kayi22
profili

  • akp'nin oy oranının %40'ın altına düşmesi

    oldukça olası durumdur. lakin böyle bir durum ne işe yarayacak ?

    ben söyleyeyim eğer ki akp %37-38 gibi oy alırsa açık ara birinci parti olmaya devam edecek. ankara ve antalya'yı kaybetmesi yüksek ihtimal. bunun dışında istanbul gibi bir il bile sallantıda.

    lakin akp bu illeri kaybetse anap gibi sona mı yaklaşacak ? belki olabilir ama en nihatinde aynı tas aynı hamam devam edecek. bir başka akp çıkacak ve halk onları desteklemeye devam edecek.

    post akp döneminde 40 yaş üstü seçmenler ve ev kadınları kendisine yeni bir anap-akp tarzı oluşum bulacak ve gelen parti başta gerek imf desteğiyle, gerekse ılımlı görünümüyle iktidara gelecek sonra yavaş yavaş otoriterleşecek ve en nihayetinde 20 sene de onlar çalacak.

    sorun akp değildir. sorun bu halkın iliklerine kadar işlemiş cehalettir. onlar azınlık olmaya başlayınca suriyeli, ıraklı, afgan mülteciler vatandaş olacak gene çoğunluğa geçecekler.

  • meral akşener

    hakkında solcu çomarın ayrı, sağcı çomarın ayrı komplo teorisi kurduğu güzel insandır.

    bak solcu kardeşim olayın chp ile falan ilgisi yok, chp yönetiminin atatürk ve türkiye düşmanı terörist tipleri doldurduğunu söyleyenlerin hepsi sağcı değil. iyi parti olmasa belki de bir kısmı sandığa bile gitmeyecek solcu parti yönetimleri yüzünden

    bak sağcı kardeşim olayın küresel güçlerle falan ilgisi yok, ulaşım ve inşaat sektörleri dışında her alanda (eğitim, kültür, ekonomi, turizm v.s.) türkiye geriye gidiyor. bunu muhafazakar-milliyetçi bir seçmen olarak ben söylüyorum.

    iyi parti türk siyasetine bir renk getirmiştir. daha önce söylediğim gibi sağcı-solcu farketmez yeter ki radikal görüşlere sahip olmasın herkese kapısı açıktır.