s109
profili

  • messi'ye giydirilen tül

    bundan 50 sene sonra messi’nin kupa kazandığı fotoğrafa bakacağım ve bunu göreceğim, allah belanızı versin.

  • 2 ağustos 2020 ttb başkanı açıklamaları

    öncelikle;

    kaynak

    t24'ten gökçer tahincioğlu'na konuşan türk tabipleri birliği başkanı sinan adıyaman türkiye'deki koronavirüs salgınına ilişkin iddialar ve vaka sayılarındaki artışa ilişkin açıklamalarda bulundu.

    adıyaman şu ifadeleri kullandı:

    “sağlık bakanlığı, temaslılara teste kota koydu. hasta geliyor, o hastayla temaslı olanlar da biliniyor ama test yapılmıyor. testler azaldıkça yeni hasta sayısı da azalıyor. hiç test yapılmazsa hasta sayısı sıfır olur zaten. test miktarını arttırmanız lazım. yoksa hastayı bulamazsınız. her gün binin altında vaka açıklıyorsunuz ama yoğun bakımda yatan hasta oranı yüzde 10. dünyada bu ortalama yüzde 1. bölgede ise yüzde 15. insanın aklına geliyor. bu oranlar ortaya çıkmasın diye bu testler kaldırıldı. sağlık bakanlığı halkı paniğe sevk ediyor. hastalar eve gönderiliyor çünkü yer kalmadı bazı kentlerde. şimdi evlere yolluyorsunuz ama evlerden çıkıp çıkmadığını bilmiyorsunuz ki."

    ttb başkanı adıyaman, bazı kentlerde koronavirüs vakalarında yaşanan artışla ilgili olarak gündeme gelen, "sağlık bakanlığı’nın il müdürlükleri aracılığıyla, hastanelere, 50 yaşından genç, hafif hastalık tablosuyla başvuranların evlere gönderilmesi, bu kişilere ilaç tedavisinin evde başlanması talimatı verdiği", "hastanelere gönderilen talimatta, yatış endikasyonu olmayanların servislere sevk edilmemesi, evde izolasyon ile takibi, filyasyon ekipleri ve aile hekimleri aracılığıyla günlük semptom sorgulaması yapılmasının istendiği" iddialarına ilişkin kendilerine de benzer bilgiler geldiğini belirterek, “bu ikinci dalga değil. birinci dalga tüm hızıyla devam ediyor. başta şanlıurfa ve diyarbakır olmak üzere yoğun bakımlar gerçekten dolmuş durumda. sadece türkiye değil, dünyada da yeniden artmaya başladı. ankara’da yoğun bakım yataklarında ciddi sıkıntı var artık. güneydoğu’da, doğu’da hasta sayısında ileri derecede artış var. muhtemelen türkiye’nin sağlık kapasitesi bölgelerde bunu kaldıramayacak duruma gelebilir. bundan korkuyoruz. başından beri söylüyoruz, hem bireysel hem kamusal tedbir alınmalıdır. siz sadece bireylere bırakırsanız olmaz. şimdi sağlık bakanı da kurallara uyulmazsa yeni tedbir gelebileceğini söylüyor” dedi.

    “fiziksel mesafenin önemini baştan beri söylüyoruz, o şartları ortadan kaldırmazsanız fiziksel mesafe korunamaz. kapalı yerlerde yemek yenilmesi, toplumsal aktiviteler, toplu ibadetler, düğünler mesela. büyük örnek olduğu için söylüyorum, 350 bin kişi ayasofya’nın açılışında vardı. sadece bu değil tabi ki toplumsal hareketliliğin genel olarak azaltılması lazım. yoksa korkuyoruz ki birçok ilde sağlık sisteminin kapasitesi yetmeyecek."

