kuzeysanrisigibidirgeceyibesefilanboler1
profili

  • metro turizm'de cinsel taciz rezaleti

    edit: sakin kafayla olayı bir kez daha anlatayım. istanbul'dan taşındım ama bazı eşyalarım için bu haftasonuna gelmem gerekti. birtakım işlerim de olduğu için dönüş biletimi almamıştım. nasıl olsa uçak bileti bulurum, en kötü pazartesi sabahına bir bilet alırım diyordum ama uçaklar dolu olduğu gibi zamanı tam olarak uygun olmayan bir iki uçuş da fahiş fiyatlıydı. otobüs biletlerine baktım ve garip bir şekilde yer yoktu. en son çare metro turizm gibi benim de o yolu yürürüm ama asla kullanmam bu firmayı dediğim, kullanana içimden sövdüğüm bir yerden bilet almak zorunda kaldım, üstelik ek sefer falan filan diye gayet de pahalı bir biletti. yolcuğun başındaki kalitesizlik ve iğrençlikten resmen içime doğmuştu başıma bir şey geleceği.

    yola çıkar çıkmaz uyuyakalmışım. öyle ki sadece birkaç kez uyandım o arada da muavinle şoförün yüksek sesle sohbet ettiklerini görüp tekrar dalmışım. sabah 7 sularında garip bir şekilde uyandım. üzerimde pencere ile koltuk arasından uzanan bir el vardı. düşünün, bu şekilde uyandığınızı bir hayal edin. yaşadığım korku ve şaşkınlığı tahmin edebiliyor musunuz? ilk önce rüyamı gerçek mi anlamadım. çığlığı basınca adam elini hızla çekti ama o sırada bir iki saniye eli sıkışır gibi de oldu. bu arada başımı arkaya çevirdiğimde kendini hızla geri çekmeye çalıştığını gördüm.

    korkudan titreyerek yardım istediğim muavine bu adamın yerini değiştirin polisi arayın filan dediğimde bana "gözümle görmeden böyle bir olaya inanamam, ben hukukçuyum" gibi neresinden tutsan elinde kalacak bir cevap aldım. muavin adamın yerini değiştirmeyi de reddetti. ben ısrar edince sizi hostes koltuğuna alabiliriz gibi bir cevap verdi. bu arada hanıma su verin filan diyenlerin baskısı sonucu bir su getirdi ama onu da yanımdakine veriyor bana uzatmıyor. e metro turizm elemanı, tabii ki sapığın yanında olacak. arkadan bir beyfendi gelip adama sen benim yerime geç dedi ve bu şekilde sapık benden uzaklaştırıldı.

    bu arada şoför hala ankara'ya varamamış ve yolu kaybetmişti. bir de o olay yüzünden gerilim çıktı. biraz kendime gelince iş yerimi, polisi aradım, birkaç arkadaşıma haber verdim ve ekşi sözlüğe yazdım.

    otobüsten inince polis gerçekten de adamı aldı, çok da ilgilendiler. oradan karakola gittik. hem muavin hem de sapıktan şikayetçi oldum. iş yerimden de geldiler. polis, emniyet müdürü... herkes çok ilgilendi, çok önemsediler. hepsine teşekkür ederim. adamla beni aynı yerde tutmamaları, ifade alırken ve benimle ilgilenirken gösterdikleri nezaket beni çok mutlu etti. iş yerimin ilgisine de çok sevindim, bana izin de verdiler bugün. ha bu arada emniyette başka bir adam daha vardı o da kaybolan çantası için şikayetçiydi. içinde sanırım silah değil ama şarjör varmış.

    biraz önce de burada yazıklarımı okuyan metro turizm aradı, özür diledi. bu firmayı kapatmaları lazım. çalışanı ayrı rezalet yolcusu ayrı...

    destek veren herkese teşekkürler. biraz empati. sizin de kız kardeşiniz, sevgiliniz, ananız, dostunuz var. hayatımda ilk defa taciz vakıası yaşıyorum. bir saat aralıksız titredim şoktan. inşallah ilk ve sondur.

    ****
    hala elim ayağım titriyor, yazmakta zorluk çekiyorum. dün uçak bulamadığım ve hatta başka otobüs bile bulamadığım için metro turizmle seyahat etmek gibi bir hata yaptım. daha yolculuk başlamadan başıma bir şey geleceğini hissetmiştim.

    yarım saat kadar önce yani sabah 07:00 sularında yani çoktan araçtan inmem gereken saatte uykumdan sıçrayarak uyandım. arkamda oturan erkek yolcu koltuk arasından elini uzatmış bana dokunuyordu. çığlık çığlığa bağırdım, herkes uyandı tabii. görevliye seslendim, gelen muavin bana “ben hukukçuyum (!) gözümle görmeden inanamam” gibi şeyler söyledi. ardından bu adamın yerini değiştirin dedim beni hostes koltuğuna almaya kalktılar. şoför ve muavin araya giren diğer yolcular olmasa neredeyse beni haksız çıkartacaktı. polisi aradım, araç otogarda durunca gerekeni umarım ki yapacaklar. 7 saat oldu araç hala ankara otogarına varamadı.

    şu anda anladığım şoför aşti girişini kaçırmış dolanıyormuş

    edit: şimdi aşti emniyetteyim. aynı otobüsten başka biri daha şikayetçi olmak için geldi. bir yolcunun valizini başkasına vermişler, içinde silahı varmış. adam silahımın olduğu çantayı kaybettiler diye şikayetçi oluyor. bu firmanın kapatılması lazım.