birbaskadiyar5
profili

  • sessiz efendi utangaç kız

    evlenince kaynana ve türevleri tarafından eziliyor.

    utangaç olduğum için görmemiş, sessiz olduğum için saf, efendi olduğum için kusurlu görüldüm. oysa ki oğlu bunlara aşık olmuştu.

    kaynananız hariç herkese böyle olun ama kaynananızın yanında gözü açık taklidi yapın. yoksa sizi yönetmeye çalışıyor.

  • bir erkeğin fakir olduğunu anlamanın yolları

    eşim kıyafete çok önem vermez. kıyafete vereceği para yerine bana güzel bir yemek yedirmeyi, güzel yerleri gezmeyi tercih eder çünk önemli olan içindekidir der haklı olarak. bende kısmen öyleyimdir, neyse eşimin altında 30 tl ye aldığım şortu üzerinde pazardan aldığım 20 tllik tişörtü ve liseden kalma ayakkabısı varken birlikte takım elbise almak için ankara'daki bilinen bir avm ye gittik. (bkz: beymen) mağazasına girdik. bu arada benim ise üzerimde mangodan aldığım tulum, 15 tllik sandaletim ve 30 tllik bir çantam var. mağazaya girince takım elbiselere yöneldik ve yanımıza üzerimizde bok varmışcasına bizi süzen ve bakışlarıyla rahatsız eden bir kadın eleman yaklaştı. bizde ilgilenecek diye istediğimiz renk ve özellikleri belirttik ama çalışan kızımız o anda mağazaya giren bayağı takmış takıstırmıs afilli giymiş kadın ve yanındaki takım elbiseli şık adama yöneldi ve bizi mal gibi ortada bıraktı. bakar mısınız, biri de bizimle ilgilenebilir mi? diye bağırdım ve bir başka erkek elemanla göz göze geldim. eleman hiç istifini bozmadan sanki yokmuşuz gibi içerdeki zengin müsteriye yöneldi. işte ben o anda fakirmişim gibi değilde bokmuşum gibi hissettim. oysa bir mühendis ve bir öğretmen maaşıyla aylık 10bine yakın kazanıyoruz ve istesek gayet şık giyinebiliriz hatta muhtemelen o çalışanlardan daha fazla kazanıyoruz ve belki de fakir olan biz değiliz. ama maalesef bizim beymen çalısanı olan iki arkadaşımız müsterilerinin cebindeki paraları kendilerininmiş gibi düşünüp kendilerinde bizi hor görme hakkı buldular. eşimin ve benim kıyafetlerimize bakarak fakir olduğumuzu anladılar(!) bende eşimi ilk gördüğümde yine aynı ayakkabılar, benzer bir tişrt ve yine ucuz bir şortu vardı. bende onlar gibi yapsaydım çok şey kaçıracaktım.

    sığ insan olmamak lazım şu hayatta. erkeğin fakir zengin ayrımını yapmaya boşa çabalamayın. çok zengin olup aldatan, her gunünüzü zehir edecek olan biri olacağına size göre fakir ama kendine yetebilen, düsünceli, sizi seven biri olmasına önem verin. ayrıca bu başlığı görünce zamanında fakir olan aile üyelerim babam ve abim gelir aklıma içim sızlar. abimin fakir olduğunu kimse bilsin istemem mesela. çünkü gönlü çok zengindir çok fedakardır...

  • erkek yazarlardan kadın yazarlara sorular

    cevap verince kaşar mı oluyoruz? ya da flörtleşmek isteyen biri? çünkü bazen arada mantıklı sorular oluyor cevap vermek istiyorum ama sonra ekşi sözlük abazanları geliyor aklıma ve cevap vermiyorum. gerçekten üzücü.

    ha birde cevap verdim diyelim genel olarak muhabbeti bir şekilde cinselliğe getirmeye çalışanlar var. adam sormuş soruyu güzelce cevaplamışım, cevabı kendim ve eşim üzerinden vermişim ki kendisi ilişki üzerine bir soru sormuş bende yardımcı olmak istemişim. ama adam bana kocamla yatakta ne yaptığıma getiriyor muhabbeti!!! bu mudur arkadaşlar? bu kadar mı düşüyorsunuz?

    not: efendiliğini bozmadan sorusunu sorup cevabı efendice yanıtlayan yazarlara teşekkürler. lütfen üzerinize alınmayın.

