singingmedicinedoctor5
profili

  • avengers endgame

    --- spoiler ---

    şu filmi götünüzle mi izlediniz anlamıyorum cidden. adamlar hala geleceğe dönüş serisindeki gibi bir zaman yolcuğu/ kayması/ paradoksu olduğunu düşünüyorlar.

    abicim hadi çizgiroman okumadın, ki çizgiromanlarda multiverse olayı çok kullanılır, filmde de anlattılar geleceğe dönüşteki gibi zaman kaymaları ve paradokslar oluşturmayacağını.

    geçmişe gittiklerini sandıkları her an aslında o tarihe o ana kadar aynı şeyleri yaşamış başka bir gerçeklik. yani başka bir evren. çigiromanlarda earth-616 tony stark'ı ölünce başka bir evrenden (şu an hatırlamıyorum) başka bir tony stark getiriyorlar onsalught serisindeki toplu katliamdan sonra.

    şimdi filmde de aynı şekilde... aslında onlar farklı kişiler. captain kendisiyle dövüşmedi, ya da thor kendi annesiyle konuşmadı. sadece o ana kadar aynı şeyleri yaşamış başka bir gerçeklik versiyonuyla karşılaştı.

    taşları topladıktan sonra geriye götürmeleri de hiç bir şekilde boşluk yaratmaz çünkü alığı ana geri döner ve onu oraya koyar. böylece sorun kalmaz. ki bunu da ancient one - bruce banner diyaloğunda gayet de açıklıyorlar.

    şu filmleri gömecez diye götünüzle izliyosunuz, sonra rezil oluyosunuz.

    --- spoiler ---

  • 22 aralık 2018 roketsan yerli füze denemeleri

    ülke olarak sorunumuz şu... güzel şeyleri göremiyoruz.

    güzel bir denemedir. en azından bir denemedir. emeklemeden koşmaya başlayamazsın. bugün 280 km olan menzil yarın neden 1280 olmasın?

    iha'lar yapılacak dendiğinde de dalga geçildi hep. uzaktan kumandalı oyuncakla adam mı vuracaksınız diye... şimdi dünya çapında takip ediliyorlar. sipariş veren ülkeler var.

    yapılan güzel şeyler de var. destek olun. gelişim için destek gerekir.

  • erkek yazarlardan kadın yazarlara sorular

    sizi seven, size değer veren, sizin için çabalayan erkeklerin neden sizde değeri yok?

  • arabada seks yapmak

    bi gün küçük bi uçak okyanusun üstünden geçerken bi adaya düşmüş. olay bu ya ülkenin en güzel kadın fotomodeli ve bir türk erkek hayatta kalmış.

    gel zaman git zaman bi şekilde hayatta kalmışlar. sevişmişler gel zaman git zaman. bi hafta geçmiş, iki hafta geçmiş. her hafta adam biraz daha mutsuz bi halde sevişiyomuş.

    en son kadın sormuş:
    -seni neden mutlu edemiyorum artık.

    adam ise cevap vermek yerine kadından bi kaç şey istemiş:
    -şurdaki erkek kıyafetlerini giy. saçını erkek gibi bağla, bi kısmıyla da bıyık yap. ve bana bi erkekmişsin gibi konuş.

    kadın hazırlanmış. bi erkek kahveye girer gibi gelmiş adamın yanına.
    -selamın aleyküm ferdi, nasılsın?

    adam dönmüş ve konuşmaya başlamış:
    -muhittin abi hani bi fotomodel var ya, hah, ben onla her gün her gece deliler gibi sevişiyorum.

    velhasılı kelam, bizim ülkemizin genel özelliğidir sevişmeyi anlatmak. hele ki erkekler için. biriyle sevişti mi illa ki anlatıcak. anlatmadığı zaman sevişmiş, sevişmemiş fark etmez ona... bu başlık da onun tezahürü.

  • hacamatla vücuttan çıkarılan jel kıvamındaki madde

    kan, damar duvarından salgılanan antikoagülan (pıhtılaşma engelleyici) maddeler kesintiye uğradığı zaman pıhtılaşmaya başlar. hacamat da kontrollü kanatmadır. bu yüzden senin o jelsi şey dediğin olay pıhtılaşmış kan.

    çok da zor değil bunu düşünmek. kanın pıhtılaştığını bilmen lazım dostum.