lavie5
profili

  • izmir'de tesettürlü kadınlara hakaret edilmesi

    artık yemezler mağduriyet numaralarını. türban diye diye geldiğimiz noktada hüda-par ve şeriat tartışır hale geldik. zaten amaç oydu din filan değil.
    konya’da, erzurum’da bir kadın istediği gibi giyilebiliyor mu ki acaba? onlar neden mağdur olamıyor acaba??

    edit: demagojiler ve tehditler başlamış bile; hepiniz her şeyi biliyorsunuz işinize gelmiyor. ‘tayyib’e basaram haa’ diye tehdit ediyorsunuz sanki başkasına verecekmiş gibi. 20 yıldır yaşanan ve yaşadığımız mağduriyetlerin hesabını kim verecek, kim bizle helalleşecek? kılıçdar mı tayyip mi?
    kimsenin ne giydiğiyle ilgilenmiyoruz verdiğimiz tepki bizim giyimimize, yaşamımıza karışılma korkusu. biz faşistiz, karşıdaki zihniyet çok özgürlükçü, çok saygılı. biri demiş türban-şeriat. biz şu an şeriat filan tartışıyoruz zaten lol, anaokuluna girdi türban. ülkenin imajı değişti.
    edit2: ben konya’ya, erzurum’a gitmedim de oralı ve gidenlerden duydum mini etek, mini şort ‘rahat giyemez diye’, madem o kadar özgürlükçü, modern bir yer neden sürekli ‘yobaz’ yok anadolu irfanı diyip duruyorsunuz?
    edit3: ‘konyanın yobaz olarak damgalanmasının nedenini anlıyorsunuz daha şehre adım atar atmaz çünkü kot giymiş-üstüne de kısa kollu bir tişört- bir bayana bile gözünü dikip ters ters bakan tesettürlü bayanları ve her türden abazan delikanlıyı ağzı açık bakarken görüyorsunuz (ama delikanlıların bu durumunu anlamak çok kolay çünkü bir açık bayana on kapalı bayan denk geliyordur orda herhalde gözlemime göre)’ bir yazarın konya yorumu. gerçekten çok özgürlükçüler ama tek sorun şu laikçi faşo teyzeler.

  • 12 şubat 2022 büyük pakistanlı göçü

    pakistanlılar bizi çok seviyormuş, tamam o zaman sorun yok alalım önemli değil, değil paki, ukraynalı bile alacak halimiz yok. resmen insan kaçakçılığını övüyorsunuz. pakiler de kadın görmemiş, suriden farksız, afgan’dan hallice bir millet. kadınlarınızı bunlarla aynı sokakta yürütmek ister misiniz?

    atalarımız bu vatanı zamanında keşke hiç savaşıp ölmeyip, şehit olmayıp ingiliz’e, yunan’a bıraksaymış 100 yıl sonra bu hale geleceğini bilseymiş de. yazık hem onlar boşuna öldü, acı çekti hem de ülke bu bedeviler yerine ingiliz’e yunan’a filan kalırdı.

  • masterchef türkiye

    yazmayayım yazmayayım diyorum şu sergen isimli yarışmacısı hakkında yazmazsam içimde kalacak yarışma.

    ben hayatımda ana kadroya girmeden önceki haliyle girdikten sonraki hali bu kadar değişen bir yarışmacı görmedim hayatımda. elemelerde yansıttığı karakterle şimdiki hali 180 derece farklı.

    elemelerde sözümona komplekssiz, kendiyle barışık, dürüst, mert, delikanlı, kendisi kazanmasa da başkası için sevinen bir profil çizerken, sonrasında aşırı alıngan, kavgacı, egoist, kinci, kıskanç bir tip oldu. o takipçilerini de ilk yansıttığı profil sayesinde kazandı. helal olsun yalnız iyi oynamış.

    çok değişik bir kafası var arkadaşın kendi her şeyi yapıp söyleyecek, başkası en ufak bir şey söylediğinde laga luga. ali kıran baş kesen misin sen? kendini ne zannediyorsun? tam yan baktın diye adam bıçaklayacak tipler var ya onlara benziyor. tam bir kırılgan narsist. senin egonu sevsinler.

    geçen emre’ye taktı, haksız yere potaya gönderdi, çocuk yine bir şey demedi. hala takık, milleti dolduruyor. yanlış olduğunu bile bile sırf kinci olduğu için emre yemeğini elinden almış diyor ateş denen yancısıyla ilgili. bu mu mertlik, delikanlılık? mertliği, delikanlığı ona buna ayarlanmak, dayılanmak sanıyor. çok merak ettim askerliğini yaptı mı? hadi bi orda da dene bu tavırları da dünyanın kaç bucak olduğunu gör.

