smirnoff9
profili

  • fenerbahçe'nin ligden çekilmesi

    herhangi bir takımın ligden çekilmesi değil, taraftarın futboldan çekilmesi; türk futbolundaki yanlışları düzeltebilir.

    -maddi değeri düşmüş olsa bile- bu lig/futbol satmaya, alıcı bulmaya devam ettiği sürece hiçbir şey değişmeyecek. sadece aktörler yer değiştirecek. fenerli dostlar kızmasın.

  • 700 bin liraya alınacak en mantıklı otomobil

    sektörün beklediği ötv matrah güncellemesi sonrasında bu fiyata boş paket egea veya clio'yu sıfır alabilirsiniz.

    mücbir satış haricinde ikinci el araç alırsanız kazık yersiniz söyleyeyim. çünkü herkesin aracı en iyisi ve en emsalsizi. öyle ki, 1-2 yaşında 20-30bin kmde olanlar sıfır liste fiyatından daha pahalı. 5-8 yaşında 100 bin ve üstü km de olanlar ise eşsiz. sıfırına yakın veya bir tık altı fiyatında.

    ikinci el piyasasında paraya ihtiyacı olanlar olması gereken fiyattan satıyor. diğerleri ise aracına takip olacak kerizi bekliyor. öyle ikinci el piyasası düştü diyenlere kanmayın. piyasada satışlar düştü sadece. fiyatlar olması gerektiği kadar düşmedi.

  • istanbul'da tramvay ulaşımını durduran adam

    hukukun üstün olduğu çağdaş bir ülkede, zorunlu kamu hizmeti ve ciddi bir idari para cezası alacak adamdır. ama -muhtemelen- türkiye'de bir kaç bin tl ceza ile yırtacaktır.

    herhangi biri lüks bir otomobil ile kırmızı ışıkta geçiyor, emniyet şeridinde seyrediyor, hız limitlerinin üstünde araç kullanıyorsa; orada ceza değil, satın alınmış imtiyaz vardır.

  • opet vs shell vs bp vs total

    normalde epdk'ya göre yakıt hepsinde aynı.

    ama pratikte, istasyondan istasyona bile yakıt değişiyor! çünkü, depo tanklarının ve pompalarının bakımları istasyonların inisiyatifinde. kötü yönetilen istasyon var, iyi yönetilen istasyon var.

  • kılıçdaroğlu'nu koyarsanız biraz zor

    bir türkiye gerçeğidir. türkiye'de önemli bir kesim kılıçdaroğlu aday olursa, sandığa gitmeyecektir. bu durumu eleştirebilirsiniz. ama değiştiremezsiniz. acı ama gerçek!

    chp'deki bir grubun -kendi ikballeri adına- aday dayatması yüzünden bir seçim riske ediliyor. "tatava etme bas geç" formülünün işe yaramadığını tekrar mı, test edeceğiz?

  • 5'li çete diyen 3 yıl hapis yatacak

    "bir iktidarın çöküşü ne kadar yakınsa, yasaları o kadar çılgındır."
    - marcus tullius cicero

  • 27 şubat 2020 internetin yavaşlaması

    yeni türkiye'nin olağan kriz yönetim standardı.

  • erbaa belediyesi'nin 111 milyon borçlu olması

    erbaa'da kişi başına 1,202 tl düşen borçtur.

    ibret olsun diye her haneden nakit olarak tahsil edilmelidir ki; oy verirken iki kere düşünüp, vergilerinin nereye harcandığını takip etsinler.

  • fikret orman

    "transfer lazım! bu kadroyla hem ligde hem avrupa'da beşiktaş'ın işi zor" diyen taraftar için, baba parası yiyen ergen öğrenci benzetmesi yapmış beşiktaş'ın başkanı.

    bugünlerde türkiye'de -özellikle siyasilerde baş gösteren- salgın misali seyreden kibir hastalığına yakalanmıştır ve geçen seneden beri yaptıklarını yıkmaktadır.