oswan1
profili

  • 27 temmuz 2004 ırak'ta öldürülen türk tır şoförü

    2004 yilinda irak'a nakliye isi icin giden ve kendisinden 2 ay haber alinamadiktan sonra cesedi bagdat hastanesi morgunda bulunan cemal ugur adli vatandasimizdir.

    olayla ilgili haber linki 1

    olayla ilgili haber linki 2

    bu baslik kendisinin oglu oldugunu soyleyen caylak arkadasimizin ricasi uzerine acilmistir. ailesi surecle ilgili bir belgeye ihtiyac duyduklari ancak nasil temin edeceklerini bilmedikleri icin bizden asagidaki mesajla yardim istemektedir. aramizda konu ile ilgili bilgi sahibi olan ve yardimci olabilecek birileri vardir umuduyla arkadasin mesajini paylasiyorum;

    "merhaba. size 14 yıldır yaşadığım bir olayı dile getirmek istiyorum. babam 2004 yılında abd ırak savaşında abd malı taşıyan bir şofördü. şirket o mal için babamla konuşmuş babam ekmek parası için savaş demeden prefabrik evleri amerikan askerlerine götürmeye karar vermiş. ırak tan dönerken taci bölgesinde ırak askerleri babamı öldürüyor ve tır ı ile birlikte yakıyor. aradan 2 ay geciyor ve babamdan ses cıkmıyor.ırak ı bilen bir amcam ırakta her yere gidiyor ama bulamıyor solugu ırak morglarında alıyor ve babamı morgda heryeri yanmış nüfus cüzdanın ehliyetin yarısı yanmış ve yüzündeki ben den tanıyor. hayat bizim için o saatten başlıyor. ben bu 14 sene içinde hamallık yaptım, ayakkabı boyadım birçok işte çalıştım küçüklüğümüzü yaşayamadık velhasıl. 7 cocuk ve 1 anne ile ortada kaldık. bazen kış aylarında yakacak bir şey yoktu sokaklarda karton topladığımız günler bile olmuştu.. şuan aileye bakan tek kişi benim. ve artık cocuklar büyüdü ve ayrıca okuyanlarla beraber cok kötü bir süreç yaşıyoruz hala.. sizi bu kadar rahatsız etmemin sebebi ise amerikaya dava acmak istememiz. sonucta babam amerikan malı taşıyordu. tazminat davası açmak istiyoruz. bu tazminat davası için bir belge lazım. bu belge cmr isminde taşıma belgesi. bu belgeye ulaşamıyoruz 14 yıldır. bu belge lazım bize en azından bir nebze de olsa rahat nefes almak mutlu olmak istiyoruz. siz değerli arkadaşlarımın bize yardım edeceğinizi düşünüyorum. bir yol yordam bize bu belgeye ulaşacak bir kardeşim abim cıkarsa cok seviniriz."

    olayla ilgili @whypichwhy nickli arkadasla gorusebilirsiniz.