michel angel10
profili

  • döviz/altın alımında kambiyo vergisinin %1 olması

    ulan bi doğum vergisi adı altında anamızın amı kaldı vergi almadıkları

    tanım: dünyanın başka yerinde var mıdır merak ettiğim akp icadı sıçmık vergi

  • rte'nin 130 stadyum boyutundaki yeni sarayı

    üst edit: ilkini değiştirerek yüklediğim ikinci görsel de yayından kaldırıldı. linki burada

    (görsel’e tıklayın, bu yazıyı okuyan çok az kişi belki hayatında 1 kere bu kadar güzel ve lüks bir yere gitmiştir... evet, sen hayatında belki hiç böyle bir yere gitmedin; ama adamlar senin paranla sırf yazın arada gider takılırız diye bu kadar büyük bir doğal güzelliğin içine bu kadar süper lüks bir saray yapıyor, senin paranla, seni 1 kere bile içeriye sokmadan...)

    bu “yazlık” sarayda her zaman oturmayacaklar. düşün, yılda 1-2 kere kullanılmasına karşılık yapım maliyetleri bir yana, içerisindeki süper lüks mobilyalar, elektriği, suyu, bahçıvanı, peyzajı, güvenliği aklına ne gelirse kesintisiz devam edecek olan milyonlarca liralık masrafları her ay senin paranla kaşılanacak...

    tanım: milletin parasıyla yapılmış bir “saraycıktır”

    haber: muğla’da doğal sit alanına yapılan toplam 1020 dönümlük saray için doğaya ekstra 27 dönüm daha katliam yapıldı.

    okluk koyu’na yapılan yazlık sarayın inşaatının kaçak olmaktan çıkarılması için kanunda ufak bir değişiklik yapıldı ve bölge sit alanı olmaktan çıkarıldı.

    yorum: “cumhurbaşkanlığı” ismiyle yapılan yazlık sarayın toplam alanı 1 milyon 20 bin metre kare, sizin ev 90 metre kare...

    virüs salgınında vatandaşından para isteyen, 50 kuruşluk bir maskeyi dağıtacak beceriye sahip olmayan hükümetin sürekli kaldığı saraylar ve uçan saraylarına ek olarak yaptığı yazlık sarayın özeti budur.

    bu tür olaylarda aklıma hep aktroller geliyor. evlerine ekmek götürmek zorunda olmalarını anlıyorum ama; onlar da ayda 3 bin tl karşılığında neye hizmet ettiklerini görsünler.

    kaynak

    edit 3: aktrol’ün bana attığı mesaja bakar mısınız. ben ekşi sözlük kullanabilen bir insanın bu zeka seviyesinde olmayacağına eminim. ama hitap ettikleri kitle bu kadar aptal, bu kadar cahil. kendileri de bu kadar adi, bu kadar namussuz işte...

  • arabanızın size söyleyeceği ilk söz

    yıkarken iğne ucu kadar boş yer bırakma.

  • genel kültürle kız düşürmek

    türkiye’de asla mümkün değildir.

    genel kültürünüzü konuşturduğunuz anda kızın gözünde sıkıcı bir hanımevladı beyefendisine dönüşürsünüz ve kız anında üzerinize mührü basıp sıradakine geçer.

    bu ülkede kız düşürmenin tek yolu piç olmak, laf yapmak ve eğlenceli olmaktır.

  • 15 ağustos 2019 metro turizm'de porno rezaleti

    bir tanesi bile ülkeyi ayağa kaldırıp yıllarca unutulmaması gerekirken bu günkü türkiye’de her gün binlercesi yaşanan olaydır.

    o kadar orospu çocuğu bir milletiz ki; bu olayların tümünde söz konusu mağdur kişi, yazarın annesi, ablası vb. bir akrabasıysa “link vermeden inanmam”; “ablandan sonrasını nefessiz okudum”; “çok üzüldüm bi link ver de ibret alayım” diyor bi sürü orospu çocuğu. diğer orospu çocukları da fav’lıyor.

    bunların istisnasız hepsi tecavüze uğramış bi kadın görse nasıl olsa bi kere oldu bari ben de nasipleneyim diye kendisi de gözünü kırpmadan tecavüz eder.

    burada olanların tek farkı sanal olması.

    bi gün siktir olup gidicem bu ülkeden; biri benzin yakıp topunu ateşe verse dönüp arkama bile bakmicam.

  • atatürk'ün türk milletine zeki demesi

    sadece zekidir dememiştir, “çalışkandır” da demiştir. hadi bunlar neyse de, “karakteri yüksektir” de demiştir, orda bi gülme geliyor.

    edit: entry’den doğal olarak baya rahatsız olup mesaj atanlar olmuş. henüz bu gün yaşadığım olayla ifade etmeye çalışayım.

