altnbck5
profili

  • trafik kazası yaşamış yazarlardan tavsiyeler

    yaşım 11. mersin - konya arası tatilden dönüyoruz. arabayı kullanan tabi ben değilim. dedem kullanıyor. sadece kaza sırasında ve sonrasında yaşananları anlatmak istiyorum. araçta toplam 7 kişi varız. 3'ü çocuk. biri de benim. arka koltuğun ortasında oturuyorum. bakın cehalet ve hız nasıl adam öldürüyor. amcam, yengem, dedem, babaannem ve iki kuzenim. araç o zamanın modelli arabalarından bmw. hız yaklaşık 148 km/s. kaza raporunda öyle yazıyor.

    karaman' nın girişine 10 km falan var aşağı yukarı. akşam oldu yavaş yavaş. görüş mesafesi kısaldı. ben ortada oturduğum için her şeye hakimim aşağı yukarı. sanırım hayatımın en önemli sahnesi her şeyi hatırlıyorum. bütün ayrıntıları hatırlıyorum. gelelim kaza anına ve sonrası yaşadıklarıma;

    sohbet ediyoruz. gülüyoruz. yani her şey normal, ta ki ışıklar kararana kadar. saniyelik bile değil. daha kısa çok kısa. ölümle yaşam arası bu kadarmış. kavak kütüğü yüklü bir traktöre çarptık. bildiğin adam genişliğinde kütük yüklü araca direkt çarpmak. traktör sürücüsü ağır kusurlu çünkü ışıkları yok. fosforlu uyarı tabelası yok. aracını aydınlatan farları arızalı tamemen körlemesine gidiyormuş adam. gölge gibi yola çıkmış karanlıkta.

    önce gözünün kararması ile birlikte çok büyük bir gürültü ve ardından hemen ağır bir sessizlik oluştu. çıt çıkmıyor kimseden. yok ölüm sessizliği işte. bildiğin ölüm sessizliği. sadece aracın tepe lambası çalışıyor tesadüf bu ya, hayat bütün çıplaklığı ile o sahneyi yaşatacakmış. aracın içinde bir ben, bir dedem bilinci açık. etrafıma bakıyorum olayın ayırdına varmak için. herkes baygın. kanlar içinde. kütükler aracın sağ tarafını tamamen yok etmiş sağımda sadece kütük var. sol taraf serbest. dedem solu kurtarmayı başarmış. sağ ön tarafta babaannem ve 3 yaşında kuzenim vardı ama yoklar. bakıyorum yok. sanki silindiler. kafamı hafif uzatmaya çalıştım. oraya bakacağım. kim nerede ? öldü mü ? sağ mı ? kurtulan var mı ? işte o an hayatımın en dehşet verici sahnesini gördüm. babaannemin kafasının yarısı yok. kafatası açılmış. beyninin yarısı yok. hayatımda o kadar bağırdığımı hatırlamıyorum. gök yarıldı.

    kapıyı açmaya çalıştım sıkışmış. birileri geldi. ışıklar aydınlandı. kapı açıldı. kim açtı bilmiyorum. duran diğer araçlardan birileri. koşar adım atladım yola. kurtulmak için oradan. o cehennemden. bu arada yürürken bacağım kırıkmış benim. insan işte o kadar yaşama odaklı ki, uzuvlar bile acı dinlemiyor o an. yolun diğer tarafına attım kendimi. ağlıyorum, bağırıyorum, toprağı parçalıyorum. yırtınıyorum.

    koşar adım birileri geldi, tutmaya çalıştı beni. sorular soruyor, kontrol ediyor yok. beni susturamıyor. herkes öldü. herkes öldü oraya git diyorum. oraya git. ben iyiyim git. bak herkes öldü diyorum. öldü. adam zorla kucağına aldı beni. tutamıyor, o kadar titriyorum ki tutamıyor beni. aracına zorla aldı beni. ben ölüm sessizliğine girdim. şoktayım. en son hatırladığım, direksiyon bölümünü itfaiye kesmeye çalışıyor. dedem sağ. gördüm sağ.

    karaman devlet hastanesine getirdiler beni. sedyedeyim. acıdan ölüyorum. ölüyorum. bilen bilir, herkes telaşla hastayı götürür. sen sadece tavan ışıklarını görürsün. bağladılar beni. duramıyorum çünkü. delirdim. şoktayım. en sonunda bayılmışım. o araçta 3 kişi öldü. dedem hastanede vefat etti. babaannem ve küçük kuzenim araçta. bedenleri kısmi parçalanmış.

