franklinin batan gemisi2
profili

  • 2018 ekonomik krizi

    ülkede şu an ekonomik kriz yok!

    kriz farklı birşey. depreme benzer. anidir, yıkıcıdır. 2001 krizini hatırlarsın. 1 günde olmuştu herşey! yaşın yetmediyse komşumuz yunanistan'ın krizini hatılarsın. eee onuda bilmiyorsan bi siktir ol git kardeşim başlıktan.

    eğer kriz yok kısmında anlaştıysak devam ediyorum.
    kriz yok ama ülke ekonomik olarak bitmiş durumda.

    makro ve mikro verilere inmeden yüzeysel anlatıyorum. şu an ülkenin yarısı çalışmıyor. gençler işsiz. üreten kesimin ne ürettiği belli değil, tüm sektörlerde stok fazlası var. tarım bitti. inşaat çöktü. ülke sürekli cepten yiyor. firmalar her yıl düzenli çıkan kgf'ler ile ayakta kalmaya çalışıyor. ona rağmen hala sayısız firma kepenk indiriyor. herkes dolandırıcı hırsız oldu. taksiye binerken aklımıza bin türlü soru geliyor. her köşe başı tutulu, götü kollamadan 1 saniye yaşayamaz olduk.

    lavuk tavuk döner yemekten sıçamaz hale gelmiş buraya; "kartalkaya - uludağ full yeah ne krizi amk" yazmış. ülke 80 milyon. bunun içinde uyuşturucu baronları var, silah kaçakçısı, definecisi, mafyası, siyasisi, popcusu, topcusu var, atadan dededen kalanı var. bunca kitle toplasan 10 hoteli dolduramayacak mı, aaaa kuş beyinlim?

    ulan biz muz cumhuriyetimiyiz ecdanını tanısana, osmanlı yıkılırken sen sanıyor musun ülkedeki herkes açtı! o gördüğün ailelerin 2 kuşak dedesi yine aynı maddi refah ile aynı şeyleri yapıyordu, zengin yine zengindi. ama kurtuluş savaşında hep fakirler öldü dikkatini çekerim. sen özele değil, genele bak. yada siktir et önce kendine bak!

    halka resmen milliyetçilik ve din pompalanıyor. neden biliyor musunuz, çünkü vatandaş aç amk! et alamıyor. faturalarını ödeyemiyor. 1+0 evde otuyor millet. daha ne yapacaklar. nereye kadar kısacaklar. nereye kadar kendinden, ailesinden kısabilecek? eğer en derin hazinesi yani inançları okşanmazsa, isyan çıkar. o yüzden diziler böyle gümbür gümbür anladın?

    bundan sonrası 1+0 da 3 kişi kalıp köpek eti yemek uyandırayım.

    asgari ücrete 200 tl zam geldiği günün haftası tüm zaruri ihtiyaç ürünlerine vergi geldi haberin var mı? yani bu yıl fakire hiç zam yapılmadı ama ekmekler küçüldü haberin olsun.

    sürekli para pompalayıp kur sabitleniyor ancak 5 yıl önce elindeki paranın alım gücüyle şimdi elinde olan paranın alım gücü arasındaki farktan haberin var mı?

    enflasyon verilerine baktığında sürekli vergi gelen halkın elzem ihtiyaç ürünleri yerine ihtiyaç dışı ürünler üzerinden hesaplandığını görmüyor musun?

    ekonominin anlaşılması zordur ama bak bu diyeceklerimi anlayabilirsin;

    bu ülkenin gençleri ayda 100 tl kazanmak için youtube'de böcek yiyor,
    bu ülkenin gençleri ayda 100 tl kazanmak için her yerde refli coin linki atıyor,
    bu ülkenin gençleri artık okumuyor, çünkü okusada okumasada işsiz kalıyor,

    daha ne yazayım sana güzel kardeşim.
    keşke maddi durumun el versede çıkıp bir abd - avrupa falan görsen.
    hani deniyor ya "avrupa bitmiş"

    cidden bitmiş.
    trafik sorunu bitmiş.
    maddi sıkıntı bitmiş.
    din kavgaları bitmiş.
    gösteriş bitmiş.
    yasaklar bitmiş.
    anlayacağın tüm sorunlar bitmiş.

    ama özgürlük ve insanlık kazanmış!

    herşeyden önce vatan gelir. böyle yetiştirildik. olması gereken budur.
    elhamdülillah müslümanız, hesabımız allah'a.
    ama aynaya bakmayacak kadar salakta değiliz.

    nokta istiyorsan koyayım: türkiye'de ekonomik kriz yoktur, ekonomik çöküş vardır. ve bunun sonu krizden çok daha kötüdür.

  • türk erkeklerinin seks yapmayı becerememesi

    31 yaşına gelmiş bir türk erkeğini ele alalım;

    - 14 - 18 yaş aralığı: sürekli sağda solda sevgileri ile öpüşüp, iki meme elleyip; siki havada evine gider. 31 çeker.

    - 18 - 25 yaş aralığı: üniversite kızlarla aynı yatakta uyur, %90'undan "ama ben bakireyim" yalanını dinler. kafasında sürekli bu karı neden herkese veriyorda bana vermiyor düşünceleri ile sözde sevgilisi sikemeden uyutup, kalkar, banyoya gider ve 31 çeker.

    - askerlik süreci: ölümüne 31 çeker.

    - 25 - 30 yaş aralığı: adam artık sexe başlar ama bu seferde ne görsün kadınlar leş. ay şöyle yapma, buram ağrıyor, önden olmaz, arkadan acır, valla ağzıma olmaz, burama olmaz! nitekim, sex yapar ama tatmin olmaz. ve ne yapar? evet doğru tahmin. yine 31 çeker.

    - 31 yaş: ve erkek güçlenir. parayı bulmuştur. artık kadınların dırdırı, yalanı kalmamıştır. onlarda sex'ten zevk aldıkları için bu yaş aralığında çok isteklidirler.

    ve bu yaştan sonra erkeğin hükümdarlığı başlar...

    hayatını sikip atan kadın ırkı ile artık sevişmek için çok geçtir! çünkü bu yaşına kadar kadınlar ona hep çektirmiştir. tuttuğunu siker atar. boşalır kıçını döner uyur. istediğini alır ve bırakır. partneri sikinde olmaz.

    velhasıl kelam türk erkekleri sex yapmayı becerir becermesinede; geçmişini unutmaz.