excaliboor1
profili

  • chp önünde kendini yakmak isteyen heykeltraş

    klasik ve rutin chp refleksi ile tiyatro olduğu öne sürülmüş ama bu eylem geliyorum demiş resmen.

    12 eylül 2015
    http://www.gazetemizmir.com/…7-milyon-nerede/11273/ linkinden;
    " projeye başlamadan önce kendisine iller bankası'ndan kredi çekileceği sözünün verildiğini ancak öyle olmadığını söyleyen heykeltıraş çiçen, "kavga dövüşten sonra projeyi yapmam için yalvardılar. öyle kabul ettirdiler. işe başladığımın 3. ayında bir başkan yardımcısı 'proje için ayrılan parayı çoktan bitirdiler' dedi. karşılıklı taahhütlerimiz vardı. sözler tutulmadı. zemin etüdü, altyapı onlara aitti. 60 gün zemin etüdü yapmadılar. kendim yaptırmak zorunda kaldım. sonradan bana yüz binlerce lira gecikme cezası kestiler" diye konuştu. eski belediye başkanı sıtkı kürüm'ün kendisinden sözleşmeyi iptal etme tehdidiyle 1.5 milyon lira borç aldığı iddiasına ilişkin de konuşan çiçen, "beni sıtkı kürüm ile bu olaydan 1.5 sene önce torbalı'da şantiyede çalışırken bedri serter tanıştırmıştı. 500 bin liralık ilk taksidi almaya oğlunun arabasıyla bedri serter geldi. sonradan diğer iki taksidi de kürüm'e makamında teslim ettik. kürüm parayı aldıktan sonra bana şantiyedeyken 'sen o parayı unut' dedi. sıkıntıdan 2 kez kalp krizi geçirdim. kürüm, 'bu paranın tamamını meclis üyelerine ve encümene dağıttım. bir kuruşu boğazımdan geçmedi. bunun üzerine su içeceksin' dedi. nasreddin hoca kafasını takamamamın sebebi budur" açıklamasını yaptı."

    21 mayıs 2016
    http://www.medyagundem.com/…-rusvet-rezaleti-cikti/ linkinden;
    "chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu’na antalya havalimanında “benim hayatımı mahvettiniz” diye tepki gösteren heykeltraş ragıp çiçen, izmir’in karabağlar belediyesine 1,5 milyon lira rüşvet verdiğini öne sürdü.

    çiçen, ofisinde düzenlediği basın toplantısında, karabağlar ilçesinde 250 hektarlık alanda sanatsal yapılar ve tematik oyun alanları yapmak için 3 sene önce sözleşme imzaladığını söyledi.

    zamanın belediye başkanı sıtkı kürüm’ün “iller bankasında kredimiz sadece 14 milyon lira. şu anda böyle bir projeyi yapma imkanımız yok. bunun bir bölümünü şimdi gösterelim. söz veriyorum 2014’ün 1 ocak tarihinde ek bir ihale ile gerisini halledeceğiz.” şeklinde söz vermesi üzerine 25 milyon lira bedelli iş için 11,5 milyon liraya sözleşmeyi imzaladığını öne süren çiçen, belediye başkan yardımcısının kendisinden ‘başkan senden 1,5 milyon lira borç istiyor’ diyerek rüşvet talep ettiğini savundu.

    çiçen, “(vermeyeceğim) demem üzerine yapımına başlanan rekreasyon alanı projesinin iptalinin söz konusu olacağını ve yatırdığım paranın yanacağını söylediler. mecburen üç taksit halinde 1,5 milyon liralık rüşvet verdim.” iddiasında bulundu"

    6 aralık 2016
    https://www.haberler.com/…et-davasi-9033338-haberi/ linkinden;
    "açılan kamu davasının görülmesine antalya 23'üncü asliye ceza mahkemesi'nde başlandı. davanın ilk duruşmasında 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan tutuksuz sanık ragıp çiçen hazır bulundu. kılıçdaroğlu'nun avukatı ise mazeret bildirdiği için duruşmaya gelmedi.

    mahkemede verdiği ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen ragıp çiçen, 'ben kemal kılıçdaroğlu'nun baştan sona sahte ve kurmaca bir insan olduğunu düşünüyorum. hakaretse, bunu da ekleyin. sahte ve kurmaca bir insan olduğunu da ispat edebilirim. buna ilişkin delillerimi de sunacağım" dedi. söydedikleri ve yazdıklarının arkasında olduğunu belirten çiçen, eleştiri hakkını kullandığını söyledi. kendisine ceza verilmesi halinde bununla ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını da istemediğini söyleyen çiçen, 'çünkü ben suç işlemedim" dedi.

    kılıçdaroğlu'nu canlı yayına davet etti
    mahkemeye 7 sayfalık savunma dilekçesi ile 13 mart 2015 tarihli kemal kılıçdaroğlu'na noterden gönderdiği ihtarnamenin bir suretini de veren çiçen, yaşadığı mağduriyet nedeniyle herşeyini kaybettiğini iddia etti.

    12 mayıs 2017
    http://www.hurriyet.com.tr/…-bin-lira-ceza-40455580 linkinden;
    "chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu'na geçen yıl mayıs ayında antalya havalimanı'nda hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan heykeltıraş ragıp çiçen, 12 bin lira adli para cezasına mahkum edildi."

    3 ocak 2018
    http://www.star.com.tr/…igine-geldim-haber-1293319/ linkinden;
    "heykeltıraş ragıp çiçen: kılıçdaroğlu yüzünden atölyem battı, intiharın eşiğine geldim
    antalya’da yaşayan heykeltıraş, chp lideri kemal kılıçdaroğlu yüzünden 250 kişinin çalıştığı atölyesinin battığını, bütün mal varlığını kaybettiğini ve intiharın eşiğine geldiğini ileri sürdü."

    ve final 1 şubat 2018
    http://www.cumhuriyet.com.tr/…_yakmaya_calisti.html linkinden;
    "chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu tarafından dolandırıldığını iddia eden heykeltıraş ragıp çiçen, partinin genel merkezi önünde kendini yakmaya çalıştı."

    evet lan tiyatro!