    'test yapılmıyor'
    “sağlık bakanlığı, temaslılara teste kota koydu. hasta geliyor, o hastayla temaslılar biliniyor ama test yapılmıyor. testler azaldıkça yeni hasta sayısı da azalıyor. hiç test yapılmazsa hasta sayısı sıfır olur. test miktarını arttırmanız lazım. yoksa hastayı bulamazsınız. bu virüs hala çok bulaşıcı. siz bir hastayı buluyorsunuz, 10 temaslısı var, temaslılara test yapmazsanız yeni hastayı bulamazsınız. bu da tabelaya yansıyor. 1’in altında kalıyor. temaslılara yapsanız iki üç misli çıkacaktır. yaşamsal öneme sahip bu test endikasyonu. tabip odalarından gelen bilgiler, bunun yapılmadığını gösteriyor. kazanımlarımızın birer birer kaybolmasına yol açacak bu. 6 bine yakın hasta vefat etti. 45 sağlık çalışanı, 24’ü doktor, kaybettik. sağlık bakanlığı’nın filyasyon faaliyetlerini yeniden sürdürmesi gerekiyor. halk paniğe kapılıyor. her gün binin altında vaka açıklıyorsunuz ama yoğun bakımda yatan hasta oranı, yüzde 10. dünyada bu ortalama yüzde 1. bölgede ise yüzde 15. insanın aklına geliyor. bu oranlar ortaya çıkmasın diye mi bu kaldırıldı? açık söylüyorum sağlık bakanlığı halkı paniğe sevk ediyor."

    'yer kalmadı, eve gönderiliyorlar, bilgiler gizleniyor'
    "eve gönderme de şundan oluyor, ilaçlar veriliyor çünkü yer kalmadı bazı kentlerde. filyasyonda, evlerin önünde polisler bekliyordu çıkmasın diye. şimdi evlere yolluyorsunuz ama evlerden çıkıp çıkmadığını bilmiyorsunuz ki. yüzde 80 hasta semptom vermiyor. türkiye için en büyük tehdit bu. saatli bomba gibi vatandaşın içinde bu hastalar. plajlarda, barlarda, kafelerde dolaşıyorlar. birçok kişiye de bulaştırıyorlar. hızlı biçimde yayılıyor ama sağlık bakanlığı mücadeleyi tamamen yurttaşlara bırakmış durumda. artı bu verileri vermeyerek de dünyadan, bilim insanlarından gizleme çabasında.”

  • neden sevgilin yok

    çünkü nasıl açılacağımı bilmiyorum.

    çünkü ağzım laf yapmıyor, en kötü kusurlara sahip de olsan sözlükte de piç olarak bilinen kesim laf lafı açıp, kızı bağlarken ben noktalama işaretine dikkat etmeye kasıp, kızı gerim gerim geren şeyler yazıyorum.

    çünkü onu eğlendiremeyebilirim, sosyal olarak kısıtlı geçmişim var ve öyle ne zaman nereye gidilir, nerede ne yapılır bilemem.

    çünkü başkası kızın orasına burasına rahat dokunabilirken belim elim titrer, gidemem yanına. korkarım ne olursa olsun.

    çünkü başkası hızlı davranırken ben doğru zamanı beklerim ve o zaman gelmeden o kızı kaybederim.

  • emmy ödülü alabilecek olası türk oyuncular

    ulan bir ankete de aras bulut demeyin arkadaş. oyuncu mu görmediniz, n’aptınız anlamıyorum ki? overacting yapan kim varsa hastasısınız.

  • dokunmatik telefonlara geçişi görmüş nesil

    97 doğumlu biri olarak sen görmüşsen emin ol herkes görmüştür.

    tanım: herkesin ortak bir payda bulabileceği anlaşılan efsanelik.

  • 15 haziran 2019 fenerbahçe beko anadolu efes maçı

    300 entry: anadolu efes galibiyeti
    160-190 arası entry: fenerbahçe galibiyeti.

    başlığa girmeden bu taktikle galibi anlayabilirsiniz.

  • ekrem imamoğlu

    esnaf genci tokatlamamıştır. valiye it değil, “vali bey” demiştir. kendisine de sonuna kadar güveniyorum.

  • game of thrones

    jon : yemin et

    sansa: emin ederim.

  • matematikte x'ten .'ya geçilen an

    evet o andan bahsediyorum. liseye kadar eğitim sürecinde çarpma işlemini x ile yaparken bir anda . ile yapmaya başlıyoruz. neden ne sebeple yapıldığını anlamadığım garip bir durumdur bu.

    adeta öğretmene hoca dediğimiz an gibidir. beklenmedik anda gelir ve hemen uyum sağlarız.