daktilosunu satan yazar5
profili

  • iş görüşmesinde bir odada yarım saat bekletilmek

    bugün bunu yapıp "ama sabır testi ehe ehe" diyen işveren yarın sizi -afedersiniz- sikerek yine "sabrınızı test ediyoruz ehe ehe" diyebilir.

    tanım: işe yaramaz ik'cı ve patronların gerçekleştirdiği sabır testi.

  • 27 ocak 2021 lokantalara destek ödemesi açıklaması

    en yüksek yardım tutarı 40bin tl. bu rakamı alabilmek için ciro kaybınızın %3'ünün 40bin tl olması gerekiyor.

    fıkra bu kadardı.
    tanım: yardım.

  • mete yarar'ın habertürk yayınından ayrılması

    telefonuna gelen “la oğlum sana fare dedi ne susuyon?!” fişekleme mesajı sonrası “ben fare değilim” çıkışı yapmıştır.

  • dana pirzola vs kuzu pirzola

    veganlar gelmeden entrymi gireyim. kuzu eti gurme işidir. güzel beslenmiş bir kuzunun eti lokum gibi olur. kuzu etine kokuyor diyen gitsin tavuk yesin.

    edit: gelen mesajlarda kokuyor diyen çok nedenini anlatayım. kuzu demek hayvanı olgunlaşmadan kesmek demektir. türkiye gibi etin pahalı olduğu ülkelerde besiciler hayvandan kar elde etmek için bu sürelere uymayan artık kuzu diyemeyeceğimiz hayvanları kesip kuzu diye satıyorlar.

    yunanistan’da yediğim kuzu ve oğlak’ın tadı hala ağzımda :(

  • türk telekom'un akk'yı gizlice uygulaması

    belki paranoyadır belki yanılıyorumdur fakat bir kullanıcı olarak hissettiğim durumdur.

    son 3-4 gündür youtube, netflix, instagram gibi video içerikli web sitelerinde gezerken internetin aşırı yavaş olduğunu hissediyorum. videolar çok yavaş yükleniyor. netflix'te bir diziyi oynat dediğimde yüklemesi 30-40 saniyeyi buluyor. tıpkı akk dolduktan sonra olduğu gibi.

    fakat durumdan şüphelenip hız testi yapmaya çalıştığımda 20-24mbit arası hızı sorunsuzca alıyorum. daha önceleri zaten türktelekom'un belirli web siteleri ve hizmetler için internet hızını sınırlandırdığı malum konuşuluyordu. (özellikle youtube) türktelekom akk'nın kaldırılmasını altyapı yetersizliği sebebi ile istemediğini de açıkça belirtmişti.

    şimdi gelinen noktaya bakıldığında görünürde sınırlandırılmamış bir internet hızım var fakat kullanım esnasında bu hızı alamıyorum. işin daha da garibi vpn ile bu tür bağlantı yavaşlığı yaşamıyorum.

    ayrıca;

    (bkz: ttnet'in youtube videolarını yavaşlatma skandalı)
    (bkz: traffic shaping)

    umarım ben yanılıyorumdur.

    edit: kurumsal büyük bir firmada çalışıyorum. 100mbit fiber hattımız mevcut vodafone üzerinden bu hız düşüşü ne hikmetse onlarda olmuyor. biz bunu genelledikçe, normalleştirdikçe bunlar bize müstehak.