    cehalet kısmına gelelim. asla hızlı araç kullanmayın. başınıza gelmez umarım ama gelirse eğer kesinlikle bir psikolog desteği alın ve aldırın yakınlarınıza. asla bir araca o kadar kişi binmeyin. yüzüme baktım ayağım kırık tuvalete gideceğim dedim. nefes almak istiyorum. aradan 5 saat geçmiş. aynaya baktım annem yanımda. yüzüm kanlar içindeydi. dedim öldüm ben. öldüm lan. yüzümde beyin parçaları vardı. silmemişler. beni o halde bırakan kimdi? anne öldüm mü ben dedim ?

    cehalet kısmı, travma sonrası stres bozukluğu. bunun bilincinde olmamış ailem. beni götürmediler bir uzmana. tam 5 yıl araca binemedim. bütün seyehatlerim raylı sistem ile oldu. korkudan binemedim. arabalara bakamadım. kimse de demedi sorun ne diye ?. siz, siz olun asla gocunmayın. gidin abicim. ben kendi bilincimle gittim. üniversitede. kendi sorunlarımı, kendim hallettim.

    hala fren yapınca geriliyorum mesela. hala aklımda o cam parçaları var. o kanlar. o çığlıklar. o trajedi. siz, siz olun asla yapmayın. cahilce aracınızın ışıklarını bile yok saymayın. emniyet kemerinizi takın. bakın 3 kişinin canına ve kalan sağların travmalarına nasıl sebep oluyorsunuz. kimse yaşamasın, yaşamasın. lütfen dikkat edin. lütfen. o sahne aklımda çakılı benim.

  • tek mekan filmleri veritabanı

    1- (bkz: the terminal) (bkz: steven spielberg)
    2 - (bkz: rear window) (bkz: alfred hitchcock)
    3 - (bkz: panik room) (bkz: david fincher)
    4 - (bkz: 1408)
    5 - (bkz: locke) (bkz: steven knight)
    6 - (bkz: 127 hours) (bkz: danny boyle)
    7 - (bkz: birdman) (bkz: alejandro g. ıñárritu)
    8 - (bkz: the hateful eight) (bkz: quentin tarantino)
    9 - (bkz: dog day afternoon) (bkz: sidney lumet)
    10 - (bkz: 12 angry men) (bkz: sidney lumet)

    bonus: (bkz: terminal) başrolde (bkz: margot robbie) neon patlayan renkler ve siyah temaya sahip bu filmde; 3 tane mekan var. bütün roller bu odaların içinde. kafe, oturma odası ve terminal.

  • iş davalarının yıllar sürmesi

    tam 3 yıl önce bir hak talebinde bulunduğum, eski çalıştığım yer ile davam var. davacı taraf benim ve tam 3 yıldır, hakimin keyfine göre; dava erteleniyor, ya işi çıkıyor, ya da tatile gidiyor.

    bir keresinde duruşma saati, yeri ve hakim belli, beni arıyor avukatım bekliyorum adliyenin önünde diyerek, gidiyorum ve davanın ertelendiğini gidince öğreniyorum. önceden haber vermek falan yok.

    a*k ben hakkımı alamayacaksam, ne sikime yarıyor hukuk sistemi ? hadi diyelim, içeride bir sürü alacağım var ve başka gelirim yok, o zaman ne anlamı kaldı ? sizin yapacağınız işin içine tüküreyim ben.

    hak aranmaz bu ülkede. gerçekten hak aranmıyor.

    edit : hemen sonuçlanıyor diyen arkadaşlar, benim davam neden 3 yıldır hakimin keyfine göre erteleniyor o zaman ? işim gücüm yok size yalan mı söyleyeceğim amk. sığırlara bak lan, sizin davanızın erken sonuçlanması, benim mahkememin öyle olduğu anlamına nereden geliyor ? yormayın beni.

    edit2 : mesaj yazanlara ve yardımcı olmaya çalışanlara teşekkür ediyorum. yarın yine davam var ve bildirimi daha yeni yapıldı. evet yarın mahkeme var ve ben yeni öğreniyorum. bakalım belki bu sefer hakim, "göz kapağım acıyor" diye erteleyecek mi ? ha bu arada, daha bir kere bile duruşma olmadı. diyeceklerim bu kadar.

    edit3: o kadar örnek geldi ki ; yazar ismi vermeden burada paylaşacağım.

  • en güzel metal aşk şarkısı

    (bkz: lethe) her metalhead kişisinin bildiği şarkı.hayret ederim her seferinde.ulan brutal vokalden nasıl böyle şarkı yaptınız diye.oluyormuş.

    ayrıca(bkz: this love)(bkz: pantera)

    not:kızım olursa adını lethe koyacağım.

    edit:çok güzel eserler gördüm.ellerize sağlık.teknik olarak iyi niyetli olduğunuzu biliyorum ama çoğu şarkı metal değildi.rock olduğunda hem fikiriz ama metal değil gençler.yine de elinize sağlık.

  • sözlükçülerin en tuhaf takıntıları

    kapısı açık odada uyuyamıyorum.yaz,kış farketmez.