tierra santa2
profili

  • 17 temmuz 2019 pegasus rezaleti

    öncelikle pegasus savunmaya gelmedim, ancak ortada kanıtlanması şartı ile görevlerinin tutumları dışında bir rezalet yok gibi gözüküyor. şöyle ki, pegasus'un kabin bagajı kuralı açık ve net; 8 kiloluk bir çanta ve yanında küçük el çantası/laptop çantası. bileti satın alırken de bunu bilerek satın alıyorsunuz, sonradan dayatılan bir şey de değil. dolayısıyla beğenmeseniz de uymanız gereken bir kuraldır bu, itiraz hakkınız saklı değildir.

    kaldı ki çoğunlukla zaten kabin bagajınızın kilosu ölçülmüyor, ölçülse de örnekte de olduğu gibi çok fazla önemsenmiyor. zira görevli yalnızca büyük valizin kilosunu azaltmanız yeterli olur demiş.(yeni bir çanta çıkartıp ona koyun dememiş) bununla beraber yanınıza aldığınız diğer ufak çantaya da çok takılmazlar. içini doldurabildiğiniz kadar doldurabilirsiniz, ben genelde laptop çantama çikolataları dolduruyorum. bunlara ek olarak bazen duty-free alışverişi için bir tane bez alışveriş çantası(örnek) da yanıma alıyorum, ona da dışarıdan aldığım çikolataları, yiyecekleri veya herhangi başka bir şeyler vs. koyduğum oluyor. bugüne kadar bir şey diyen olmadı. dolayısıyla ufak ihlallere de bir şey demiyorlar, oralardan alacağınız şeyler için anlayışla karşılıyorlar. ancak siz görüldüğü kadarıyla ufak ihlal boyutunu çoktan geçmişsiniz. 2 çanta ihlali yapmışsınız. bu da ister istemez göze batar. bu 2 fazla çanta yerine 1 adet bez çanta tarzı bir şey veya poşet kullansaydınız ve toplam 3 parça eşya ile girseydiniz muhtemelen sıkıntı yaşatmayacaklardı, tolerans göstereceklerdi.

    kurallarda ihlal edilen her parça için 50 euro tahsil edileceği de açıkça yazılmış. dolayısıyla görevlilerin burada keyfi bir tutumu yok. onlar kendilerine söylenen prosedürü uygulamakla yükümlü, bu konuda haklı olan taraf da onlar. elbette davranış biçimlerini bilemiyorum, tek taraflı anlatımla bunu yorumlamak da pek mümkün değil. dolayısıyla kusura bakmayın, ben ortada pek rezalet göremedim.

  • 1 mart 2018 arsenal manchester city maçı

    wenger için yolun sonunun yavaş yavaş göründüğü maç. yıllardan beridir aslında bu sona çoktan ulaşması lazımdı ancak arsenal'in yönetim tarzı arsene wenger ile uyuştuğu için bu günlere kadar gelebildi. lakin bugün bu tribün faciasının açıklanabilir bir durumu yok, zira soğuk hava da çok bahane değil. ingiltere'de daha soğuk havalarda tribünler tıklım tıklım dolar. artık kimsenin sabrı kalmamış bu eziyeti izlemeye gibi gözüküyor. maça gelenler de cefakar kitle muhtemelen.

    velhasıl city rencide etmeden rencide etti biraz. daha farklı bir skor da olabilirdi. normal bir kulüpte şu maç sonunda wenger'in kıçına tekme atılır, tazminatı da neyse eline sıkıştırılır gönderilirdi. ancak kulüp arsenal olduğu için zannetmiyorum bu maç o maç olsun ama sezon sonu mutlaka gidecek gibi duruyor artık bu adam.