benlealakasyok3
profili

  • öğrenci misiniz terörist mi

    yine nefret dilini kullanmış.

    ya sen başka bir dil bilmez misin? sen, senin bakanların, senin dalkavukların başka dil bilmez mi!

    sokak ağzı desen var. aşağı üslup desen var. mahalle arası mı ya bu ülke?!

  • covid-19

    bugün cehaletin daha büyük bir hastalık olduğunu anladım. bize sürekli ilaç attırıyorlar, bizi zehirlemeye çalışıyorlar, kendimi iyi hissediyorum, ilaç kalıcı hasar bırakıyormuş, bal yerim, pekmez gömerim gibi sebeplerle tedaviyi yarım yamalak yapan insanların ölüm haberlerini aldım. ya ne olacak bu çok bilmişliğiniz, hocama bir sorayım tavırlarınız !! allah isterse canımı alır diyip mermiye kafa atışlarınız. yahu tek kendinize tehdit olsanız -ki keşke- ölün o zaman ne yapalım. ailelerinize, komşularınıza, topluma birer tehditsiniz. zihniyetle uğraşmak salgınla uğraşmaktan daha zormuş.

    zorunlu edit : aşağıdaki ile hiç tartışmayacağım. biraz hastahanedeki doktorlarla konuşur ise ne demek istediğimi gayet anlatırlar kendisine. insanlar sizin gibiler yüzünden verilen tedaviyi kabul etmiyorlar ve ölüyor ya ölüyorlar. küçümsenecek bir hastalık değil. makul olan ve defalarca kez başarı sağlanmış bir tedaviyi uygulamamak da akıl işi değil.

  • o iki sözcüğü kullanmadan seni seviyorum demek

    desem ki; vakitlerden bi nisan akşamıdır,
    rüzgarların en ferahlatıcısı senden esiyor,
    sende seyrediyorum denizlerin en mavisini,
    ormanların en kuytusunu sende gezmekteyim,
    senden kopardım çiçkelerin en solmazını,
    toprakların en bereketlisini
    sende sürdüm,
    sende tattım yemişlerin cümlesini.
    desem ki; sen benim için hava kadar lazım, ekmek kadar mübarek, su gibi aziz bişeysin. nimettensin. ninettensin.
    desem ki; inan bana sevgilim, inan. evimde şenliksin, bahçemde bahar ve soframda en eski şarap. ben sende yaşıyorum sen bende hüküm sürmektesin. bırak ben söyleyeyim güzelliğini. rüzgarlarla nehirlerle kuşlarla beraber.
    günlerden sonra bir gün şayet sesimi farkedemessen rüzgarların, nehirlerin, kuşların sesinden..bil ki ölmüşüm. fakat yine üzülme, müsterih ol. kabirde böceklere ezberletirim güzelliğini. ve neden sonra tekrar duydugun gün sesimi gökkubede hatırla ki mahşer günüdür ortalığa düşmüşüm seni arıyorum.