papada ossurur2
profili

  • mersin'i suriyelilerin istila etmesi

    peşin edit: burada içimi dökeceğim. biliyorum buna benzer başlıklar var. küfür okumak istemeyen uzaklaşsın. ülkesinin işgalini, ırkçılık ile karıştıran ılık götlüler de az öteye. cebine bu işgalcilerden üç beş kuruş giriyor diye algı kasmaya çalışanlar da uzasın.

    10 yıldır istanbul’dayım. şehir artık o kadar yordu ki eşimle beraber karar alıp işi gücü bırakıp mersin’e döndük.

    bıraktığımız şehir olmadığını biliyorum. yaşanan suriyeli istilası sonrası yaşam standartlarımızın düşeceğini de hesaba kattım. yine de istanbul’dan iyi olacaktır diye kalktık geldik.

    burada durum şu. minibüs veya otobüslerde atiyorum 20 koltuk varsa en az 15 i suriyeli. burada rahatsız olunacak bir şey yok değil mi? var! mersin yıllar önce kavimler göçünü yaşadı zaten. özal politikası ve terör sonrası ırak’tan doğu illerine, oradan mersine binlerce aile geldi. o zaman da şehrin yerlileri arasında yaygın olarak bu vatandaşlarımız istenmedi. sıkıntıları yıllar boyu sürdü. fakat burada hassas olan konu şu, bu kürt nüfusunun bir örf ve adeti vardı. çalışkandı. cesurdu. içinde her millette olduğu gibi uyum sağlayamayanı, kötü işler yapanı oldu ama işin özü bu insanlar mertti! gelelim minibüse. o minibüse bir kadın ya da yaşlı bindiği zaman istisnasız herkes yer verirdi. vermeyen de uyarılır güzellikle verdilirdi. şu an 18-30 yaş arası kanını sktiğimin bu çöl fareleri bağıra bağıra hayvanların dahi etrafı rahatsız etmeyeyim diye dikkat edeceği toplu taşıma aracında göt büyütüyor. kadın mı binmiş, yaşlı mı umrunda değil. bre kahpenin evladı bu ülkenin insanı senin gibi kanı bozuk itleri bile doldurmuş insan yerine koyup misafir etmiş bu mu karşılığın? hadi sen ittin bilmiyorsun. burada medeniyet var onu da mı görmüyorsun!

    neyse tek derdimiz bu olsa keşke. diyelim indin minibüsten gittin sahilde biraz turlayayım dedin. sahil de sahil ha yanlış anlamayın. sanırım ülkenin en uzun sahil boyu mersin’in. orada eşinle, çocuğunla huzur içinde yürüme şansın yok. yine aynı bağırarak anaları skiliyormuşcasına konuşmaları, şakalaşırken bile kavga ediyormuş gibi hayvanlıkları diz boyu. arkadaşlar buralar gerçekten binlerce ailenin huzur içinde en zenginin de en fakirinin de beraber gidip oturduğu yerlerdi. çocuklarını huzurla bırakıp oynattıkları.. şu an orada it sürüsü gibi gruplar halinde ve hiç savaştan gelen mazlum insanların yapmayacağı ilkelliği yaşıyor ve bizlere yaşatıyorlar.

    hadi sahilden de vazgeç kalk git evinde otur. ne mümkün üst katında bir aile. belki yanında belki bir altında. kendimden örnek vereyim burası yazlık bir ev. denize 0 . istanbulda iç içe karşı komşunun odasını gördüklerinden değil. önün uçsuz bucaksız deniz. arkan alabildiğince toroslar. yıllar önce oturan herkes eş dost beraber yiyip içen insanlar. hani sabah akşam it gibi çalışıp yılda bir tatile gidiyorsun ya. kartından çektiriyosun bir sene borcunu ödüyosun hani. inan en 5 yıldızlısında yoktu bu keyif. neyse geldin evine. üstünde kaç çocuğu olduğunu saymaya yorulacağın suriyeli bir aile. o da şanslıysan. mülteci kampı gibi 2-3 aile beraberde çökmüş olabilir tepene. sabahtan akşama kadar aynı sokaktaki gibi bağıra çağıra konuşan bu insan israfları her uyarında tamam diyip iki dakka sonra aynısını yapmaya devam eder. yani yıllarca para biriktirip aldığın o evde bile artık rahat rahat oturamazsın. evinde diyorum bak herkesi ırkçılıkla suçlayan kahpe evlatları! bu adamlara ilk geldiklerinde evlerine ekmek alacak paraları yoktu. yapılanı allah bilsin yeter ama boş konuşurken düşün diye söyliyeyim, ben, komşum yardım etti bunlara.

