quantimone6
profili

  • 10 nisan 2023 fatih karagümrük fenerbahçe maçı

    bu fenerlileri de tatmin etmek amma zormuş ya. vallahi yazık futbolculara. adamların elinde valencia var. ligde 26 golle gol krallığında zirvede en yakın takipçisinin 16 golü var. adamlar forvetimiz yok diyor * 5 tane santraforu var takımın bu arada. batshuai 10 golle gol krallığında ilk 10 içinde. daha king var pedro var serdar dursun var. gsde icardi gol krallığında ilk 10da değil taraftar deli gibi güveniyor yedeği de bilmem kaç yaşındaki gomis. beşiktaş devrede forvetini değiştirdi deliler gibi aboubakar'a güveniyor ki yedeği bu sezon hiç verim alamadığı muleka. ama sorsan fenerde golcü yokmuş. lan siz oyuncunuza güvenmiyorsanız o güveni hissettirmiyorsanız oyuncu daha ne yapsın? adam en yakın takipçisine 10 gol fark atmış daha size ne yapsın da güven versin? takımları da maç eksiğiyle 63 golle en çok gol atan takım bu arada. valla allah oyuncusundan taraftarına herkese sabır versin bu takımda. överken de gömerken de ayarınız yok.

  • türkiye'de iş ahlakının olmaması

    işim sebebiyle bir devlet kurumuna iletilmiş evrakın akıbetini sormak için kurumu aramak zorunda kaldım. başka işler sebebiyle gidemedim zaten telefondan bilgi almak yeterliydi. tam 5 gün çeşitli saatlerde aradım. santral açıyor yönlendirdiği kişi açmıyor ve telefon kapanıyor. sonraki hafta işlerimi ayarladım ve kuruma bizzat gittim. haliyle genel evrak bölümüne uğradım. içerde bir kadın az sonra ilgili gelecek dedi bekledim. kadın yanında bir çocukla geldi. oturdu. çay koydu çayını yudumladı. evrakı sordum falanca hanıma git bak yukarda dedi eyvallah dedim. falanca hanım diğer hanımlarla sohbet halindeydi. ben bilmiyorum yanda filanca bey var dedi gittim. filanca bey çay içiyordu o da bilmiyormuş evrak bulunamadı. hepsine diyorum ki telefon ettim kaç kere. cevap aynı ayy çok yoğunuz!!!

    evraktaki hanıma tekrar gittim. işi zaten gelen evrakları bilgisayara girmek. yani kimde nerde bulunması “ara” sekmesine iki kelime yazmasında bitiyor. offf puff dedi monitörü açtı(!) tam o sırada yanındaki çocuk kadına sordu: yaptığın iş zor mu diye. kadın da evet çok zor dedi. çocuk bir kaç saniye baktı ne var bunda ben de yaparım dedi. ben güldüm. kadın göz ucuyla bana baktı mahçup mahçup güldü. sonra bulamadı evrakı. siz şurayı arayın bi dedi. aradım. orası da yardımcı olmadı. bakın dedim fazla zamanım yok çok oyalandım. bu evrak burda biliyorum. çıkmam lazım telefon ediyorum açılmıyor buna bir çözüm bulalım. kadın tamam dedi dahili numara veriyorum. bir kağıda yazdı verdi. tam çıkarken bir baktım falanca hanımla filanca beyin dahili numarası. eee dedim buranın yok mu? offlaya pufflaya iliştiriverdi. çünkü ya onu ararsam?!

    bu abla ve diğerleri memur. akşam 5e kadar çalışıyorlar. pandemi kısıtlamaları vardı hatta muhtemelen erken çıkıyorlardır o dönemde. yaptığı işin zor olduğunu düşünüyor. hani angarya falan değil dümdüz zor olduğunu düşünüyor yani gelen evrakı bilgisayara girmeyi. birçok özel sektör çalışanından fazla maaş alıyor ve işveren faktörü yok çünkü devlet çalışanı. oradan ayrılsa bu performansla özelde iş bulması imkansız. oraya girip çalışmak için deliler gibi uğraşanlar var ama o abla mutsuz. çünkü zormuş:( gerçi uğraşıp başkası gelse o da belki ablamıza benzeyecek. mevzu sadece işverende bitmiyor yani. öyle olsa devlet kurumlarımız falan en azından canavar gibi çalışırdı.

    işini layıkıyla severek yapan herkesi tenzih ediyorum. öyle insanlar da varlar. keşke fazla olsalar. kimse kendisinin işini ne kadar iyi yaptığına bakmadan hep karşıya gömüyor. bu sebeple doğru önerme ve nasıl çözülür bilinmez.

