sergeichukow2
profili

  • tıp okumadığı halde tus'tan yüksek net yapan insan

    sokaktaki kedinin bile bildiği bir bilgiyi güncelleyeyim. eczacı, tıbbi biyolog, biyolog, veteriner ve kimyagerler de bu sınava girebilir. teşekkürler.

    edit: biyologlar artık giremiyormuş, benim baz aldığım ösym bilgisi 2007 imiş, teşekkürler pisiyorum kisik ateste
    edit2: pentostain uyardı, bu sınavın bi de temel versiyonu varmış, tıp mezunu arkadaşlar haricinde girebilenler (biyologlar hariç), buna girebilirmiş. teşekkürler

  • kemalizm eğitimin temeli olmamalı

    katıldığım önermedir.

    evet, kemalizm temel olmamalı. bilim temel olmalı, rasyonel düşünce temel olmalı, eşitlik temel olmalı, kadın erkek eşitliği temel olmalı. sorgulayan, eleştiren bireyler yetiştirmeyi temel almalı.

    şöyle demişti bir büyüğümüz, allah gani gani rahmet eylesin:

    fikirler anlamsız, mantıksız, boş sözlerle dolu olursa, o fikirler hastalıklıdır. aynı şekilde sosyal hayat akıl ve mantıktan uzak, faydasız, zararlı ve birtakım inançlar ve geleneklerle dolu olursa felce uğrar. memleketi, milleti kurtarmak isteyenler için, çalışkanlık, iyi niyet, fedakarlık gerekli olan niteliklerdir. fakat bir toplumdaki hastalığı görmek, onu tedavi etmek, toplumsal hayatı çağın gereklerine göre geliştirmek için bu nitelikler yeterli gelmez; bu niteliklerin yanında ilim ve fen lazımdır.

    mustafa kemal atatürk