bazarovunfedaisi3
profili

  • mesleği öğretecek çırak bulamıyoruz utanmazlığı

    buyrun, sanayinin tam kalbinden açıklıyorum. babam da sanayide işveren. bütün çocukluğum sanayide geçti. türk küçük esnafı çakaldır arkadaşlar. babam dahil. sigorta yapmamak için çıraklık eğitimden çocukları alırlar. 18 yaşına varmadan da sigorta mecburiyeti olmasın diye kovarlar. hala eski usül ezme mantığıyla adam yetiştirirler. kesinlikle asgari ücretin altında cuzi haftalık alır bu çocuklar. meslek öğretiyoruz zanaat manaat diye kafa sikip günde en az 10 saat çalıştırırlar çocukları. siktir edin bitiyorsa bitsin meslekler. çocuklarınızı bu eğitimsiz vampirlere bırakmayın. okumuyorsa vurun kafasına yazılım öğretin. yeteneği neyse insan gibi çalışabileceği (zor ama) bir yer bulmaya çalışın. o da olmuyorsa bırakın evde otursun ama yine bu heriflere yem olmasın. öyle şeylere şahit oldum ki düşündükçe gözlerim doluyor. 12 yaşında çocuklar kar altında çekiç tutmamalılar hemşerim. ısıtıcısı olmayan, buz gibi dükkanlarda bir itin eline bakmamalılar. hiçbir zaman da adam gibi öğretmezler zaten çocuklara. yarın öbür gün rakip olur diye.

    edit: yazılımcı arkadaşlar biraz alınmışlar. ifade etmek istediğim şeyi yanlış yolla dile getirmişim. eğer öğrenebiliyorsa okul dışında da eğitim yolları var. yazılıma yeteneği varsa o yöne yönlendirin manasında yazdım.

  • 24 temmuz 2020 sinan oğan'ın attığı tweet

    altına imzamı atıyorum. hapse atmayanın amına koyayım.

  • ölümün en iyi tanımı

    savaşın bitmesi galiba. ismet özel'den gelsin.

    ''dünyaya gelmek bir saldırıya uğramaktır. doğan bebek havanın ciğerlerine olan saldırısının verdiği acıyla haykırır. soğuk saldırır bize, sıcak saldırır. açlığın, hastalığın, korkunun saldırılarını savuşturma yoluyla yaşarız, hayatta kalırız. yaşıyor olmak, savaşıyor olmaktan başka bir şey değildir. bir gün son nefesimizi verdiğimizde bize yapılan ilk saldırıyı tamamen püskürtmüş oluruz. savaş bitmiştir.''