i am sam4
profili

  • oyuncu 1905 elendi

    uzun zamandır böyle göt oluş yaşamamıştık. pankartı hazırlayanlar yenilirsek götümüze sokmasınlar diye düşünür bir dahakine umarım.

  • ikinci el otomobil piyasası

    parası olanlar için adım adım sentetik hedge yöntemi toplanın :

    baştan söyliyim yatırım tavsiyesi değildir :

    1) uzun vadeli tl ile borçlanıp ev alın
    2) bütçenize göre borçlanmadan araba alın
    3)bankaya borcunuz sabit, arabanın fiyatı artıyor. allah bereket versin dediğiniz noktaya kadar dayanın ve arabayı satın. evin kredisini bu tutarla kapatabildiğiniz ölçüde kapatın.
    4) bu arada ev maliyetleri arttığı için paranız değer kaybetmedi.
    5) ülkeye operasyon çektiniz bilginiz olsun

    aslında swap gibi bi şey yaptınız xd

    hayırlı kazançlar.

    edit : türkiye erken seçime girer , reyiz ötv'yi kaldırdım der , aldığınız araba götünüzde patlar please gelip iş bu entrynin altında ağlamayın.

  • rise of empires ottoman

    istanbul'un fethini halil inalcık hoca'nın devlet-i aliye kitabından da okumuş biri olarak söylemeliyim ki , batılı seyirciye hitap etme kaygısından dolayı karakterler orjinalinden uzaklaşsa da , fethin 3 aylık süresi boyunca neler yaşandığı gerçeğe çok yakın anlatılmış.

    beni fetihle alakalı 3 şey acayip etkiliyor:
    1)hrististiyanlarda mezhepçilik öyle boyutlardaymış ki islam dünyası anca getir götürünü yaparmış. ortodokslar zayıflasın diye istanbul'u gözden çıkarabilmiş batı roma , yani italyanlar. ispanyollar arapları endülüs'te kırarken osmanlı nasıl parmağını kıpırdatmadıysa , batı roma'da ölye kıpırdatmamış.

    https://www.bbc.com/…ler/2016/02/160213_papa_patrik

    962 sene sonra bir araya gelmek nedir birader?

    bu konuya günümüzden zihin açmak adına bakarsak çok acayip şeyler görüyoruz. o dönem bizans'ın yani yunanlıların yardımına koşmayan italya , kurtuluş savaşı döneminde de yunanlıların anadolu'ya çıkmasından çok rahatsız ve alayhte demeçler veriyorlar.

    bu durumu şu anki doğu akdeniz'de yaşanan gerilimle yorumladığımızda yunanistan ve italya arasında ki rekabet hat safhada. italya kıta sahalığı konusunda yunanlıların tezine oldukça soğuk. enerji boru hattının türkiye'den muhakkak geçmesini istiyorlar ve geçen haftalar akdenizin en büyük iki ülkesi arasında ilişkiler mükemmeldir açıklaması boşuna değil. buradaki ikinci büyük ülkeden kasıt tebrikler bildiniz: türkiye!

    2) bizans'ın son imparatoru ne daşşaklı adammışşsın be bilader. fatih 'in, diz çökmeyip surların dibinde ölmeyi tercih etmesinden dolayı rahatsız olduğu sır değil. halil inalcık kitabında cesedinin surların dibinde imparatorluk armasından tanındığını söylüyor. cenazesi çok saygın bir şekilde defnedilmiş.

    3)yine halil inalcık kitabında (iyi ki okumuşsun amk dediniz duydum aq) fatih'in en yakın tarihçilerinden tursun bey'in bile bazı fetih hareketlerini aşırı bulduğunu söylüyor. fatih gebze taraflarında yönünün belli olmadığı bir askeri hareketten hemen önce ölüyor . (ahmet özal gibi düşünüyorum : bence öldürülüyor) 20 senelik doktoruna italyanlar bir dizi para ve garanti vermişler suikast için. yani demem o ki adamlar hristiyan dünyası üzerinde hak iddia eden en büyük rakiplerinden ve kendilerinin en büyük düşmanı fatihten 30 sene içerisinde kurtulmuşlar. ilk modern muhasebe sisteminin (borç - alacak kaydı) italya'da bir ayakkabıcıdan çıktığını düşünürsek hesap kitap konusunda ne kadar yaman olduklarını her daim kulağımıza küpe etmemiz lazım.

  • biranın etkisini arttıracak şey

    ingiliz futbol taraftarlarının az birayla sarhoş olmak için denediği yöntemdir. bir buçuk metrelik hortum alınır, bir masanın üzerine çıkılarak yaklaşık 2 metre yükseklikten huni yardımıyla hortumla bira dökülmeye başlanır. aşağıda bekleyen yiğidimiz iki metre yukarıdan dökülen birayı hortumun diğer ucuna ağzını dayayarak tek seferde içer, bir birayla yere çakılır. link bulursam eklerim.

    edit :link