waxlord3
profili

  • google'ın telefonları dinlemesi

    siber güvenlik yüksek lisansa başladıktan sonra whatsapp instagram ı telefonumdan kaldırdım zaten facebook kullanmıyordum. sadece google ya da facebook ( şirket ) bunu yapmıyor bir çok uygulama bu amaca hizmet ediyor. bir kısmı aktif dinleme yaparken uygulamaların çoğu pasif dinleme modunda. belirli sözcükler söylendiğinde kayda almaya başlıyor.

    dijital dünyaya hoşgeldiniz.

    not :sizi kim ne yapsın dinlesin diyen andavallara dikkat etmeyiniz.

  • yazarların oto tamirci tavsiyeleri

    ankara ve çevresi için şaşmaz kavşağına gelmeden volvo nun arka tarafında vatan oto var sahibi cemal usta. peugeot ve citroen için tek adres. bu kadar beyefendi bu kadar işini iyi bilen dürüst esnaf a rastlamak bu devirde çok zor.

  • aşı yaptırmaya mecbur değilim hareketi

    andrew wakefield 1998 yılında ünlü tıp dergisi lancet’de yayınladığı bir çalışma ile kızamık aşısının otizme yol açtığını gösteren veriler sunmuştur. 20 yıldan beri aşı karşıtlarının en önemli referanslarından birisi bu makaledir. internette okuduğu iki satır yazı ile her konunun uzmanı olduğunu sananlar, bu nedenle çocuklarına aşı yaptırmamakta, başkalarının da yaptırmaması için çaba göstermektedir. son yıllarda avrupa ülkelerinde özellikle kızamık aşılama oranlarında düşüşler olmuş, bu nedenle de salgınlar görülmeye başlamıştır. kızamık %10’a varan oranlarda öldürücü olabilen bir hastalıktır. pek iyi andrew wakefield’in çalışma verileri nasıldır? söz konusu makalede bildirilen olgu sayısı 12(on iki)dir. daha sonraki çalışmalar on binlerce olguyu kapsamakta olup bir daha andrew wakefield’in verilerine ulaşılamamıştır.bu ‘çığır açan’ kişinin uzmanlık alanları nedir? immünoloji, pediatri, nöroloji, infeksiyon hastalıkları mı? hayır. gastrointestinal cerrahi. yaptığı çalışma bilimsel midir? hayır. daha sonrasında yapılan incelemelerde andrew wakefield’in yaptığı çalışmanın metodolojik olarak sorunlu olduğu, çalışma süreci ve sonrasına ait gizlediği parasal ilişkileri olduğu ortaya çıkmıştır. bu nedenlerden dolayı lancet dergisi 2010 yılında makaleyi geri çektiğini duyurmuştur. aynı yıl birleşik krallık tıp konseyi, andrew wakefield’in hekimlik lisansını iptal etti. ama tüm olanlar aşı karşıtlarını ikna etmeye yeterli değil. çünkü herkesin söylediğinin tam tersini söylemek haklı olmak için yeterlidir bazıları için. bir şarlatanın 20 yıl önce kuyuya attığı taşı binlerce bilim insanı çıkaramamıştır hala.