  • 15 eylül 2021 beşiktaş borussia dortmund maçı

    sergen hoca bence takımın bu seviyelerde neyi yapabileceğini çok merak ediyordu. takımı da bu yönde hazırlamaya çalışıyordu. 115 km ve üstü koşabilirsek mücadele edebiliriz demişti. 114.7km koşmuş takım. bence istediğini gördü ve beğendi de. bu maç her ne kadar sıfır puanlık bir maç olsa da bundan sonraki maçlar için çok önemli olduğunu düşünüyorum. bence sergen hoca bu takımın avrupa'da bişeyler yapabileceğine inanmaya başladı. bu maçın en olumlu tarafı bence bu oldu. evet maç içerdeydi ama grubun favorisiyle oynadın. evet 3 oyuncuları sakattı ama senin de 3 oyuncun sakattı. evet goller kaçırdılar ama sen de kaçırdın. nihayetinde mağlup oldun canı sağolsun. ben bu mücadeleyle en kötü avrupa liginde iş yapabileceğimizi düşünüyorum sergen hoca her ne kadar oraya kalmak istemese de bence bugün fikri değişmiş bile olabilir.

    sen 2 konsantrasyon kaybı yaşadın 2 gol yedin. adamlar 2-3 konsantrasyon kaybı yaşadı gol kaçırdı. sen konsantreni savunma yaparken kaybettin adamlar hücumda. şanssızlık burdaydı. savunmada hatasız oynadılar. bence biz de iyi oynadık ama işte 2 uyuma 2 gol getirdi.

    maçı izlerken verilen mücadeleden memnundum. hep aklıma sergen hoca'nın 115 km üstü koşmalıyız sözü geldi. bu söz bence şunu ifade ediyor: hoca takıma bu fizik gücünü yüklemek için uğraşıyor. yeni birçok transferimiz olduğu ve buna bağlı olarak uyum sorunları da olduğu için takım daha tam olarak oturmamış olabilir fakat bence çok çok daha önemli bir problem var. o da türkiye ligi, türk hakemleri ve türkiye ligindeki rakipler.

    fizik gücü antrenmanda ne kadar uygularsan uygula bu gücü maçlarda ortaya koyabilmen lazım. peki bu mümkün mü? ligimiz için hayır. bu maçın hakemi obsesif bir biçimde oyunun akmasını isteyen hakemlerden birisi. oyunu durdurmayı hiç sevmiyor. bizim ligimizde bunun yarısı kadar yönetim olsa çok şey değişir idda ediyorum. anadolu kulüpleri yerden kalkmıyor. tempo ne kadar yükselse o kadar yerde yatıyorlar. hakemler de müsaade ediyor buna. bakın pjanic bu maçta bi ara sakatlandı ve tedavi için dahi oyunu durdurmadı hakem. pjanic mecbur kalktı ve oyuna dahil oldu. ligimizde böyle olduğunu bir anlık düşünsenize. ben düşünemedim. çünkü büyük takımlara karşı oynanan maçta yerde anadolu kulübünden oyuncu yatarken büyük takım gol atsa anında orda burda kara gece diye hashtagler açılır. peki istikrarlı bir biçimde hakemler bunu yapsa ne olur? mecburen eksik kalmamak için oyuncular yerde yatmaktan vazgeçer. ligimizde fizik kalite yükselir ve en azından fizik olarak avrupayla boy ölçüşebilir hale bir adım daha yaklaşırız. ama bence hakemlerimizin de işine geliyor oyunu durdurmak. çünkü kondisyonları yok ve oyun durdukça dinleniyorlar.

    bir de bizde hakemler sahada ezilen takımı oyuna ortak etmeye çalışıyorlar çok garip biçimde. sahada ezen bir takım varsa hemen oyunlar durur aleyhe fauller verir ki diğer takım oyuna dönsün. bunu hele neden yaptıklarını anlamak mümkün değil.

    ben sahadaki mücadeleden memnunum. tecrübesizliğin acısını yaşadık. o da çok normal şampiyonlar ligi tecrübe işidir. önemli olan daimi olarak bu lige çıkabilmek. türk futbolunun gelişmesini istiyorsak da formaları bir kenara bırakıp her pozisyonda yerden kalkmayan oyuncuları ve buna çanak tutan hakemleri el birliği ile protesto etmemiz gerekir.

    beşiktaş'ın şampiyonlar liginde gelecek 5 maç için umut vadettiği fakat 2-1 yenildiği maçtır.

  • bir kokainman yüzünden akp'ye yüklenmeyin

    abi çıldıracağım olay adamın kokain kullanmasına indirgendi. adam kokain çekmese sorun yok yani senin benim vergimle hiçbir yeterliliği olmadan son model araçlara binip lüks hayat yaşayabilir. adamlar kendine oy veren kitleyi öyle güzel tanıyorlar. düşünün ki insanlar yoksul fakat bu adamın bu tarz şatafatlı yaşaması onlar için sorun değil tek sorun kokain çekiyor olması. bu adamın ne kullandığı benim zerre umrumda değil. kazandığı para helal mi umrumda olan tek kısım orası. bana ne abi isteyen istediğini yapsın. çok yanlış yerden gündem oldu konu ama farkında olmadan adamların bam telini buldular demek ki.

    bir twitter kullanıcısı beyanları.