    bizim sitenin sadece kumandayla çalışan 2 adet dış kapısı var. kapıların ikisinin de kumanda alıcıları artık kullanılamayacak kadar eskidi ve değiştirilmesine karar verildi. bizim yönetici beni arayıp “kaç adet kumanda yaptıralım size” diye sordu. fiyatına da “tanesi 70 tl” dedi. içerisinde en basit oyuncak uzaktan kumandada bulanan çin malı plastik verici için 70 tl! bizim yönetici mülayim bi adam olduğu için bu işle ben ilgileneyim, güzel bir pazarlıkla toplu fiyat alcam dedim. o da kabul etti, kendim de iş seyahatine çıktığım için işi bizim şirketten kurt bi arkadaşa rica ettim. döndüğümde kumandalar için tanesi 60 liraya anlaştıklarını öğrendim. bir yandan da adam bu kadar para istediğine göre kesin çok sağlam bi şey gelecek diye düşünüyorum. gelen kumanda bu: https://eksiup.com/p/es67700uzhf4

    tam düşündüğüm gibi çin’den tanesi 50 kuruşa gelen dünyanın en dandik plastiğinden yapılma kumandayı bi de göz boyamak için başakşehir’deki bir firmadan alınma yine dandik bir plastik kutuya koymuş.

    şu memlekette parmağımı kıpırdatırken kazık yemiim diye bin takla atmama rağmen rahatça bir alışveriş yaptığımı neredeyse hatırlamıyorum. insanımın genlerinin en güçlü kodlarını namussuzluk sahtekarlık dolandırıcılık menfaatçilik fırsatçılık rüşvetçilik içten hesaplılık yalancılık oluşturuyor, karaktersizlikler saymakla bitmiyor benim bunu söylemem mi suç?

    (kimse söylemeden peşinen yazayım: maliyet tabii ki sadece kumanda değil; bu firmanın bi sürü gideri var ama fiyatı 10 olur, 20 olur, 30 olur, hadi 40 olsun; tanesi 70 lira nedir?)

  • yolcuyu kaldırıp yerine oturan thy müdürü

    thy müdürü değildir, yönetim kurulu başkanıdır; yönetim kurulu üyeleri genel müdürün üstüdür, bu adam da hepsinin başkanıdır.

    olay ise tam anlamıyla rezalettir, skandaldır, yazıktır...

    thy’ye yazıktır, türkiye insanına yazıktır...

    be allah’ın cahili; bin o uçağa neşeli neşeli, herkese tek tek meraba de, kendini tanıt, memnun musunuz de, yaşlıların elini öp, al bi bebek kucağına ailesiyle fotoğraf çekil, insanlarla sohbet et, herkes sana hayran hayran baksın, sonra git kokpitte uç, git kabin amirinin yanında takıl onların da dertlerini dinle... ondan sonra dünyanın en mutlu insanı ol, hatta cemi cümle senin bu hareketlerini çekip onları sosyal medyada paylaşsın, ismin duyulsun ulan say say bitmiyor adamın yapabileceği iyilikler güzellikler...

    işte böyle bir adam olmak var, bi de yeni türkiye torpillisi olup böyle rezil rüsva olmak var.

    sen koskoca thy’nin en yetkili kişisisin. thy demek, dünyanın en büyük ve en iyi havayolları listelerinin hemen hemen tümünde en üst sıralarda olan, her anlamda dünyanın en iyi havayollarından biri demek.

    vizyonsuzluğa, kokuşmuşluğa, köylülüğe bakar mısınız... böylesini muhtar yapsa rezalet olur, thy yönetim kurulu başkanı yapıyor.

    torpille mi geldin, yalakalıkla mı geldin nasıl geldin bilmiyorum, bu beyinde bir insanın bu makamlara gelmesi gözümde pek mümkün görünmüyor, seni o koltuğa getiren allah’ından bulsun.

    belki de şu tipte bi adamın bunu yaptığına şaşırmak hata: fotoğrafı

    şu tipe bakkal emanet etmezsin, adama thy’yi
    vermişler...

  • cüneyt çakır

    bir türkiye vatandaşının kendi alanında elde edebileceği en büyük başarılara ulaşan, her sene türkiye’nin rüyasında göremeyeceği işler yapan, bu sene de yine dünyanın en büyük futbol organizasyonunun en önemli iki adayının en önemli maçına tayin edilen ama hala insanların kendisinden “hakemimsi” diye bahsettiği, türkiye’nin gelmiş geçmiş en önemli ve en değerli futol adamlarından biridir.

    bu kadar başarı ve türkiye’ye getirdiği prestije rağmen türkiye insanının onu beğenmemesi de yabancı ikinci lig takımlarına eşit, kimsenin sikine takmadığı, kendi tuttukları kıytırık takımlarının kıytırık liglerindeki, kıytırık maçları paşalarımızın beğenmemesidir.

    burnumuz boktan kurtulmuyor ama her seferinde hak ettiğimizi kanıtlıyoruz. öyle göte böyle yarrak deyimine ne kadar layık olduğumuzu and içmişçesine her alanda altını çize çize gösteriyoruz. başımıza ne geliyorsa revadır bize, hak ediyoruz amına koyiim.

  • sözlük nick'lerinden meslek tahmini yapmak

    anafartal - çanakkale gazisi

  • ali poyrazoğlu'nun türk erkeğine kıro demesi

    göte göt denmiş, fakat eksik söylenmiş doğru beyandır. türkiye erkeği böyle olmakla beraber bununla övünür, aynı şekilde nezaket, kibarlık ve incelik de erkek için ayıp sayılır siktiğimin düzeninde.