themuder1
profili

  • peru'dan türkiye'ye dönemeyen türk çift

    klm şirketinin iş bilmezliğidir. video'yu çeken kişiyi de tanıyorum, gerçekten başına gelenler üzücü. 2 defa bilet alınmasına rağmen klm şirketi politik nedenlerle bu çifti uçağa almıyorlar. üstelik bileti satarken kendilerine bu tarz bir uyarı yapılmıyor, transit vize istendiği söylenmiyor. havalimanındaki klm çalışanları son derece vurdum duymaz bir şekilde kendilerini uçağa alamayacaklarını bir neden belirtmeden söylüyorlar.

    lima'daki türk büyükelçiliği yardıma koşuyor klm'nin müşteri hizmetlerine ulaşıp bilgi istiyor. klm müşteri temsilcisi yapılanın yanlış olduğunu, klm'nin ofisine gidilirse biletin değiştirileceğini söylüyor ancak havalimanındaki klm çalışanları kesinlikle bileti değiştirmiyor veya çifti uçağa almıyorlar. yani kendi şirketlerindeki müşteri temsilcisiyle çelişiyorlar. büyükelçilik bu sefer havalimanı müdürünü de olaya dahil ederek klm şirketinden resmi bilgi istiyor. klm çiftin uçağa alınmama nedenlerinin politik olduğunu, onları hollandaya alamayacaklarını söylüyorlar. kendileri yeni bir politika getirmişler kısa süre önce ve suriye, yunanistan ve son olarak da türk vatandaşlarına bu tarz saçma bir şey uyguluyorlarmış. ancak bunu belirtmeden bileti satmışlar, ve çifti uçağa almamışlar.

    facebook linkinde olayın başlangıcından sonuna kadar detaylı açıklama yapılan videolar bulunuyor. ayrıca olayla ilgili bir change.org kampanyası da başlatılmış durumda.