tailofcat7
profili

  • gaziantep halkının altın varaklı treni seçmesi

    varak nedir bilmiyorsun kardeşim. muhalif olmak için zorlama kendini.

  • masumlar apartmanı ve kırmızı oda izlemeyen insan

    isimlerini duydum ama izlemedim, izlemem. hatta tv de türk yapımı dizi izlemem. her bölümü 1.5 saat dizi mi izlenir aq. araya reklamda girdi mi 2.5 saat. akşam oturup 1 bölüm diziye harcayacağım vakitte, yarım sezon dizi izlerim.

  • iphone'ların takılmaya başlaması

    yeni bir modeli çıkacaktır yakın zamanda ondan takılmaya başlamıştır.

  • sınavıyla katliam yapan lise fizik ögretmeni

    lisede hacim nedir öz kütle nedir bilmeyen, basit bir formülü uygulayamayan, vektörel kuvvetler bileşkesi gibi dünyanın en basit fizik konusunu dahi beceremeyen, bir cismin hacimini hesaplamayı bilmeyen öğrenci lütfen kalsın sınıfta.

    not : biz lise 1'de eğik atış hesaplaması yapıyorduk.

  • 24 yaşında her türlü zevki tatmış olmak

    her türlü zevk diyince aklıma türlü türlü şeyler geliyor. yağlı zenciler falan böyle bilemedim şimdi.

  • bilgisayar oyunundan ingilizce öğrenmek

    1980-1990 arası doğan nesil, bu durumu çok iyi bilir. ergenlik çağlarında oyunla tanışmış bu nesil ister istemez ingilizce kasmak zorunda kaldı. resident evil, silent hill, parasit eve, dino crissis ve daha sıralanabilecek bir çok kült oyun araştırma, puzzle çözme gibi özelliklerinden dolayı bu nesil gençlerine çeşitli zorluklar çıkardı. elinde ünü sarı kaplı ingilizce sözlük almış bir grup genç bu oyunları çözmeye uğraşırdı.

    hatta bu dönem oyunların loreları gerçekten zevkli ve ilgi çekiciydi. lore öğrenebilmek için ingilizce şarttı ve bu dönemde bir çok çocuk tarzancada olsa ingilizce öğrenebildi. ilerletebildi mi ingilizcesini o kısmını bilmem ama oyunlar bu konuda bizi baya bir eğitti.

    daha sonraki dönemlerde çıkan mmorpg oyunlarda sesli iletişim ile birlikte oynan oyunlarda dil bilmek önemli bir unsur oldu. bir partiye, clana, raide girebilmek için iletişebiliyor olmak en önemlisiydi. işte bu süreçte ingilizce konuşmayı öğrendi bir nesil.

    not : hayatımda cevap vermekte zorluk yaşadığım en zor soru ingilizceyi nerede öğrendin sorusudur. bilgisayar oyunlarından dediğimde açıklaması mı zor oluyor karşımdaki kişinin anlaması mı zor oluyor bilemiyorum. elbette mükemmel bir ingilizcem yok ama işimi görüyorum.

  • yaşlandıkça bilgisayar oyunlarından zevk alamamak

    37 yaşındayım, kendimi bildiğim bileli bilgisayar oyunları oynarım. ateri salonlarından internet kafelere, evde kendi bilgisayarıma kadar. her platformda oyun tecrübesini yaşamış birisiyim.

    saatlerce bilgisayar başından kalkmadan oyun oynayan zevk alan ben, şu sıralar çok çabuk sıkılıyorum. half life serisi, cod serisi, resident evillar, gta lar aklınıza gelecek her oyun sıkılmadan saatlerce oynardım. şimdi öyle değil garip bir durum var çözemedim.

    geçenlerde shadow of tomb raider oynayayım dedim, grafikler süper, konu süper. ancak 1 saat sonra sıkıldım, devam ettiremedim. bu son zamanlarda bir çok oyunda başıma gelmeye başladı.galiba yaşlandıkça daha sabırsız oluyoruz ya da daha seçici. tam emin değilim, 10 yıl öncesindeki kadar bilgisayar oyunu oyunu oynamaktan zevk almamaya başladım. yaşlanmışız ve yaşlandıkça hayat elimizdeki birçok zevki alıp götürüyor bizden.

    edit 1 : sabah oturup akşam yatana kadar diablo 2 lotd oynayabilen bir bünyeye sahibim. hala da oturup oynarım diablo 2, ah kapanmadan önce diablo 3 oynuyordum ah kapanınca onuda bıraktım.
    edit 2 : resident evil remakelerini hastalık derecesinde oynuyorum resident evil 2 remake heycanla bekliyorum. önce leonla bitircem sonra claire ile sonra leonun yeni açılan senaryosunu oynicam sonra clairin yeni senaryosunu sonra tofu falan umarım remakede piç etmemişlerdir bu yeni senaryo mevzusunu.
    edit 3 : ne çok dertli varmış bu konuda. souls serisini oynamayı denedim reflexlerim azalmış beceremedim öldükçede sinirlerim hoplamaya başladı. sonra açtım youtubeden oynayan başarılı birisini ( loresinide anlatıyor eleman ) offf yüzüklerin efendisi izler gibi izledim ağzımın salyaları akarak.
    edit 4 : pupg , cs go vb multiplayer oynanan oyunlar konu dışı. bu tarz oyunlar anlık doz alımıdır . 2 saat oyna bırak oyunlarıdır. single player modunda seni koltuğa kitleyecek oyunlar, senaryosu , akıcılığı falan ne bilm eski oyun tarzlarına bir özlem mi desem, bütün oyunların birbirine benzemesi mi, sanki hep aynı şeyleri yapıyormuş hissi mi , eski heyecanım kalmadı. ac bile hastası olduğum bir seri. bitirmeden bırakacağım bir oyun olacağı düşünsem aklıma gelmezdi, ac odyssey'de ama hep aynı şeyleri yapıyorum lan ben dediğim an sildim oyunu...
    edit 5 : witcher 3'ü 3 kere kurdum 3 kere sildim. 1. de çiftlikteki griffini kestim arkasına sildim oyunu. 2.sinde büyücü ablayı buldum evinde boyut atladık havuzda meşk ettik arkasından sildim oyunu 3. defa zorladım git gywent oyna dedi öeeeh dedim sildim bi daha kurmamaya yemin ettim. oyunda o kadar çok ek görev, ayrıntı, craft şu bu var ki senaryodan kopuyorsun bu da benim motivasyonumu düşürüyordu...

    edit 6 en önemlisi : şunu oynamamış bunu oynamamış demeyin aklınıza gelecek her oyunu oynamışımdır.