ardanadam2
profili

  • ekşi itiraf

    üst edit:

    edit : o kadar güzel mesajlar alıyorum ki... dünya sizler sayesinde dönüyor. bu ülke hala sizler gibi bir avuç insan sayesinde halen yaşanılabilir bir ülke.
    iyi ki varsınız.
    verdiğiniz gücü kelimelerle anlatamam.

    10 sene önce daha mesleğimin başlarında 3 yıllık genç bir personel iken şefimle tartıştım. iş fiili taaruza kadar geldi ve bulunduğum birimden sürüldüm.
    6 ay sonra aslında haklı olduğum ortaya çıktı ve şefi yerinden edip beni geri aldılar. tam yeniden umutlarım yeşerip , idealist olma yolunda giderken soruşturmalar başladı.
    çevremde en iyi lisan seviyesine sahip olmama rağmen koreden alınacak uçağın projesine dahil edilmedim. ve o kadar açıktan önümü kestiler ki en az 3 sezon dizi olur.
    7 sene önce daha yeni evliyken 1500 sayfalık iddianamede kendimi ctrl-f yapıp adımı yazarken buldum. casusmuşum , 20 yaşında bi kızın liderliğinde çalışıyormuşum falan filan.
    aşık olduğum işimden el çektirip o zamanlar nefret ettiğim ankarada geri göreve sürdüler.
    yine küstüm tabi işime , camiama.
    malum davanın cemaat komplosu olduğu devlet tarafından kabul edilince tekrar ait olduğum yere döndüm.
    3 sene önce yine o lanet güruhun malum girişiminden sonra çalıştığım üs kapatıldığı için merzifona tayin oldum.
    ülkemin gerçekten bana ve benim gibi güvendiği insanlara ihtiyaç duyduğunu hissettim. çok güzel bi duyguydu. sen küsemezsin , sen özelsin hissini yaşarken bizden önce tayin olanların “şurdan gelenler şöyle , böyle . zaten orda 30 gün işe gitmediler vs muhabbetlerine tanık oldukça sabret olm diye kendimi frenledim bi yere kadar.
    en son dayanamayıp bir gün brifingde sesimi çıkardım , ayrımcılık yapıldığını , bizi oraya onları da tayin eden devletin gönderdiğini yüzlerine haykırdım. yine sicilim bozuldu...
    son bir senedir kulaklarımı tıkadım, işimi yaptım.
    hatta personel atanmamış bazı kısımlara işim olmasa dahi gönüllü oldum. elimi taşın altına soktum . tek istediğim adımı duyurmaktı.
    hatta...

    bir hafta önce aklıma über bi fikir geldi (aklımı s.keyim) konuşma becerilerim çok iyi olduğu için üs içerisinde ingilizce konuşma kulübü kurayım , projelerde görev alacak personel en azından içindeki konuşma fobisini atlatsın , sosyal bir ortam olsun , insanlar potansiyellerini ortaya çıkarsın istedim. gerekli yerlerle görüştüm . bir çok insanın hoşuna gitti. hatta neredeyse aklımdaki kontenjanı bile ikiye katladım . gel gelelim iş yavaş yavaş sıralı amirler tarafından işin komutana taşınmasına gelince daha 2. basamaktaki egoist bir adamda takıldı.
    hiç suçum olmayan , hatta inisiyatif alarak zaman ve iş gücü kaybının önüne geçtiğim bir konuda beni suçlu gören bu egoist , yine gönüllü olarak yaptığım bir işi elimden almakla kalmadı , üstüne üstlük bu konuşma kulübünün de “ sen önce kendi işini adam akıllı yap” diyerek ölü doğmasına sebep oldu.
    yemişim konuşma kulübünü. yaptığım işe laf söyledi ya , o an bütün meslek hayatım , ev hayatım , geleceğim , geçmişim gözümün önüne geldi. eşimin “lütfen iş yerinde biraz daha sakin ol, bizi düşün “ telkini yankılandı kafamda . bir 10 sene daha lanetli personel olmamak için adamın kafasında küllük kırmama engel oldu. yüzümün böyle yandığını , ellerimin sinirden ilk defa titrediğini hissettim.

    duymuş olanınız vardır , 40 taşlı 40 minareli caminin mimarının hikayesini. dedim ki kendi kendime “ ananızın bi yerine girsin 41. taş”

    içimdeki idealist dün itibariyle öldü.
    emeği geçenlerin .mına koyayım...

  • yazarların favori savaş uçağı modeli

    f-16 block 50 m.
    oksijeni kendi ürettiği için konvertör değiştirme ihtiyacı olmuyor.
    genelde cft ( conformal fuel tank) ile uçtuğu için drop tank atalım , centerline yükleyelim derdi de yok.
    ara sıra phase bakım öncesi cft sökersiniz , o kadar da olsun artık.
    tam bir teknisyen dostudur kendileri.
    ne amk? mekanikerim olm ben, sektirmeyin su’larınızı mig’lerinizi...! bir