  • güzel götlü kız vs güzel gözlü kız

    ailem vasıtasıyla bir arkadaşla tanıştırıldım. bir nevi birbirimize emanet edildik ama aslında oğlanı ben emanet aldım diyebilirim öyle yav.ak bir tipti. dershanede birlikte takılıyorduk ve ortak arkadaş gruplarımız vardı. bunlardan birinde de benim yakın arkadaşım bir kız vardı, kızın adı x olsun. neyse bizim emanet çocuk xden hoşlanıyor ama banada iş atıyordu, bende tabi türk kızlılığımı gösterip yav.ak emanetten hoşlanıyordum ama durumunda farkındaydım. duygularımı kontrol ederim diye düşünüp x ile arasını yaptım ve çıkmalarını sağladım. ama bizim emanet çocuk benide yedekte tutma çabalarına devam ediyordu. neyse efendim bir gün bu ikilemden sıkılıp hayırdır diye sorduğumda senin gözlerin xin dudakları güzel, senin fiziğin güzel xin saçları güzel, senin gülüşünü xin konuşmasını seviyorum, x kaliteli giyiniyor sen ucuz, x zengin sen fakir vs gibi uzunca bir sıralama yaptı. sıralamayı duyduktan sonra tepki vermedim ve yakın olan arkadaşlık ilişkime mesafe koydum. tabi bu sırada bana gelip derslerinde yardım istediğinde kabul ettim, saklanacak şeyleri ailesinden sakladım, parası bitti ben verdim vs vs. xle ilişkileri yalnızca bir ay sürdü. iliskileri bitincede ilişki anlamında mesafemi korumaya devam ettim. ama bu defa onda çabalar başladı. iki yıl boyunca benimle sürekli iletişim halinde oldu ve ailemle konuşacak kadar ileri gidip evlenmek istedi. tabi ben kabul etmedim ve suan eşim olan adamla ilişkim başladı, ilişkimin 6. ayında mesaj attı tercihini yap dedi, bende kıyas sıralamamı yaptım ve uzunca bir mesaj attım. mesajda iyilikten zekaya, paradan insanlığa kadar giden kıyaslamalar mevcutt. benim için yıllardır içimde biriktirdiğim o kıyaslama o gün son buldu. kıyaslanacağım şeyin tamamen fiziksel ve maddi olması zaten benim açımdan kabul edilemezdi. intikam alma niyetim olmaksızın intikam almış oldum. hala beni gördüğünde bakışları zamanında yanlış kıyas yaptığını ima eder gibi oluyor. siz siz olun kimseyi kimseyle kıyaslamayın. şartlar eşit değil hiçbir zaman. fiziksel kıyaslama ise tamamen metalaştırma. maddi kıyaslama ise zaten zavallılık.

  • öğretmenlik mesleğinin kutsal olma nedeni nedir

    kutsal falan değildir. mesleğin kutsalı olmaz. doktorlukta kutsal o zaman onlarda hayat kurtarıyor. öğretmenlik hayata rehberlik ediyor, var olan bir şeyi ortaya çıkarıyor, insanları hayata hazırlıyor. diğer mesleklere kıyasla okul öncesi ve ilkokul öğretmenliğinin erken yaştaki çocukları eğitmesiyle duygusal bağ oluşması kaçınılmaz. bu yüzdende ne kadar kutsal, annesi gibisiniz vs. deniliyor. ama bence öğretmenlik kutsalsa görevini hakkıyla yapanlar için askerlik kutsal, polislik kutsal, doktorluk kutsal, mühendislik vb. kutsal. çünkü her biri insanın hayatına bir yerden dokunuyor ve kolaylaştırıyor. kutsal olan meslekler değil kutsal olan yaptığın işi inançla, zevkle, azimle yapmak. insanlık için yapmak.

    not: öğretmenim ve öğretmenler odasında hiç kutsal olmayan insanlar var.