men et manus4
profili

  • 5 haziran 2023 chp'nin yeni myk'sının belli olması

    faik öztrak uyur gibi konuşmaya, eren erdem sosyal medyada saçmalamaya tam yetkiyle devam edecek. bir yanda kazandığı seçimden sadece 2 bakan bırakan tayyip, bir yanda her yanını vasıfsız yalakalarla dolduran demokrat dede. yazık.

  • 2022 bahreyn gp

    çok güzel bir yarıştı. yeni çağa çok iyi girdik diyebilirim. ferrari ve leclerc'e tebrikler. hem takım hem pilot olarak müthiştiler bugün. pit duvarı aksiyona girmedi gerekli karşılıkları verdi ki ferrari taraftarları bunun bile iyi bişey olduğunu iyi bilir. bir de tabi aracınız ve pilotunuz bu kadar hızlı olunca rakibi kopyalamak bile yetiyor. azıcık da ferrari bunun ekmeğini yesin.

    itiraf etmeliyim; ferrari'nin yarış temposunu çok göstermemesi, redbull'un uzun sürüşlerde çok güçlü olması ve verstappen'in leclerc'e göre ön grupta yarışmaya daha alışkın olması bu yarış için beni pek umutlandırmamıştı. ancak ferrari'nin temposu çok iyiydi. leclerc ise başka bir konu...

    ilk pitlerden sonra leclerc ile ilgili endişelerimin ne kadar yersiz olduğu ortaya çıktı. açık söyleyeyim, uzun zamandır bu kadar çakal bir pilot performansı görmemiştim. verstappen'in muazzam düzlük hızına karşılık leclerc oyunu çoktan kurmuştu. ilk virajda erken frenleyip, üçüncü viraja çekiş avantajıyla girerek her tur verdiği yeri aldı ve aracının daha güçlü olduğu ikinci sektörde farkı açmayı denedi. ilk virajda geçilmemeyi zorlayıp sonraki drs bölgesinde geçilse, verstappen düzlük hızıyla uzar giderdi. gerçekten çok iyi bir taktikti. verstappen'in üçüncü denemesinde lastiği kitlemesiyle zaten oyun bitti ve sonrasında farkı açtı.

    safety car sonrası ise ayrı bir mesele. maylander ışığı söndürünce tempoyu belirleyen leclerc son viraj öncesi solda kaldı. verstappen bilindik yakın kalma baskını uygularken leclerc'in yanına sağa geldi. tam o an leclerc kendisinin virajı tam gaz döndüğü verstappen'in ise şikanı kaçırdığı bir noktada gazladı. verstappen virajı döndüğünde fark zaten +0.9sn idi. hatta sainz'a bile verstappen'e atak yapma şansı verdi.

    iki taktikte belki detay konulardı ancak izlerken bana çok keyif verdi. bu genç adamlara zekaları, yetenekleri ve cesaretleri için teşekkür ederim.

    yarışın devamında verstappen ve perez'in aynı sorunla yarış dışı kalmaları epey kötü oldu. bu hafta hakettikleri sonuçların 2 ve 4 olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. ancak hem takım hem pilotlar sonra ki yarışlarda güçlü şekilde geri döneceklerdir. takımların güç dengesinin en az 4 5 yarış sonra gerçek anlamda anlaşılabileceğini düşünüyorum.

    mercedes içinse; son 9 yılda en yavaş oldukları haftasonunun redbull'un iki araçla birden dnf olduğu yarışa denk gelmesi konusunda hamilton'a ve onun efsanevi şansına saygılarımı sunuyorum. tamam başarılarını küçümsemiyorum çok iyi pilot filan ama bu adamın şansı gerçekten bir başka. zaten leclerc'den daha çok gülüyordu podyumda. redbull'un haline biraz sevinmiş gibiydi kerata.

    kevin magnussen'in hem geri dönüşü hem güçlü sonucu da epey mutlu etti beni. haas yapısal olarak çok hazzettiğim bir takım değil. ancak f1'den mali sebeplerle itilmiş yetenekli pilotların iyi sonuçlarını görmek mutluluk verici.

    alpine ferrari'nin yaptığının yanına yaklaşamamış. alonso için üzgünüm. bu sezon yerlerinin çok değişeceğini sanmıyorum.

    aston, mclaren diyecek çok bişey yok... görüneni tekrarlayıp taraftarlarını daha çok üzmek istemem.

    son söz; kaderde ferrari'nin aerodinamisiyle farkı açtığı, redbull'un düzlük hızıyla farkı kapattığı bir yarış görmek de varmış.

  • 21 mart 2021 beşiktaş fenerbahçe maçı

    bende bu ligi biliyorsam fener'in bütün işe yaramazlarının çok iyi oynayacağı maç olacaktır. çünkü bu ibneler karabük'te boş kaleye atamaz gelir beşiktaş'a aşırtma gol atarlardı.

    (bkz: guiza)
    (bkz: emenike)
    (bkz: kejman)
    (bkz: van persie)
    (bkz: fernandao)

    mesut özil loading....

    not: bjk

  • gece gece hız motorları ile ses yapan motorcular

    hız motoruna bile razıyım. külüstür motorlara "patlak egzoz" takıp dddaaaarrrtt diye evin önündeki sokaktan geçen çomarlar var birde. motor çıkardığı ses kadar yol gitse o sürede 1 km uzaklaşması lazım ama bir bakıyorsun evi 10 metre geçmiş geçmemiş. burayı okuyorsanız hepinizin amk.