    ilk hafta burculara demedikleri kalmadı, kendileri gruplaşmanın, adaletsizliğin, adam kayırmanın tillahını yaptılar.

    istediğin kadar yetenekli ol bu kafayla ne hayatta, ne işte; çok zor.

    son olarak mert’ten uzak dur, mert kırmızı çizgimiz. takım çalışmasına, grup işine uygun değilsen köftecine geri dön. böyle zorba tavırlar hiçbir zaman hiçbir yerde kabul görmemeli. çocuk yaşlarda böyle tiplerle çok karşılaştığım için böylelerinden nefret ediyorum. umarım şeflerden iyi bir uyarı alır, zira kendisi özeleştiri yapacak izana sahip değil.

    son olarak başta mert olmak üzere bu kişiyle aynı yarışmada ve evde olan herkese allah sabır versin.

  • masterchef türkiye

    tanya isimli yarışmacının çok tehlikeli olduğu yarışma. mutfak becerileri konusuna girmeyeceğim zira ortada* ama bir insan hiç mi şu yarışmada karakter belirtisi göstermez.

    bu kızda başından beri bir numara yoktu aslında yemek becerileri de ortalamaydı yani öyle 'vay, müthiş' bir durum yoktu ama hem somer torpiliyle, hem de bizim milletin şive hastalığıyla kızı öyle sempatik, öyle yetenekli gösterdiler ki millet her açıdan hayal kırıklığına uğradı tabii. şive olayı da ilk başta bizlere tuhaf ve sempatik gelse de, kıbrıslı kardeşlerimi tenzih ederek söylüyorum, bu tanya'nın şivesi (bkz: sezercik küçük mücahit) filmindeki 'sırfınma senin de hosuna gidezek'ten hallice, zamanla iyice batıyor.

    bu tanya ne ara efsane soğukçu oldu? kız hemen somer torpiliyle muhtemelen ravioli yaptı, barbaros'tan sonra çıktı. ilk kaptanlık oyununda uğur gibilerin tulumba yaptığı yerde tanya'nın tulumbası abdurrahman çelebi oldu. çok iyi hatırlıyorum orda tulumbaya benzeyen bir tane tulumba yoktu, kötünün iyisi diye kaptan oldu.

    sonra kızın en büyük şansı barbaros ve serhat'la aynı takıma düşmek oldu, haftalarca bırak potaya girmeyi, dokunulmazlık oyunu bile oynamadan geçti, duygu potalardan pota beğenmezken. ee tabii şimdi dokunulmazlık, oyun filan zor geliyor prensese. ne uğraşacak beleş beleş geçmek varken di mi?

    bu kız bir soğuk tabak yapar en az 2 kişi, ne yaparsa 2 kişi. tek başına furkan gibi tatlının bile sorumluluğunu alamaz, hele ana yemek olsun. onda da kazanırsak 'biz kazandık', kaybedersek 'benim fikrim değildi'. bir hatasının sorumluluğunu almaz, hep başkaları yüzünden, yok 'ben tatlıya geçeceğdim,vermediler', sanki furkan'a karşı tatlı kazanma ihtimali var, krem karamel bile yapamıyor.

    çıkıntılık yapmadığı, bir duruş göstermediği için millet bunu iyi zannetti, diğer aşırı sivri tiplerin arasında kaynadı gitti, ama çok sinsi belli. zaten amacı bu, rengini belli etmeden gelebileceği yere kadar gelmek, zira kendi de biliyor ki güvenebileceği bir yeteneği yok başka. aptal erkekleri nasıl etkilemiş bilmiyorum, zira güzel de değil, şimdi şahken şahbaz olmuş, tam olmuş.

    bugün de esra ve kankitosu ebru'yu dahi hedef göstererek sorumluluk almamak ve yarışmada 1 hafta daha kalmak için her şeyi yapabileceğini göstermiştir. strateji konusunda barbaros'un yanında staj alması gerekir.

    serhat kızın yanından ayrılınca çocuğa renk geldi sempatikleşti, umarım kankam dediği ebru da gözünü açar pek umudum olmasa da, zira seni çok rahat sırtını sıvazlaya sıvazlaya gönderir tanya.

    yalnız çok bilenmişim tanya'ya ben de.

  • afyonkarahisar denizli kütahya manisa uşak

    denizli'yi ordan çıkarmalısın ahbap.