psps777775
profili

  • barbaros şansal

    birisi şöyle buyurmuş;
    --- spoiler ---
    ateist de olsan. agnostik de olsan. deist de olsan. şunu bir sike sike kabul edeceksin önce."hakkıdır, hakk'a tapan, milletimin istiklal!"
    --- spoiler ---

    böyle mağaradan yeni çıkmış gibi bağırırsanız tabi ki müslümanlık dünyada %25'i geçemez.

  • kenya yerli otomobilini üretti

    kurumsal site

    haber sitesi

    fiyatı da 13000 dolar.
    tebrikler kenya.

    edit: israil aya araç yolluyor, kenya milli otosunu üretiyor, biz hala patates, soğan, sandık derdindeyiz. yazık bu ülkeye.

  • kim milyoner olmak ister'deki dublaj çocuk

    sunucu elemanın konuyu hiç açmaması çok ilginç. yarışmacı "diksiyon ile ilgileniyorum", "telefon jokerindeki adam dublaj hocam" falan diyor ama sunucu eleman hiç oralı olmuyor, sormuyor tiyatro ile ilgili misin veya seslendirme yapıyor musun diye.
    önceki sunucu olsa kesin sorardı, bu sunucu çok kazma. zaten adam yarışmacılar konuşurken üzerine falan konuşuyor, söylediğini dinlemiyor falan, çok dandik bi tip. kifayetsiz.

  • türkçe ezanın zararları

    çok merak ettiğim bir konu. bu kadar tepki gösterildiğine göre mutlaka çok büyük bir zararı olmalı diye araştırdım fakat bir tek zararını bile bulamadım.

    "ezan türkçe olmaaaz!" diye bağıran arkadaşlar neden böyle bağırdıklarını açıklasalar belki biz de anlarız niye ezan türkçe olamaz. gerçekten bir zararı varsa söylesinler biz de bilelim.

    zaten bu devirde ezan okunması, minarelerin varlığı bile sorgulanması gereken bir şeyken sadece ezanın diline takılmak bence çok saçma.

    "geleneğimizdir" diyenler niye megafon kullanıldığını açıklasınlar mesela. madem geleneklere bağlısın niye minaraye çıkıp çıplak sesle okumuyorsun. zaten minare, adam yukarı çıkabilsin diye yapılan bir yapı. madem yukarı çıkmıyor, mikrofonla okuyor, bir direk diksen yeter. aynı kilise çanı gibi hiç bir mantığı olmayan gereksiz masraf, israf... üstelik bunu yapanlar israfın günah olduğuna inanan müslümanlar.

    işte bunu açıklayamıyorlar. açıklayamazlar çünkü ezan araç değil amaç olmuş. ezanı putlaştırmış bu müslümanlar eğer bu konu üzerinde mantıklı düşünebilselerdi bence onlar da bu soruları kendilerine sormaya başlarlardı diye düşünüyorum.

  • bitcoin

    bitcoin, türk lirasından daha az risklidir.
    türk lirası her zaman kaybettirir.
    asıl saadet zinciri türk lirasıdır.
    katakulli ile 6 sıfır atarak kaybetmiş olduğu değer az gibi gösterilen, şu an aslında 1 dolar = 3.820.000 tl olan, dünya para birimleri karşısında sürekli eriyen, her zaman kaybettirmesi garantili bir para birimi olan tl'de kalacağınıza, bitcoin alın daha iyi.
    en azından kaybetme ihtimaliniz %100 'den %50 'nin altına düşer.
    alın size kol gibi yatırım tavsiyesi.
    ekonomi bakanı troll zeybekçi'ye de buradan selam ederim.
    saadet zinciriymiş. saadet de sensin zincir de...