jiraiya5
profili

  • 6 mayıs 2019 dolar kuru

    herhalde 2 seçenek var.

    1- seçimi iptal edip milleti iyice delirtecekler. bazı olaylar çıkacak. bu sırada döviz fırlayacak. ekonomik krizi buna bağlayacaklar.

    2- seçimi iptal etmeyip ülkede demokrasi varmış havası çizecekler. ama bu da ekonomiyi düzeltmeye yetmeyecek. bir de para kaynaklarından olacaklar.

    bana öyle geliyor ki ekonomik krizi muhalefetin üstüne yıkmaya sebep arıyorlar. çünkü köşeye sıkıştılar başka yolları yok. kimse dış güç vs bahanelerine inanmadı. milleti oyalayacak, konuyu üzerlerinden atmalarını sağlayacak bir pozisyon lazım.

    venezuela'da.

  • nişan düğün tektaş balayı istemeyen kız

    yıl 2019 oldu evlilik diye bir şey var. hatta nişan söz falan var. insanlar parmaklarına metal halka takıyor. karbonlu olunca pahalı oluyor. bunlara önem veren milyarlar var.

    hepiniz manyaksınız.

  • sevgili bulmanın zor olması

    türkiye bu konuda bitmiş tükenmiş, berbat bir kültüre sahip. ilişkilerin çoğu sorunlu, insanlar mutsuz, sevgili bulmak ise hepten zor.

    bir ilişkiye sevmek için başlanır. aşık olursunuz. iki taraf da birbirini mutlu etmeye çalışır. sevgilin en iyi arkadaşın, dostun, her şeyin olur. ömür boyu bu sevgiyi devam ettirmeye çalışırsınız. hayata bakış açınız aynıysa, değerleriniz uyuşuyorsa, sorumlu, bilinçli, akıllı bireylerseniz ilişkiniz hayat boyu devam eder ve çok mutlu olursunuz.

    gel gör ki ülkemizin rezil kepaze ilişki kültürü buna izin vermiyor. erkekler cinsellik peşinde zombi gibi dolaşırken, kadınlar da karadul örümceği gibi erkeği bekliyor, bulunca da ham yapıyor.

    türbanlı oranı %70. saçma sapan makyaj yapma oranı yüksek. genetik olarak zaten çok şanssızız bir de beslenme alışkanlığımız kötü. spor alışkanlığımız hiç yok. entelektüel olmak dalga konusu. insanların hobileri yok. kitap okumak yok.

    ama ne var? beni evden alsın, evlenmeden önce olmaz, kadına şiddet, erkeğin maçolukları, düğün, kız isteme, tek taş, ailelerin gerginlikleri, yok bilmem ne mobilya takımı, yok balayı, nişanda ne takıldı, çalgıcılara kim bahşiş verecek? bayramda önce bizimkilere gidelim. çocuğun kırkı çıkınca zottirik günü yapalım. off saçma sapan şeyler.

    cidden nefret ediyorum bu ülkenin insanlarının çoğundan. olan bize oldu. ne birini bulabildik, ne mutlu bir ilişki yaşayabildik. bomboş rezil rüsva hayatlar...

  • tüyleri diken diken eden plevne marşı

    o değil de bu edimi diken diken edebilir.

    gerçeği bilmeyen çomarlara gelsin. osman paşa'nın bu muhteşem savunmasına karşın ruslar istanbul'a kadar gelmiş, o çok sevdiğiniz 2. abdülhamid kaçacak delik aramıştır. neyse ki ingilizler kıbrıs karşılığında istanbul'u ruslara vermemiştir.
    osmanlı'nın en büyük toprak kaybı yine 2. abdülhamid döneminde olmuştur.

    neymiş 2. abdülhamid'miş... he canım he...

    edit: ya of sıkıldım atmayın artık mesaj. kemalistler abdülhamid düşmanı falan değildir. konuya açıklık getireyim. 2. abdülhamid tahta geçtikten sonra 93 harbi başlamıştır. savaşın sonunda osmanlı fiili olarak sona ermiştir. bu konuda 2. abdülhamid'in çok da suçu yok. gazi osman paşa'ya yardım gönderseydi iyi olurdu. ruslar istanbul'a gelince sarayı terk etmiş diye biliyoruz, nereye kaçmış tarihçiler söylesin. kendisi osmanlı'yı nasıl paylaşsak diye karar veremeyen batı ülkelerine karşı denge politikası gütmüş, nispeten başarılı olmuştur. fakat ülke çoktan batmıştır ve her yıl eriyip gitmiştir. ne zamana kadar? 13 eylül 1921 sakarya meydan muharebesine kadar. derdi kemalist devrimler olan dindar ve kindar nesil abdülhamid'i pek sever çünkü onlara göre son osmanlı padişahıdır ve keşke oradan devam etsek diye düşünürler. yazık yani çok yazık.

  • muharrem ince

    her gün, her yerde papağan gibi tekrarlaması gerekenler şunlar:
    * mazot 2 lira olacak.
    * dolar 3 lira olacak.
    * ilaç ve muayene kesintisi kalkacak. sağlık gerçekten ücretsiz olacak.
    * yüzlerce yeni fabrika açılacak.
    * mazot 2 lira olacak.
    * dolar 3 lira olacak.
    * et 20 lira olacak.
    * dolar 3 lira olacak.
    * mazot 2 lira olacak.
    * asgari ücretliye konut kredisi faizi 0.50 olacak.
    * dolar 3 lira olacak.
    * mazot 2 lira olacak.

    demokrasiymiş, adaletmiş, mustafa kemalmiş bunları anlatmak %1 bile kazandırmaz.
    ama bak cem uzan mazot 1 lira olacak dedi, %7 oy aldı. hem de sıfırdan girdiği ilk seçiminde.

    vatandaş bunları ilk duyduğunda hadi canım der. sonra duydukça inanmaya başlar. inandıkça oy verir.