zor girdim4
profili

  • kyk yurdu çıkmadığı için üniversite bırakmak

    2000'lerin başında (zeten 2000'de başladım üni'ye ben) babalarımız derdiki "hiç bir şeyi dert etme oğlum ceketimi satar yine okuturum lan seni" işte o dağ gibi adamlar bu özveriyi bile yapamayacak, yapması da bu ülkede artık bir şey ifade etmeyecek hale geldiyse hepimiz taş olalım taş.
    benim şahit olduğum bir olay meselenin ne hale geldiğini göstermek açısından iyi bir örnek. aynı yerde çalıştığımız abimizin oğlu üniversite sınavından hatırı sayılır puan aldı ve sınavın açıklandığı gün iş yerine babasının yanına geldi
    baba dedi "ben gazi elektrik elektronik mühendisliği yazacağım" abimiz hemen araya girdi "seni ankarada falan okutamam polis myo okulu sınavını kazan sen de ben de uğraşmayalım".
    yaaaa bu ülkenin parlak çocuklarının potansiyeli böyle böyle harcanıyor.
    mustafa yıldızdoğan türkiyem şarkısında "90 yıldır çile çekmiş hep ninem" diyordu. o nenelerin torunları da çilekeş oldu. demekki çar naçar olmak genetik bir şey

  • kurtlar vadisi kaos

    2002'de başlayan kurtlar vadisi, casting ve nakış gibi örülmüş kurgusuyla türk televizyon tarihinin gelmiş geçmiş en iyi dizisidir. dizide o dönemde esen avrupa birliği rüzgarının tersine hükümete muhalif bir çizgi izleyerek ab karşıtı söylemler kullanılmıştır. sonunu pek beğenmesemde harika bir diziydi. özellikle 2004 eylül 2005 haziran dönemi bölümlerini hala açar izlerim netten.
    ilk dizinin rüzgarını arkasına alarak hayata geçirilmiş kurtlar vadisi terör sadece bir bölüm yayınlanmış ve açılım sürecine kurban gitmişti. ondan sonra yapılan ve mesajdan çok ticari kaygısı olan kurtlar vadisi pusuda senaristler (hemen hemen aynı ekip) 2010 fetö anayasası, ergenekon-balyoz kumpasları gibi rezillikleri direkt olmasa da destekler tavır takınmış, ilk dönemdekinin aksine muhalifliği bırakıp hükümet taraftarı olmuştur.
    yeni yayınlanacak vadide büyük ihtimal senaristler iktidara olan yakınlıklarından dolayı 2023 seçimleri öncesi muhalefetin ne kadar vatan millet düşmanı olduğunu anlatan hikayeler uyduracaklardır

  • en son gerçekten mutlu hissedilen an

    nisan 2007. memur olacağım kesinleşmişti. ailemin iş bul artık iğnemelerinden kurtulacaktım. atamamın onaylanmasıda onbeş günü bulacaktı. işsiz günler geride kalmıştı hemde devlet garantisinde, işe hemen başlamayacağım için erken kalkma derdimde yok. uzun zamandır ilk defa rahat uyumuştum. evde boş boş oturuyordum. sabahlara kadar tv seyrettim, geç kalktım. kimse birşey demiyordu.

  • yılan hikayesi'nden akılda kalanlar

    yılan hikayesinde ben ve ailem için unutulmazı polis balosu.
    hatırlarsanız ilk bölümde bir polis balosu lafı çıktı ortaya 30 bölümmü geçti 40 bölümmü geçti ne her bölümde bahsi geçen balo bir türlü gerçekleşmedi.
    o günden sonra aile olarak bir türlü gerçekleşmeyen şeyler için hep "bu işte polis balosu işine döndü" tabiri kullanırız