normalde kullanmiyorum3
profili

  • game of thrones

    azor ahai tartışmalarına son noktayı şu şekilde koyacak dizidir;

    jaime king's landing e sızar, cersei yi öldürür, jon mad queen e dönüşen dany i öldürür, ikisi de bir nevi azor ahai olur. sonrasında jaime ve jon birbirlerine olan aşklarını ilan ederler ve dizi ikisi yan yana demir tahtta el ele otururlarken sona erer.

    bu sayede hem tüm hayran teorileri çürütülür hem de lgbt toplululuğu adına farkındalık yaratılmış olur.

    not: yazar burada game of thrones sıçtı, bari iyice sıvasın demeye getirmektedir.

  • 1 ocak 2019 plastik poşetlerin paralı olması

    kendim gayet çevreci, çöplerimi karton kağıt/plastik/besin/pil vs diye bin gruba ayıran biri olarak saçmalık olduğunu düşünüyorum. çünkü hepimizin bildiği gibi çevrenin korunması falan hikaye, tamamen gelir kapısı olarak kullanılacak bir durum. zira, eğer ki çevreyi koruma niyeti olsa, öncelikle pet şişe geri dönüşümü, hali hazırda varolan plastik atıkların toplanması gibi bu konuda zaten varolan projelere destek verilse daha mantıklı olurdu.

    bir diğer olaysa, alınan para ile verilen poşetin orantısızlığı. avrupa'da yaşıyoruz burada böyle diyen arkadaşlar, cidden söyleyin oradaki poşetle buradaki poşetin kalitesi bir mi? ben isveçte oturuyorum, poşetler orası için bizim 25 kuruşumuzdan daha ucuza alınıyor (2-4 kron arası) bu bir. her poşette 5-6 kilo yük taşınabiliyor bu iki. aynı poşeti ben 6 kere kullanabiliyorum atmak zorunda kalmadan önce bu da üç. yani aynı poşeti tekrar tekrar kullanmak suretiyle çevreye bir yararım dokunuyor. şimdi bunlardan hangisini standart bir migros poşetinde yapabiliyoruz acaba? bizim poşetler zaten iki kilo bile koyunca yırtılan, bir köşede 6 ay kalınca üstündeki yazıları silinen genelde geri dönüşümden üretilmiş poşetler. bunlardan 25 kuruş almak hem çok pahalı, hem de asıl amaca hiçbir şekilde hizmet etmiyor.

    öte yandan asıl kalın ve çevraya zararlı malzemelerden yapılmış o siyah pazar torbaları hala kimi esnafça bedava veriliyor. eğer gerçekten çevre içinse bu yapılan bence olması gereken asıl o poşetleri yasaklayıp, poşet geri dönüşümünü arttırmanın bir yolunu bulmaktır. mesela poşetleri paralı satıp, sonrasında bir makineye atılınca o parayı geri verebilir (aynı isveçteki geri dönüşümlü pet şişe sistemi gibi), geri dönüşümden yapılmış poşetler kullanan firmalara destek verilebilir. ama bu haliyle bu sistem çevreyi korumaktan ziyade devlete yeni bir para cukkalama aracı sunmaktan başka hiç bir işe yaramıyor maalesef.

  • ilk seks yapılan kişiyle bugünkü iletişim durumu

    yanımda horluyor şu an. senelerdir çözemedik bu mevzuyu.