mucadele2
profili

  • tuzla'da cafede silahlı çatışma

    üst edit: (bkz: sahil mafyalarının çığrından çıkması)

    çatışmanın sebebi gözden kaçmasın.

    denize giren mavi tişörtlü adam cafe çalışanları tarafından denize girmemesi yönünde uyarılıyor. adam kendi semtinde denize giriyor ve cafe çalışanları tarafından kalabalık bir şekilde uyarılıyor dikkatinizi çekerim. muhtemelen kalabalığın verdiği cesaretle ileri geri laflar da ediyorlar... (dövmekten bahseden de var ki o yaşta insan dayak kaldırmaz, sineye çekemez) dayı da bir çok kişinin yapmak isteyip yapamadığı şeyi yapıyor, anlayacakları dilden konuşuyor. beline makinayı koyup mekana gidiyor ve mevzu bahis kişilere mermi yağdırıyor.

    kaderin cilvesini sikeyim. mavi tişörtlü dayı ölüyor, mafyacılık oynayan cafe çalışanları yaralı kurtuluyor.

    olay bayağı bildiğin meşru müdafaa sınırları içerisinde olduğundan muhtemelen ceza da almayacaklar. +1 leşle aynı hareketlere muhtemelen vites yükselterek devam edecekler.

    edit 2: leş demem eleştirilmiş. onların açısından söyledim bunu. benim için acı bi kayıp. cengaver bir dayının fevri bir hareketi sonucu üzücü ölümü.

  • en etkili savunma sporu

    daha önce yazılmamasına çok şaşırmamla beraber, ben boks diyorum.

    (bkz: boks/@mucadele)

    temel seviyede boks bilmek bile sokakta ciddi fark yaratır. ortalama bir insandan çok daha iyi iş çıkarırsınız.

    karşıdan yumruğun geleceğini anlayıp yarım adım geri çıkıp bir sağ direkt atmak ya da bir eskiv atıp aparkat kroşe girmek bir saniyelik olay; fakat başarılı olduğu takdirde yıldız saydırır, hayata küstürür :)

    güzel defans öğrenirseniz; fent, eskiv, floyd tarzı yumruğu omuzda karşılaşmalar, ayak oyunlarıyla mesafe kontrolü vs dayak yemeyi geçin kolay kolay yumruk dahi yemezsiniz.

    edit: boksa paralel bir kaç ay da kick boksa gidip en azından low kick, push kick gibi tekmeleri atmayı ve karşılamayı da öğrenmek yararınıza.

    ben de güreş için yılbaşından itibaren eğitim almak üzere istanbul'da bir salon arıyorum. dövüş sporlarıyla ilgili arkadaşların bu başlığa uğrayacağını varsayarak bu notu da buraya bırakayım; varsa bildiğiniz mekanlar, önerilere açığım.