orkinorkinorkinorkinorkin1
profili

  • türk hava yolları

    öncelikle iniş takımları yere değmeden dikey iniş yapmıştır, deymeden yapamaz çünkü "deymek" diye bir fiil yoktur.

    bilinilmeyen şey ise pistin durumuna göre pilotların bazı durumlarda uçağı yere çok sert indirmeleri gerektiğidir. kimse kusura bakmasın ama insanların sağ bir şekilde yere inmeleri, sarsıntısız inmelerinden daha önemlidir.

    nedir peki bu durumlar?

    mesela pistin ıslak olması. böyle durumlarda pistteki suyu sıçratmak ve tekerleklerin piste tutunmasını sağlamak için pilotlar sert iniş yaptırırlar. ya da rüzgarın açısı bazen sert iniş yapmanızı gerektirir. pistin sıcaklığı vs. gibi bir çok örnek verilebilir.

    hatta pilotlar yüzde yüz emin olmadan piste iniş de yapmazlar; yapmamaları gereklidir. en ufak bir şüpheleri olursa pisti pas geçerler ve insanlar bunu "uçağı indirmeyi başaramadı" olarak yorumlarlar. halbuki adam canınızı düşündüğü için pas geçer ama tabi ki yaranamaz.

    şu anda türkiye'nin ve bazı hatlarda avrupa'nın en iyi pilotlarına sahiptir. yerden yere vurmayı çok iyi biliyoruz ama ülke olarak; kıymetini bilmeyiz elimizdeki değerlerin.

    bir siz doğrusunu bildiğiniz için yıllardır dünyanın en iyi havayollarından birisi olarak seçiliyor kendileri. seçen kurumlar yanlış biliyor. paşamıza sormalılar oysa ki, o en iyisini bilir.