    sokağa ekmek almaya giderken bile iki tane bu çöl farelerinin birbiriyle ettiği kavgayı görürsün. polis gelse “yallah” diyip dağıtıp döner. bildiğin karmaşa. sen kendi kendine sorarsın. ulan orospu çocukları madem bu kadar erkeksiniz kavga dövüşünüz bitmiyor, neden ülkenize sahip çıkıp orada dövüşmediniz diye. cevabı yine kendin verirsin. kansız bir kitle de o yüzden.

    şimdi gelelim en can alıcı noktaya. yarın birgün bunlardan biri çıkıp sana diklense. sen artık dayanamayıp bu kansız piçin biriyle dalaşsan. ölsen ne olacak? öldürsen ne olacak? ölürsen öldüğünle kalacan aileni üzeceksin. o it kimdir nedir bulunana kadar suriyesine döner. 2 gün sonra başka bir şehrine gelip orada yaşar gider. bulunur diyen gitsin bir elini yüzünü yıkasın. kimin kim olduğu belli değil. suçlu mu, hırsız mı, it mi ursuz mu bilen yok. kandırmayın kendinizi. sen onu öldürsen hayatın kararacak.

    kimse kusura bakmasın olay artık bu noktada. bir ben değil milyonlarca insan bu vaziyette. kaliteli okullarda, kaliteli hocalar ile yetiştirilen bir nesil orta yaşlarına gelmiş.. askerliğini yapmış, bedelli yapmış, vergilerini ödemiş, chp ye oy vermiş, akp ye vermiş.. ve geldiği noktada artık orta doğu çöl fareleri gibi ölmek, öldürmekten bahseder hale gelmiş. bu ırkçılık değil. bu kendini koruma iç güdüsüdür. yarın televizyonda vermediğiniz ama internette çarşaf çarşaf izlediğimiz o suriyeli saldırılarından birine maruz kalmayacağımızın garantisi olmadığından!

    buna sebep olan insanlar maz lum de ğil! bildiğin yediği kaba yapan bir toplum. birinin yüzünde minnet ya da sevgi saygı görsem gidip sarılacam. biz ses çok çıkmasın diye televizyonun sesini açmayan toplum ile kendini yırtarak bağıra bağıra konuşan bu toplum bir arada yaşayamaz! bunları gönderin! bunlar sığınmacılıktan çıktılar. herkes artık farkında. bunlar kendi ülkesinde yaşayamadığı hayatı burada yaşamaya çalışıyor. kural yok. kanun yok. “ben suri” diyip sürekli çocuk yapan bir kitle bu.

    kimse başım belaya girmesin diye bunları bırak uyarmayı, kafasını kaldırıp bakamıyor bile bırakın bu delikanlı milliyetçi ayaklarını. bir gün sana, eşine, ailene biri bir şey yapar o zaman bu işin sonu tahmin edemeyeceğin yerlere gider. bırak boş hümanizm ayaklarını. gel bir hafta beraber yaşayalım ondan sonra yap arap seviciliğini!

    a partisi, b partisi beni şu konuda ilgilendirmiyor. bu artık ülkemin geleceği için farz oldu! kimin yetkisi varsa kullansın artık!

    dün uyardık, bugün tekrar ediyoruz, yarın çok geç olacak! göz göre göre bu ülkeyi, bu kansızlara peşkeş çekmeyin!

  • fifa 19

    millet şafak sayar gibi gün sayıyor. haşmetlim bekle 6 ay 100tl daha ucuza alırsın diyor. arkadaş bu para herkes için aynı değil. senin 100 tl ile başkasının farklı olabiliyor. ne meraklısınız züğürt ağlaklığı yapmaya. susun diye adamlar yarıya indirdi fiyati.