  • fikret orman

    yabancı hakem getirelim haftalık hakem karalarına bakıp rapor oluştursunlar ve tff mhk ile paylaşsınlar dedik birkaç kulüp reddetti bu kulüplerden biri galatasaray şeklinde açıklamada bulunan başkan.

    derdiniz adalet değil kayırılmak dedik biz en başından. hadi şimdi gidin ötede ağlayın.

  • ince'nin son 3 mitingini tvde istiyoruz kampanyası

    üst düzenleme 3: 20 haziran 2018 muharrem ince mersin mitinginde muharrem ince tarafından da ana akım medyanın yayın yapmaması durumunda miting sonrası hep birlikte kanalların önüne gideceği çağrısı yapılmıştır. https://youtu.be/jrd3kxh4ahe?t=3704 #yayınla !

    üst düzenleme 2: kampanyamızın twitter da desteğe ihtiyacı var arkadaşlar yüklenin!! #yayınla

    üst düzenleme: twitter tagimizi değiştirdik arama algoritmalarında çıkmadığı konusunda uyardı arkadaşlar. hashtagimiz #yayınla desteğinizi bekliyoruz. aynı hashtag ile meral mommy nin ve sansüre uğrayan diğer herkesin de sesi duyrulabilir böylelikle.

    ---------

    bildiğimiz üzere cumhurbaşkanı adayı muharrem ince son üç mitingini sırasıyla izmir, ankara ve istanbul'da gerçekleştirecek

    (bkz: 21 haziran 2018 muharrem ince izmir mitingi)
    (bkz: 22 haziran 2018 muharrem ince ankara mitingi)
    (bkz: 23 haziran 2018 muharrem ince istanbul mitingi)

    bugüne kadar yayınlamadılar, yayınlar gibi yaptılar, yayına bağlanıp kapattılar ama artık yeter! seçime günler kala en güçlü cumhurbaşkanı adaylarından birisi olan muharrem ince'nin son üç büyük mitingte bahsedeceklerini herkesin özgürce televizyonlarda izlemesi ve kararını bu doğrultuda vermesi tüm türkiye için sağlıklı olacaktır.

    tanım: hepimizin cumhurbaşkanı'nın herkese rahatça ulaşması için başlatılan kampanya.

    düzenleme: bu konu ile ilgili yapılabilecek yollar bularak gerekli baskıyı oluşturursak ilgililer kayıtsız kalamazlar diye düşünüyorum. hatırlarsanız en başında basın hiç yer vermezken artık az da olsa muhalefet yer almaya başladı televizyonlarda. herşeyi de muharrem başkandan beklememek lazım *

    düzenleme 2: twitterda geniş kitlelerin katılım sağlayabileceği bir hashtag oluşturulması, imza kampanyası düzenlenmesi ve haber sitelerine mail telefon yağmuru fikirleri gelmekte.

    düzenleme 3: mave adlı kullanıcıdan gelen mantıklı bir öneri var. her ne kadar baskı altında olsalar da televizyon kanalları da bir şirket olduğu için digitürk tivibu d-smart gibi platformlara, ana akım medya kanallarında miting yayını olmaması halinde üyeliklerin iptal edilebileceği yansıtılabilir. twitter için hashtag önerileri bekleniyor. bu hashtag t a m a m gibi yaratıcı ve basit olursa üzerine çok konuşulabilir diye düşünüyorum. yaratıcı arkadaşlar yeşillendirsin * mail konusunda maktu bir mail yazmaya üşenenler için oluşturulabilir ancak bence herkes kendi sebep ve gerekçesini açıklayan bir maille başvurursa daha olabilecektir.

    medyaya telefonla ulaşmak isteyenler için

    cnn türk izleyici temsilcisi: 0212 413 57 47
    ciner medya iletişim (habertürk) : 0216 531 24 00
    trt iletişim: 0 312 463 43 43

    düzenleme 4: whatsapp ihbar hatları eklendi. teşekkürler guneylibiber eksik ve hatalı kısmı düzenleyen nicknebaba ya teşekkürler. hep birlikte #başaracağız!

