cizisfakinkirayst1
profili

  • bir ay alkol tüketmiyoruz

    edit: konuya biraz açıklık getirelim.
    *şubat ayında alkol almıyoruz. #alkolsüzşubat
    *sloganımız da 'birayla değil bir ayla çözeceğiz!' **
    *hali hazırda evinizde olan alkolleri içmek serbest. free shop serbest. kendi yaptığınız alkoller serbest.
    *evet alkolü bırakmak zor iş. kendinize evinde alkol bulunan veya kendi birasını, şarabını, rakısını kendisi yapan arkadaşlar edinmenizi tavsiye ederim.
    *ayda 300 lira bira vergisi vermişim arkadaşlar. verirken öyle gelmiyor bir biradan ne olacak gibi geliyor ama bir ay içtiklerinizi siz de hesaplasanız verdiğiniz vergiye içiniz acır.

    konu sadece efesle ilgili değil. her biraya hayvan gibi vergi ödüyoruz. bir ay alkol kullanmasak veya en aza indirsek büyük ölçüde bunları zarara uğratırız. biraz kalburüstü bir mekanda 15 liradan aşağı bira içemiyoruz. üç bira içmek 45 liraya mal oluyor. tekelden alsan da verdiğin paranın yarısı vergi. bu vergiler belimizi büktü. üçüncüyü içsem mi diye düşünmek istemiyorum artık. ağustosta sadece biraya 600 lira vermişim. birayla eve çıkardık o paraya. rakı falan zaten az içiyoruz. 70lik rakıda yanlış hatırlamıyorsam 59 lira vergi ödüyoruz. sinirlerim bozuldu.

    ezcümle, siz varsanız ben kendi adıma bir ay alkol almamaya varım. pınar boykotu başarılı bir boykottu. ben gittiğim üç mekanda pınar suyu değiştirdiklerini gördüm. tabi onda alternatif vardı bunda nasıl bir alternatif olur bilemiyorum. ama alkole artık bu kadar para vermek istemiyorum.

    zirve düzenleyip kendi biramızı yapar iceriz gerekirse.