil mi?en saf kız bile yaygara koparır. peki hoca öpünce neden koparmıyorsun. çünkü bir konum elde etme menfaat var. yani not verir,iş verir, belki boşanır beni alır vs vs.
    2-oral seks hemde 5 6 kere yapan biri nasıl cinsel istismara maruz kalmış oluyor? allah aşkına bir açıkla.
    3-dava dilekçesi vermedim. şikayetçi de olmadım. niye?adam tehdit etti. peki bizden yardım isteği ne? biri önden gitsin. adam delirir melirir ben kurşun yemeyeyim. oldu.
    18 yaşını geçkin iki kişi. cinsel birliktelik var,arabayla takılma var, arkadaşlık var. varoğlu var. sonuç:ben mağdur oldum.rezalet puanım:1
    edit: başlığı açan arkadaş aşağıdaki yorumlarda "orospu" falan denilmesinden ötürü sanırım başlığı silmiş. tekrar konuyu açmanın da mantığı yok. ha merak edenler için özeti şu: ünide kız hocasıyla ilişkiler yaşıyor. sonra ben istismara uğradım diyor.detay merak eden olursa başlığı açan kişinin yazdığının capsi atılmazsa soranlara özelden yazarım.

  • 3 mart 2019 başakşehir'e verilen penaltı

    net penaltıdır amk. şuna penaltı demeyecek adam izlemesin maçı. bal gibi arda malatyalı topçuya girmiş düşürmüş işte amk. nerenizle izliyorsunuz maçı. malatya yerine neden başakşehir kullandı onu anlamadım işte.