    tgrt haber tv whatsapp haber hattı ihbar numarası= 0 546 780 80 80
    habertürk tv whatsapp haber hattı ihbar numarası=0 538 379 53 06
    fox tv whatsapp haber hattı ihbar numarası=0 542 370 45 45
    beyaz tv whatsapp haber hattı ihbar numarası=0 549 366 06 06
    atv whatsapp haber hattı ihbar numarası= 0 505 165 88 88
    a haber whatsapp haber hattı ihbar numarası=0 505 188 10 00
    ntv whatsapp haber hattı ihbar numarası=0 532 306 30 30?
    ulusal kanal whatsapp haber hattı ihbar numarası=0 530 291 23 61
    kanal 24 whatsapp ihbar hattı numarası= 0 542 367 24 24

    düzenleme 5: hepinizinickiyim tarafından bir mail metni oluşturulmuş. ellerine sağlık. (bkz: #78272712)

    --- spoiler ---

    sayın yetkili biz ekşi sözlük yazarları olarak aşağıdaki metni ve talebimizi dikkatinize sunuyoruz.

    basının toplumsal sorumluluk kuramı gereğince basın kuruluşlarının uyması gereken beş ana ilke vardır. buna göre

    1- basın günün olaylarını, açıklayıcı ve anlamlı bir bağlamda doğru ve kapsamlı bir şekilde aktarmalıdır. bunun anlamı, medyanın doğru, güvenilir ve dengeli haber verme zorunluluğudur.

    2- basın yalnızca yayımcı ya da işletmecinin onayladıklarını değil, bütün önemli bakış açılarını yansıtmaya çalışmalı ve bunu yaparken yararlandığı bütün haber kaynaklarını kesin olarak belirtmelidir.

    3- basın toplumu oluşturan kesimlerin temsil edici bir resmini çizmelidir.

    4- basın toplumun amaç ve değerlerini sunma ve bunlara açıklık kazandırma konusunda sorumlu olmalıdır.

    ve son olarak,

    5- basın halkın olabildiğince kapsamlı ve çok yönlü haber alabilmesi için günün haberlerine tam erişimi sağlamalıdır.

    basın bu koşulları sürekli olarak aklında tutmalı ve gerçekleştirmeye çalışmalıdır.

    sizden yukarıda belirttiğimiz kendi meslek ilkelerinize uymanızı ve bu ilkeler doğrultusunda cumhurbaşkanı adaylarından muharrem ince’nin

    21 haziran 2018 izmir mitingini,
    22 haziran 2018 ankara mitingini ve
    23 haziran 2018 istanbul mitingini

    kesintisiz ve canlı olarak yayınlamanızı talep ediyoruz.

    talebimiz gerçekleşirse bu ülkede bağımsız ve onurlu bir medya olduğuna dair inancımız biraz olsun yeşerecektir.

    saygılarımızla.

    --- spoiler ---

    ntv
    izleyicitemsilcisi@ntv.com.tr

    habertürk
    izleyicitemsilcisi@haberturk.tv

    cnn türk
    info@cnnturk.com.tr
    kurumsaliletisim@cnnturk.com.tr

    trt1 izleyici temsilcisi
    trt1izleme@trt.net.tr

    düzenleme 6: nicknekiacaba tarafından da whatsapp hatları için bir örnek yazılmış. teşekkürler.

    --- spoiler ---

    merhaba, bu milletin içinde yaşayan ve günlük olaylara erişimini sizin sayesinde yapan bir vatandaş olarak son günlerde cumhurbaşkanı adaylarına karşı eşit bir politika izlemediğinizi ve mevcut cumhurbaşkanımız dışında diğer adayların mitinglerini göstermediğinizi görüyorum. ben bu ülkenin bir vatandaşı olarak tüm adayların konuşmalarını youtube twitter gibi medyalardan değil bizzat televizyondan sizler aracılığıyla izlemek isterim. ama ne yazık ki baştan sona yayınlamak bir yana gün geliyor mitingin haberini bile geçmiyorsunuz. üzülerek belirtiyorum ki izlediğiniz bu yol hasebiyle ülkenin yarısına yakını medyanın güvenilir, doğru, onurlu ve özgür olmadığımı düşünmekte. tüm bu algılara rağmen ben önümüzdeki üç gün içerisinde gerçekleşecek olan muharrem ince mitinglerini kesintisiz olarak televizyondan izlemek istiyorum. bu talebimi gerçekleştirerek bu toplumun bağımsız ve onurlu bir medyanın varlığına dair umutlarını bir nebze de olsun yeşertebilirsiniz.
    --- spoiler ---

    düzenleme 6: medya sektöründe görev yapan bir arkadaşımız tarafından haber kanalları içerisinde rayting 1. sırasında a haber olduğu, her ne kadar a haberde mitingi yayınlattırmak zor olsa da bu işlerin öyle kolay olmayacağının hatırlatılması gerektiği ve bu uygulama için en çok ses getiren yöntemin whatsapp hattı olduğu yönünde bilgilendirdim. o halde belki ntv cnn ve habertürkten çok a habere yüklenilmesi ses getirecektir?

    a haber whatsapp haber hattı ihbar numarası: 0 505 188 10 00